Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerný film Tomáša Hoffman je bez ambícií a v podstate má len jediný ciel: zabaviť diváka ľahkou a nenáročnou komédiou. Film Bezva ženská na krku operuje so známymi prvkami a príbehom (žena – „učiteľka“ – z mesta sa dostane do dediny, kde si musí zvyknúť na nový spôsob života), čiže nejaké prekvapenie nečakajte. Úspech filmu je postavený na dvojici Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý, ktorá „spoločnú reč“ nájde spíš v druhej polovici filmu. Vo vedľajšej roli je výraznejší jedine Miroslav Táborský. Kvôli spomínanej dvojici film je čiastočne zachránený, ale z príbehu a zo spomínanej spolupráci (Hřebíčková/Vetchý) určite by šlo vyťažiť viac. P.S.: Ten plakát na štýl Pretty Woman je trochu „divný“ a k filmu ako taký sa podľa mňa moc nehodí. (Keby išlo o český remake spomínaného filmu, tak to by som vedel pochopiť.) Osobné hodnotenie: 67% (**) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Obyčejné a blbé ... typická česká však povedená ne-komedie ... Vetchý ovšem super ... Hřebíčková vypadá pychatelně v každém záběru ... a Langmajer je trapnej jako vždy ... proč tak nepohledný chlap hraje u nás převážně svůdníky a frajery to vážně nepochopím ... Vetchý na druhou stranu přestane být frajer na svůj věk snad až zaleze pod zem ... respekt ... u mě dobrý ()

Zaitsev 

všechny recenze uživatele

66%? Ne, to snad ne. Už jen, jak vrchní "poprcávač" tuzemského filmu paní sděluje, že jí opouští jsem tušil, že to herecky a scénáristicky nebude ono. A ono opravdu nebylo. Koukám na kdejakou kravinu, která se točí v zahraničí, ale že bych viděl tolik umělého pitvoření, to se fakt neděje. Proč musí naši dobří herci tolik přehrávat a vypadat u toho debilně? V Česku komedie = hraju necivilně s grimasama? No a děj...12 let pán seděl a paní nohatá se vůbec nebojí, neřkuli pána provokuje (pitvoří se u toho). Uf. Myslel jsem, že třeba už ty komedie umíme líp. Neumíme. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Dokonalá kombinace mezi za vlasy přitaženým kýčem a celkem pohodovou komedií. Na kulisách malebné vesničky se odehrává romance plná stereotypů mezi (vždy perfektně nalíčenou) městskou dámičkou a samotářským morousem, která nepřináší nic nového, ale zase ani moc neurazí. Plebs se zasměje, ale do kvalitního filmu to má daleko. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Klasická česká komedie, u které se i docela zasmějete. Herecky a příběhově to občas skřípe, ale jinak je to vcelku povedené a bez nějakých větších problémů. 3,5* ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu, špičkování mezi hlavními představiteli, kdy chtěl hrobník učitelku ze společného bydlení vyprovodit byl na jedničku, to jsem se fakt zasmála. Potom se film zvrhl na pohádku z červené knihovny od Rosamundy, což korunoval i samotný "honičkový" závěr spolu s růžovoučkým lavičkovým zakončením. Vesnice jako z pohádky od Andersena, šílený Táborský a Postránecký, ze kterých by mohli vykouzlit docela malebné postavičky, ale proč, když z nich můžeme udělat hňupy nebo... nemastňáky neslaňáky o ženských vedlejších postavách radši ani nemluvím. Vedlejší linka s rodinou mě taky nenadchla, protože Ruml pro mě nebyl jako táta od rodiny vůbec uvěřitelný a jeho usměvavá ženuška byla, jako by utekla z léčebny na paloučku v lese. Jsem to zlá :-) ale nemyslím to zas až tak zle. Fakt. Za mě docela zklamání a viděla bych film spíš v modrých číslech, než v červených (momentálně 72%). ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Co kdyby to dostal do rukou nějaký zkušenější režisér? Vetchý mi nějak k těm milovníkům nesedí. Petra zase dokazuje jaká je nehorázná koc !! Příjemně jsem se bavil - 73% ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Na hodině a půl honí Hoffman moc zajíců najednou, takže nic pořádně nevynikne. Kdyby se raději pořádně věnoval lince dvou hlavních postav, které na sebe takříkajíc zbyly, určitě z toho šlo získat o dost víc, protože dílčí fragmenty stály za to. Přílišným přeskakováním z místa na místo se ale vše roztrhalo a celkově tak film působí zbytečně nedotaženě a je tak mnohem průměrnější než by mohl být. Vyobrazení vesnice je pak kapitolou samo pro sebe ale to bych v tomto případě až tak neřešil. Škoda, protože dvojice Hřebíčková-Vetchý by si zasloužila pořádný scénář s kterým by mohla něco udělat. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to vidět. Podobných filmů jsme už tu několik měli. Ona fiflena z města, on vesnický morous, který nechce ženskou ani vidět. Postupem času se hrany obrušují, začínají si rozumět a vše přeroste ve velkou lásku, ikdyž ještě jedno nedorozumění je třeba překonat. Stále stejný scénář. Kladem je to, že vtipy nesklouzávají do trapnosti, ikdyž občas se nějaká ta "troškovina" objeví. Ale není jich moc. Záporem je pro mne Petra Hřebíčková. Nevím proč, asi jsem ji zahlídl v nějakém zoufalém TV seriálu a od té doby mi není sympatická. V této taškařici mi vadila méně a tak dávám poctivých 60%. ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděla v letním kině a sedl tam jak prdel na hrnec. Nenáročná, oddychová komedie - romantická, u které se ani chlap neukouše nudou. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Po delší době nějáká česká komedie, u které mě nebylo stydno a nemusel jsem se cejtit trapně kvůli nucenýmu humoru. I když mě ta romantika ve filmech moc nesedí, v podání Ondry Vetchého to bylo nakonec hodně koukatelný. ()

