Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (605)

golfista 

všechny recenze uživatele

Asi jsem trošku ulítnul s tak vysokým hodnocením, ale kolik se dneska točí českejch filmů u kterých se nemusíte cítit trapně? Jak filmařsky, tak herecky. Za ten příjemnej pocit musím trošku přidat ... ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Film z alternativního vesmíru, kde vesnice vypadá tak, jak by to chtěli lidé z velkoměsta. Není to urážející jako Ženy v pokušení a Muži v naději, které se nám snažili nabulíkovat, že promiskuita je naprosto fajn a přijatelná pro všechny,Bezva ženská na krku dokonce překvapí starosvětskou cudností. Ale celý tento film je zbaven stopy reality, pouze na to jde jiným směrem než předchozí snímky stejného produkčního týmu. __________ Romantická komedie je v zásadě velkoměstský žánr - jeho přesazení na vesnici ukazuje, že romantiku v Česku nedovedeme ukotvit v každodenní současnosti, ale jenom v iluzivním prostoru dětských vzpomínek, jak to asi mohlo vypadat kdysi dávno, ale prakticky nikdy nevypadalo. ___________ Jinak další český film do sbírky, který mezi líčí ideální páry tak, že si postarší muži vybírají výrazně mladší ženy a bere se to bezpříznakově jako norma (Vetchý/Langmajer-Hřebíčková 13-17 let; Postránecký-Boudová 25 let). Naopak progresivní je zobrazení lesbického páru, nad jehož existencí se už žádná postava vůbec nepozastavuje jako nad něčím nenormálním. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by asi Tomáš Hoffman jako recenzent Cinemy o Bezva ženské blahé paměti napsal... Tenhle film je v podstatě zázrak - je to romantická komedie z prostředí vesnice, je česká a skutečně se jí vyhnuly všechny atributy, které u nás takové snímky mají - podbízivost, jednoduchý humor, možná ta idealizace venkova tam trochu je. Potud je všechno v pořádku. Jenže ten film je tak klasický a nudný, i na žánr, který reprezentuje, že mě na něm vůbec nic nepřekvapilo a já se prozíval až ke konci. Pozitivní a negativní věci se sešly v jednom snímku, z nich vzniklo padesátiprocentní hodnocení. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu budu říkat partnerák ! Je to přesně ten typ filmu, který těžce pracující, nevolící národ potřebuje, aby si odvfrknul, zasmál se a získal příjemný pocit z lehkosti bytí na této roztomilé planetě. Partnerák proto, že je v něm humor, který dokáže rozesmát jak holky, tak kluky. Některé dialogy jsou založeny třeba jen na dvou slovech (první dialogovka mezi Eliškou a Božíškem ), ale jsou to neskutečně trefný a vtipný dvousloví a pokud nemá scéna vtip, tak má pohodu a příjemnou atmosféru, do který s přehledem zapadne i romantická linka, které je tak akorát, aby nebyla podbízivá, kýčová, ale na druhou stranu, aby tam ta láska byla k zastižení. V záplavě dramat a thrillerů, který míří ve stále větším množství do kin je tohle jedinej film široko daleko, který udělá příjemně. Hodně vydařenej je i casting. Petra je i po porodu stále krásná ženská, která se do role Elišky hodí, no a sparťanská hvězda z činoherňáku rozdává sympatie v každým záběru. I vedlejšky jse povedlý, za všechny bych zmínil Mirka Táborskýho, který když na plátně rozbalí ten svůj velko úsměv , tak už jenom tímhle tím jediným činem ti tvaruje rty do písmenka u a to samý dělá celý film, vytvaruje ti rty do písmkenka u a tobě je milý spoluobčane a spoluobčanko díky filmu alespoň na chvíli zase fajn na světě . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohl bych si trošku stěžovat na lehký filmový náběh do Kameňákova nebo Babovřesek tím pozitivním přístupem ke všemu, kterým se film prezentuje. Jenže ono mi při sledování tohoto filmu bylo tak strašně pěkně, že by byla škoda ho takhle jednou větou sejmout do průměru. Ondra Vetchej totiž opět předvedl skvělou roli a Petra Hřebíčková ho svojí vytříbenou postavou suprově doplňuje. K tomu i ostatní předvádějí skvělé karikatury a dobrosrdečnou náladu tak filmu zvedají stále výš. Z kina jsem tak šel s úsměvem na blbečka a nepřešlo mně to ani druhej den. Až takový na mě měl tento film vliv. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TO JE TO POSLEDNÍ, CO BYCH CHTĚLA DĚLAT! KAMARÁDIT SE S CHLAPEM…“ /// Prosluněná vesnička (má středisková) se svejma jedinečnejma obyvatelama, ale hlavně hrobníkem, kterýmu starosta dosadí do života ženskou. Fór má bejt v nesnášenlivým sbližování, ve Vetchýho buranství a prostě celkově z „hen tý oný“ vesnice. Jinak se jedná o normální příběh o „vztahu – nevztahu“, s pohodovou režií, fajn castingem, Sluníčkem, Vetchým (nerej vole, za Sluníčkem je čárka!) a letním soundtrackem. Taková milá, česká, vesnická romantická pohádka, možná (jen?) pro nás starší… (a pokročilý!). P.S.: Moc hezký 3*! Co by za to ... (kdokoliv) dal! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přemejšlím o vesnici. 2.) Zjistím, že prosluněná nemusí bejt jen Francie. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na české poměry pro mě jedna z nejlepších komedii poslední doby. Ondřej Vetchý je náš král to bezesporu a Petra Hřebíčková je nádherná česká holka, která se zde náramně hodila. Příběh je takový jednodušší, ale bez problému funkční. Prvních 40 minut jsem se smál téměř nonstop, potom humor lehce poleví, ale stále moc příjemná zábava. Je to ze života a má to srdce. 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mně s těma lidičkama bylo prima. Teplo na mě sálalo ze všech stran a to mám ráda i když tam probleskovaly smutky některých dušiček. No a kluci ví jak sehnat kytku pro tu svojí letní a nebo pak i stálou lásku. Léto jak má být s láskou neláskou. Já se jen nechala unášet tím příjemným, které na mě v tuhle chvíli sálalo, ono je to umění. A že to nešlo brát zcela vážně, to nám naznačila Petra na konci, hádejte jak ? Prima oddechovka, co víc si někdy přát a když přijde v pravou chvíli.........díky za tip. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zdravej, svolnej chlap, to je požehnání kdekoli." Z toho plyne, že i smradlavej a zároveň mrtvej inženýr, hrobař, alkoholik a vrah Božíček by mohl uspět u navoněný fenky? Nemohl, ale o to tu nejde, protože to je romantická komedie a ta má svý náměty už dávno vymyšlený, přežvýkaný a stále dokola vyprávěný. Jenže mě to bavilo a já tak úplně netuším proč. Že by ta falešná pohoda stále slunnýho venkova? Že by rázovitost pana starosty? Že by roztomilost školního útěkáře? Kdepak. Bobr to byl. Školní inspektor Bobr, Božíčkovy zablácený boty, nadržené švagrové a Eliščina úvodní promenáda v rytmu Muže č. 1. Ti všichni mohou za mý hodnocení. Já jsem v tom nevinně. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U tohohle filmu hodně záleží, jestli máte rádi Petru Hřebíčkovu. Protože ač tu má Ondra prostoru dost (a je dobrej), je to spíš její film. To ona tu nejvíc mluví, směje se, hysterčí... prostě válí. A nuda není ani příběh, člověk se občas zachechtá, občas se usměje nad typickými, odlišnými rysy mužů a žen, a nakonec odejde z kina s příjemným pocitem, bez chaosu v hlavě. Česká romantika, která rozhodně stojí za zhlédnutí. 3,5* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Božíčku, to bylo tááák roztomilé.. Důsledně vyplněná jedna z šablon americké romantické komedie (cizinec dělající na novém místě tlustou čáru za minulostí), krkolomně zasazená do českých reálií. I když reálií.. Spíše jakési utopické vize bezstarostného a za každých okolností dobře naladěného venkova, za kterou jde cítit Vejdělek stejně neomylně, jako když jedete za vlečkou s hnojem. Vtipné mi to moc nepřišlo a tak jsem si nezabaven musel klást otázky, proč hraje při tradiční kompilační scéně sbližování anglicko-jazyčná píseň, proč to tak často sklouzává k pitvoření či jakpak se asi Božíček nachystá ve své improvizované venkovní umývárně na romantický večer. Chápu tu sázku na jistotu se zaměřením na cílovku, co prahne po něčem feel-good z domácího hřiště, ale mně přišlo to „nejisté čekání“, jestli Koprovka uteče hrobníkovi z lopaty, či ukáže znuděnému Langošovi, že je jednička, falešně idylické a místy až vlezlé. Jediné pozitivum asi je, že si Václav Kopta zašoféroval autobus.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Všeobecne predstavuje tento snímok málo vídanú aplikáciu starých hollywoodských postupov na české dedinské prostredie. Na dedinskom prostredí sa väčšinou nakrúcajú úplné paródie alebo sociálne drámy, no Vejdělek a spol. postupujú presne podľa amerických schém pre generickú romantickú komédiu, či ako hovoria za veľkou mlákou, rom-com. Jediná úmyselná zmena oproti zámorskej učebnici spočíva v tom, že zrušili hollywoodsky „lesk“ - a namiesto limuzín a súkromných tryskáčov použili zablátené gumáky. To všetko by ani tak nevadilo, ako nápad to znie fajn, realizácia sa však minula účinkom. Tvorcovia pokračujú v kopírovaní aj po obsahovej stránke. Miestami to funguje, ale je to celé len mechanicky zasadené, presne vypočítané a skopírované z iných filmov, bez pôvodných nápadov a bez nejakej vlastnej, originálnej identity. 55% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Úvodní expozice Vetchého hrobníka nemá chybu. Samozřejmě to sklouzává do předvídatelné romantické komedie s nahonem přeměnou v kompatibilní jedince, ale pořád má šmrnc a skutečně vtipný humor. Na českou produkci jde o obrovský úspěch takže mírně nadhodnotím. Dělám to kvůli dětem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vetchý je bůh a táhne to neskutečně nahoru. Jinak je to klasicky česky přihlouplé a na rozdíl od většiny českých komedií jsem se poměrně dobře bavil. Sice jsem čekal ještě o trošičku více, ale leckdy jsem se i zasmál. Neškodná komedie na jakýkoliv sychravý večer...7/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Obecně jsem fascinována rozvojem českých romkom. Ale stejně je to načančaná Vejdělkovic dílnička. #finaleplzen ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Roztomilá komedie, která je předvídatelná jak polední menu v KFC. Jenže, když má člověk chuť na kuře osmažené ve vyjetém oleji, chce svoje kuře osmažené ve vyjetém oleji. Mnoho lidí tu váhalo mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Do prdele, zas abych tady ukazovala svou ženskou romantickou duši já a projevila tu odvahu dát romantické komedii ty čtyři, i když sama váhám, zda tři vlastně nestačí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Psal pro Cinemu, produkoval všechny ty lidičky v pokušení a v naději a nyní Tomáš Hoffman sám usedl už coby úspěšný byznysmen na režisérské křeslo. Logicky zůstal u osvědčené party, takže je cítit Jiří Vejdělek a hlavně žánr oddechové romance v řemeslně jistém podání se divácky vyplácí. Zakyslý hrobník, novopečená učitelka v jednotřídce, pár pitomých vedlejších postav a idealizovaný venkov. Jakýs takýs vztahový propletenec (které má Vejdělek rád) cítíme, ale tentokrát jdeme vyloženě vstříc romanticko-komediálnímu modelu. Tvůrci ovšem svůj příběh zbavují reality (sorry, jako), snaží se nám vnutit zaoceánskou šablonu, kterak někdo dělá tlustou čáru za minulostí a kterak se dvě odlišné duše (velmi uměle) nakonec sblíží. Stokrát použitý námět prostě nepřekvapí, navíc domácí ani neumějí moc dobře opisovat. A cokoliv přidali nového, tak dopadlo neslavně. Třeba boj o zachování základního vzdělávání (aktuální nedostatek žáků) na vesnici nebo moderní motiv jiné sexuální orientace. Obměkčování bručouna (jinak samozřejmě dobráka) je předvídatelné, ale fajn. Na americké sluníčkové žánrovky to ovšem nemá ani náhodou. Oceňuji nicméně ústřední herecké duo i tempo, které nemá moc hluchých míst. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie, svojí neotravností na tuzemské poměry doslova výjimečná. V hlavních rolích krásná Petra Hřebíčková a supersympatický Ondřej Vetchý, v dalších třeba Miroslav Táborský, jehož historku o podobě s pradědečkem se povedlo vypointovat tak, že jsem smíchy prskal. Děj sice překvapivý není ani trochu, ale dívá se na to dobře a mám radost, že je pořád ještě možné natočit film o lidech z vesnice a lidech z města, aniž by bylo nutno z jedněch nebo druhých dělat naprosté idioty. Za jsem dal čtvrtou hvězdičku. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Několik scén, u nichž je shodou okolností vždy Nela Boudová a většinou i mistr Posránecký, to shazují jako náklaďák německé koledníky. Ne vinou výše zmíněných tyto ,,davové" momentky dostávají jinak poklidně plynoucí děj pohodové romatnické komedie do křeče z předávkování debiliriem. Vetchý, který byl nasazen do role misogyna i přes jeho pověstné chlapecké uchichtávání, které na ženy působí coby vyhlášené afrodiziakum (možná vlastně právě pro něj) to dává samozřejmě za jedna. Pro kulyčka doteď neznámá a vyzubená Hřebíčková (proč ne Hřebečková, kobylka jedna?! Ještě vlasy do tmava a smíme se kamarádit, na písku si pohrát, angličáky povyměňovat) dokázala umně skloubit něhu i rozhodnost. Táborský by zvládl zahrát i včelstvo v době rojení (jeho bych obsadil coby Jana Maszáriků), Langošovi taky stačí jen stát a čumět s rypákem nahoru a již si plní svou roli. Skvěle obsazené, kýčovité, chvílemi selhávající a trapné až hanba, ovšem milé a uklidňující. Asi jako kdyby člověk před padesáti lety spáchal grupáč se Štěpánkou Haničincovou i čertíkem Bertíkem. ()

Reklama

Reklama