Reklama

Reklama

Epizody(8)

Recenze (4)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Medicejové i ve své třetí sérii zůstávají jedním z nejlepších historických seriálů vůbec, dokonce si myslím, že kvalita se i tentokrát lehce zvedla, navíc je výhoda, že v tomto případě se na předešlou sérii tentokrát přímo navazuje. A protože to vypadá, že seriál dospěl do svého definitivního konce, nevyhneme se ani povedenému zakončení. Opět mě fascinovala téměř každá minuta - skvostná výprava, skvělí herci, strhující dialogy a nesmírně zajímavý děj doprovázený vynikající hudbou. Prostě opět strhující záležitost, která sice není úplně stoprocentně věrná skutečné historii, ale je to úplně jedno. Těch osm dílů už zase uteklo až příliš rychle. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Séria zobrazuje osudy rodiny Medici od obdobia po Pazzi conspiracy až po smrť Lorenza Medici. Napätie je vyvážené, vieme, čo postavám hrozí alebo môže hroziť, všetky charaktery sa prehlbujú a viaceré nové postavy sú príjemným prekvapením, pričom sa v tejto sérii dočkáme najväčšej korupcie, čo sa týka tejto rodiny oproti minulým sériám a aj zobrazenia fanatizmu, čo je aj v dnešnej dobe veľmi užitočné a stále aktuálne. Tieto klady robia sériu asi najlepšou zo seriálu, aj keď najnapínavejší moment druhej série (práve kostol a podanie meča v epizóde o Pazzi conspiracy) neprekoná a je vhodným pre-seriálom pred Borgias, ku ktorého postavám (reálnym ľuďom) odkazuje. Nad seriálom Da Vinci's Demons seriál a hlavne táto séria dominuje historicky presnejšími zobrazeniami udalostí, aj keď výpravnosťou trochu zaostáva. Výčitkou sú aj herci, ktorí výkonom kolegov z iných seriálov nie vždy stačia. Obsadenie Girolama Riara je horšie, ako v seriáli Da Vinci's Demons, rovnako jeho postava tu menej zaujme, aj keď je historicky presnejšia. Hereckou posilou je v tejto sérii Francesco Montanari v úlohe fanatického mnícha Savonarolu. Diváci sa však môžu tešiť na veľké množstvo intríg a kvalitnej politickej stratégie. ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Intriky a boj o moc a zachování vlády a prosperita Florencie a......koukněte na to, pokud máte rádi inteligentní věci o historii...a intriky. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (2)

  • Filmaři nechali vyhotovit šperkaři pro herce v hlavních mužských rolích z rodu Medicejů přesné kopie prstenů s rodovým znakem tohoto florentského rodu, které pak stejně jako v renesanci jejich skuteční předchůdci sami museli nosit po celou dobu natáčení seriálu. Po natáčení jim filmový štáb tyto prsteny ponechal na památku, a tak například herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici), Bradley James (Giuliano de' Medici) a Jacob Dudman (Giulio de' Medici) tyto své prsteny ukázali v živém vysílání fanouškům seriálu na YouTube dne 30. května 2020 během jarního lockdownu kvůli koronavirové pandemii. (Lynette)
  • Ve třetí sérii z roku 2019 se pracovně znovu sešli herec Toby Regbo (Tomasso Peruzzi) a herečka Rose Williams (Caterina Sforza Riario). Předtím se herecky podíleli na historickém seriálu Království (od r. 2013), kde hráli sourozence Františka a Claude z Valois, tedy děti francouzské královny Kateřiny Medicejské. (Lynette)

Reklama

Reklama