frype 

všechny recenze uživatele

Nic moc a nesedela mi ta rola Vetcheho...ale zas tak moc trapne to nebolo. Prijemny film z hladiska niektorych hercov. A nebolo to uplne debilne ako som cakal. Preto take hodnotenie. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Uplně upřímně je Bezva ženská na krku pouze sympatickou průměrnou žánrovkou. V kontextu český komediální tvorby jde ale o pozoruhodnej počin. Člověk se párkrát od srdce zasměje, je ušetřenej trapnejch scén nebo špatný filmařiny, zkušenej casting má co hrát a productplacement v podstatě neexistuje. Jenže docela zamrzí, že je pořádně zábavná jen první půlka, kdy se špičkuje Eliška s Božíčkem a potenciál nějakejch vtípků zustane občas nevyužitej (dalo se víc vyhrát se střetem "městskýho" člověka s venkovem; nostalgická postavička Václava Postráneckýho by mohla dostat mnohem víc prostoru). Zápletka s Božíčkovou rodinou mi přišla trochu nadbytečná a závěr poměrně uspěchanej. Nicméně i přesto jsem se po delší době u český komedie příjemně pobavil, líbila se mi feel-good atmosféra a jarní výprava na venkov, čtyři slabší hvězdy. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Naivní Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek městská fiflena zahejbajícího a přitroublýho Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky pošle do prdele a vymění za mladou kravku (blbec). Když nerealistický život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako ubulená kráva v malém středočeském vidlákově. Nakonec, nula od nuly pojde. Dementní a přihlouplý starosta (Miroslav Táborský) donutí Elišku nastěhovat se do jedné barabizny s asociálním alkoholikem Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s demencí něžného pohlaví chce mít už jednou konečně v životě pokoj (a šmírovat sousedy). Než ho bude mít na onom světě definitivně. Jeho pravdomluvnost a trefnost může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček povětšinu času nepracuje a když, tak zahrabává mrvoly. Eliška má ovšem v hlavě vymeteno, takže rozhodně bude řádně otravná. Tak to je premisa tohodle Prima vývaru z opičích bobků aneb milióntá verze toho, jak si pražáci predstavujou venkov. Ano, jistě, dialogy jsou pitomé a rádoby vtipné, obraz je parádně přibarvenej a líbivej, příběh je těžce neoriginální a hloupoučkej, životní situace jsou idealizovaný a nerealistický, všichni jsou tam hezký a nebo (rádoby) komičtí. Bohužel to ale nad vodou drží dobrý herecký výkony a slušný zpracování, což je největší škoda. Tak jsem se těšil, že to poletí do odpadu. No snad příště. Teda určitě... ()

Reklama

Reklama