Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (9)

Vládci Florencie (2016) (S01) 

První sezóna mi přinesla mnohá zklamání, ale dokázal jsem se u ní i docela dobře bavit, výsledné pocity jsou tedy rozporuplné. Tempo příběhu trpělo pokaždé, když došlo na časté přesuny v čase, ale faktem je, že i bez časocestování se děj mnohdy trochu táhl. Taky jsem očekával, že když jde o rodinu Medici, uvidím větší množství intrik a manipulací, tak snad v další řadě... ()

Smrtelný hřích (2016) (S01E01) 

V úvodu seriálu jsem s ničím převratným nepočítal, takže jsem ani nebyl zklamaný, když nic takového nepřišlo. Děj první epizody byl povětšinou zajímavý (až na občasná hluchá místa), ale za mě by příběhu výrazně prospělo, kdyby tvůrci přestali střídat časové linie (alespoň by ta skoky v čase nemusely být tak časté). ()

Dóm a domicil (2016) (S01E02) 

Z druhé epizody jsem měl téměř stejný dojem jako z prvního dílu, jako celek mě sice bavila, nepotěšily mě ale další přesuny v čase a zatím mám problém s nalezením své oblíbené postavy. Kdybych měl srovnávat, zatím by u mě jasně vedli dějově bohatší a lépe obsazení The Borgias s Jeremy Ironsem. ()

Mor (2016) (S01E03) 

Třetí epizoda vykazovala zásadní úbytek cest časem, což jsem hbitě ocenil hvězdičkou navíc. Děj se mi díky tomu zdál být svižnější než v předchozích dílech a působil mnohem ucelenějším dojmem. Ani tak to ale z mé strany nejsou příliš silné čtyři kousky, něco tomu prostě chybí. 4*- ()

Soudný den (2016) (S01E04) 

Minule jsem přidal rozpačitou čtvrtou hvězdičku, tentokrát jsem pro takový krok nenašel důvod. Měl jsem dojem, že se tvůrci snažili o hodně dramatickou epizodu, ale na mě tak příliš nepůsobila. Chvílemi to byla trochu nuda, Contessinin výstup v Signorii působil zbytečně teatrálně, ale alespoň jsem se konečně dozvěděl, proč se oba rody nesnášejí. ()

Pokušení (2016) (S01E05) 

U páté epizody jsem mohl konečně sáhnout k lepšímu hodnocení, i tentokrát se sice děj místy trochu vlekl, ale tvůrci mi to vynahradili větším množstvím intrik, u kterých jsem se dost dobře bavil. Radostně se piklilo úplně všude a proti každému, takže jsem si to celkem vychutnal. ()

Predominio (2016) (S01E06) 

Buď jsem si už zvykl, nebo se tvůrcům opravdu podařilo přijít se svižnějším dějem, tempo příběhu se mi každopádně zdálo být celkem slušné (asi tomu pomáhá absence časoskoků). Všechny zápletky v epizodě mě zaujaly, takže se docela těším na další díl. ()

Očistec (2016) (S01E07) 

Ne, že by sedmá epizoda nepřinesla zajímavý děj nebo že by byla příliš nudná, ale nějaký ten hluchý moment se občas vyskytl, a pátrání po vrahovi ve vlastních řadách mi přišlo přinejmenším úsměvné, ne- li zoufalé. Po předchozím dílu jsem přece jen čekal něco víc. ()

Zjevení Páně (2016) (S01E08) 

Asi jsem tvůrcům až příliš věřil, když jsem se těšil na pořádný závěr sezóny. Ani tentokrát se nadšení nekonalo. Měl jsem pocit, že tvůrcům pozdě došlo, že se už vlastně jedná o finální epizodu, a za každou cenu se snažili ukončit všechny dějové linie. ()

Reklama

Reklama