Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (605)

phoenixer 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání bylo nulové. Tenhle typ filmů z našich končin dopadá většinou tragicky. Takže jaká je ta bezva ženská? Vlastně docela bezva. Najdou se tam sice nějaké cliché, ale v zásadě žádný pořádný cringe moment. Hlavní plusové body dávám za herecké obsazení. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Opět dilema s počtem hvězd. Tři je málo a čtyři možná moc. Ale vzhledem k tomu, že většina diváků v kině (hlavně ženy) padala smíchem pod sedačky, zůstanu u horní hranice. Jedná se o nenáročnou zábavu bez potřeby přemýšlet. Opravdu se zde dá v klidu pobavit a zasmát. Na nějakou větší filmovou hodnotu zde chybí přirozenější podání. Všechno bylo jako z pohlednic. Ti, co byli v pohodě, působili tak nějak lajdáckou pohodou a ti co nebyli, kupodivu působili, že to jen hrají, ale v podstatě v pohodě jsou. Nejsem si zcela jistý s volbou Petry Hřebíčkové. Sice se na ni dobře koukalo, ale právě ty pocitové výrazy nebyly moc přesvědčivé. I to, že byla na začátku představena jako "pražská bárbína", nekorespondovalo s jejím chováním na vesnici, kde byla celkem dost praktická. Ale blbě rozpitvávám převším já, protože šlo o obyčejnou komedii. Pochvala za to, že se zde neopakovaly otřepané fóry a lokalita hřbitova byla také dobrou volbou. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Mohla to být slušná romantická komedie... Námět není úplně špatný, ničím oslnivý, ale jako základní kulisa v podstatě již tradičního příběhu přijatelný. Tím však pozitiva končí. Vějdělkovy Ženy v pokušení jsou proti této komedii klenotem. Proč je nutné se pitvořit, přehrávat, vytvářet stupidní postavičky, které nejsou ani dobrými karikaturami a prznit tak talent takových herců jako je M. Táborský? Vždyť stačilo málo a mohla to být romantická komedie, která není úplně hloupá, nepodbízí se vkusu Babovřesk (nic proti Z. Troškovi) a působí alespoň trochu reálně a uvěřitelně. Dobrá, můžeme říct, že divák vyznávající Babovřesky si zaslouží další film. - Ať ho má... ale adorovat Bezva ženskou na krku zkrátka nelze. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Ono to vlastně není nic revolučního, má to jisté nedostatky, má to jisté trhliny, třeba jsem asi ne zrovna úplně pochopil tu zápletku (nebo smysl, důvod či záměr?) toho, že postava O. Vetchého si hraje na mrtvého...kvůli tomu, že seděl? Zabil manželku nebo ne? Nikdy neučící učitelka na místě učitelky? Ale co už, to je jedno. Ve výsledku je to taková milá česká komedie, která je sice místy hlavně v chování postav trochu naivní, o nějakých excelentních výkonech především vedlejších postav se moc mluvit nedá, ale ono to vlastně na vsích do jisté míry tak i dneska chodí. Zato Petra Hřebíčková i Ondřej Vetchý si to docela užili:). Za mně příjemná podívaná, nakonec tam ty čtyři dám. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Povedených českých filmů poslední dobou moc není, proto zavřu oko a dám 4*. Hlavní duo dobré, mě však nejvíc bavil starosta v podání Mirka Táborského. Ten jeho úsměv odrovná snad každého. Langmajer má snad každou roli stejnou, Tomicová s Malým zase manželé (stejně tak v právě vysílaných Četníkách). Podoba venkova zbytečně moooc idylická, ale romantika na prvním místě. Fajn komedie na dlouhé zimní večery :) ()

Oonika 

všechny recenze uživatele

Konečně zase dobrá česká komedie. Super obsazení, které fakt funguje, dalo by se říct, že i docela zápletka. Všechno je samozřejmě neuvěřitelné pozitivní, ale jako oddych to bylo fakt skvělé. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o trochu víc i tak to bylo nenáročné a zábavné pokoukání kdy jsem se párkrát pořádně zasmál. Rozhodně doporučuji. ()

lakart 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu se v rámci žánru a snahy českých tvůrců nedá vytknout nic zásadního. Opět je cílem pobavit a neurazit. Vyšší ambice ani snímek nemá a ani to z něho není cítit. Na nic si nikdo nehraje a předkládá filmovou komedii, kde se opravdu budete smát a postavy vám nebudou ukradený. Celkový příběh nebyl špatný, ale některé detaily by potřebovali doladit. Je to prostě lehce nadprůměrná komedie, která se hodí na odpočinkový večer. 75% ()

caba 

všechny recenze uživatele

Byla to bezva oddychovka-až ten konec to trochu pokazil. Zasmála jsem se ,pohodový starosta- Miroslav Táborský -dodal filmu šmrnc.Byl prostě jednička. ()

255085349 

všechny recenze uživatele

Film předvídatelný už od plakátu, ale zato dobře natočený, s krásnými lokacemi, vynikající hudbou a sympatickým obsazením. Petra Hřebíčková je super herečka, tady funguje jako takové sluníčko, úplně to celé rozsvítila. Vzhledem k extra klišé námětu by to mohlo být kratší, ale budiž odpuštěno. Jedna z mála skutečně povedených českých romantických komedií poslední dekády. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Vejdělek je dělník komerčního filmu, ale musí se nechat, ze z jeho stáje vycházejí kvalitní komedie. Sice nejsou mega originální, ale příjemné svěží určitě. Navíc mám konečně pocit, ze se u nás zase točí čisté komedie, ne ty horké,ktere tu posledních patnáct let proletaji. Jeden plus navíc - žádný do očí bijící produkt placement. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Śkoda,že toho "jiskření" mezi hlavními protagonisty nebylo trochu více,protože právě tato část byla ta lepší. Zbytek je poskládaný z pár předvídatelných skečů a "snaživosti". ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Nepamatuju si, kdy jsem viděl krásnější českou herečku z poslední doby než Petru Hřebíčkovou. Zamiloval jsem se do ní už v Anglickým královi a tady jsem se na ní mohl vynadívat. Bezva ženská na krku má ale ještě jeden plus. Ondřej Vetchý je skvělej herec. Je to děsnej sympaťák a nikdy jsem ho neviděl zahrát špatně, ať už vážnou roli nebo komediální. Jeho hrobník je super a Ondra si ho dal s prstem v nose. Přišlo mi sice, že film občas padá do takový ty škatulky Kameňáků, kdy se dějí věci, který by se fakt neděli (návštěva kontrolora), ale film si naštěstí jede na tak pohodový vlně a má tak fajnový herce, že mu to prostě odpustíte. Příjemná jednohubka, u který mě štve snad jen to, že si tvůrci nedokáží vymyslet vlastní plakát, a musí ho krást Pretty Woman. Určitě doporučuji. ()

radeckator odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak infantilně hloupého jsem už vážně dlouho neviděl. Smrtelný mix Poledňákové s Troškou tenhle ten Hoffman, co to natočil. Brrrrrrrrrrr. Nikdy více od něj již nechci vidět. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Roztomilá nenáročná česká komedie s dobrým hereckým obsazením, trošku slabším scénářem a pozitivní atmosférou. Sice se člověk za film ani moc nezasměje, ale tak nějak to nevadí, protože se dívá na český film, kde nikoho nezabíjí, sympaťací jsou skutečně správní a záporáci zůstanou špatnými. Prostě nic nepřekvapí a nic nezklame. ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Film splnil svůj účel - bavil jsem se. Ondřej Vetchý i Petra Hřebíčková hráli na výbornou. Jednoduchý děj s pár zvraty, tématická hudba, několik školních scén. Po dlouhé době dobrý český film. ()

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerný film v tejto dobe inak slabučkých filmov čo sa v česko-slovenskej produkcií vytvárajú. Herecké obsadenie je skutočne asi hlavným úspechom tohto filmu... ()

boni 

všechny recenze uživatele

Možná jsem s hodnocením trochu přestřelil, ale tak proč ne. Ono totiž v dnešní době českého filmového patosu je tohle opravdu příjemný úkaz, který nám připomíná, že náš film ještě neumřel. Tvůrcům milerád odpustím i tu na můj vkus až moc klišovitou idealizaci venkova, respektive partnerských vztahů, neboť tohle je přesně ten typ komedie, kde to prostě není na škodu. Milá podívaná, dostatek vtipných scén a hlavně skvělé herecké obsazení, to vše nám vyloudí po konci úsměv na tváři. V rámci možností už to asi ani nemohlo dopadnout lépe. ()

Reklama

Reklama