Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

iN 

všechny recenze uživatele

Z recenze na Moviezone jsem na tento film i docela těšil, ale bohužel opět mě současná česká tvorba nezklamala. Příběh je naprosto plytký, vtipy ohrané a předvídatelné, Vetchého svaly pořád stejné - bod ode mě dostává za zpočátku pro sebe netypickou morouskou postavu, která však nakonec opět sklouzne do pózy milovníka. Další bod je prostředí, Beskydy mám moc rád. A to je asi tak všechno :-) ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Heršvec, takovou dámu si musím někdy také zahrát. Líbilo se, bavilo to, jen některé scény silně připomínaly vzory z USA novel. Škoda, že šlo o typicky český film, a na konci do titulků zazní jakýsi americký paskvil, body dolů. I přesto hodnotím ve vyšším levelu. *** A PŮL ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Příjemná a nenáročná komedie s mými oblíbenými herci Ondrou a Petrou. Příběh trochu nedotažený, ale to se asi dá odpustit. Jinak pěkné vesnické prostředí a ona stále krásně oblečená :). Když není co dělat, člověk chce vypnout a zasmát se, je tento film akorát. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodový film s nenáročnou zápletkou, která se v podstatě vyvíjí směrem, který si po oddechu dychtící divák přeje (nijak tím nevyzrazuji nečekané rozuzlení či překvapivý obrat v ději - žádný není, ale ani to nevadí). Proč film stojí za shlédnutí, jsou především sympatické herecké výkony trojice hlavních protagonistů. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Takovy typicky televizni film, jako vylozene nenadchne, ale je docela fajn. Rozhodne me nerozzuril (na rozdil od pozerskych Poupat) a dokonce jsem se i docela bavil. Zacinam ted ve filmech nejak vyhledavat Vetcheho. Neptejte se me proc. Sama nevim! ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Pohodova letni komedie, ktera je ale jinak samozrejme jedno velke klise. Nastesti se ale dokazala vyhnout (vyjma WTF pritomnosti Postraneckeho a nekolika dementnich vtipku) stupidnimu humoru a drzet se v prijemne civilni poloze. Idealizaci typicke vesnice bych tvurcum nevycital - zapadni produkce cini u snimku podobneho razeni stejne tak. Bezva zenska se navic porad drzi nejakych sympatickych idealu a ma daleko od typickych oplzlosti ala Roman pro cokoliv. Jestli je ale snimek necim nadprumerny, pak je to rozhodne extremne sympaticky par Petra Hrebickova a Ondrej Vetchy. Ani jeden neni otravny a prave oni drzi jinak prumerny scenar nad vodou. A Miroslav Taborsky zavalel. Proc ne. Tohle se rozhodne snaset da. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Idylickost, romantika, utopie. Toho všeho by chtěl být člověk součástí. Petra Hřebíčková má našlápnuto stát se novou českou komičkou. Ačkoli na první pohled vypadá jako prvoplánová kráska, odzbrojuje spíše bezprostředností. Šablonovitost příběhu nabourávají právě herci.Ondřej Vetchý je rovněž bezprostřední, ačkoli mu jeho role velí se držet zpátky. Takovému páru nelze nedržet palce. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

No dobrá, hodnotím s odstupem. Trefili se mi do nálady, rozhodně tam bylo dost kumštu. A to se počítá. Některé scény byly takový, jako makový. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka. Dlouho jsem si u filmu takhle nerelaxnul. Po většinu času jsem s přiblblým úsměvem nasával tu opojnou vůni venkova a s velkou radostí si užíval hlavně Ondřeje Vetchého, kterému role sedla jako prdel na hrnec a který mile překvapil. Film sice lehce nadprůměr, ale za kladný náboj dávám hvězdu navíc. 73%. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Češi umí komedie nejlépe, to bezpochyby. Romantické komedie mě však přece jen přišli jako dílo převážně americké a Česku poněkud vzdálené. A ono ejhle - podařilo se. Cílem komedie je především, aby se divák zasmál, předpokládám. Jinak totiž nevím, proč by někdo dělal komedii, když ne pro smích těch, pro které tvoří. A tahle komedie je velmi kvalitní. A to nemám americké romantické komedie moc v lásce, protože se opakují. Tvůrci ale v tomhle filmu diváka nelakují. Všichni ví, že na konci to tito dva dají dohromady, tak proč dělat půlku filmu, že ne? Naopak, na sbližování postavili velkou část zápletky, ale i humoru. Protože je jasné, že ženy a muži jsou jiní, ale postavit vedle sebe ještě typickou měšťáckou zmalovanou babu a typického řízka z vesnice napadlo jistě mnoho tvůrců, ale žádnému se to nepodařilo tak jednoduchým a přesto ne laciným, ale za to vtipným způsobem zobrazit. K vysokému hodnocení se přidávám i kvůli Petře Hřebíčkové, kterou mám v oblibě a O. Vetchému, který je bezpochyby jedním z nejlepších českých herců. K tomu přidejme trochu Táborského, také kvalitka a plnou dávku humoru a já se vážně smál. Žádná nenucená romantika, ta byla až v závěru a vylezla z toho nadmíru dobrá komedie. Tak bych jen vzkázal českým tvůrcům, že takhle se to dělá a proč hledat složitosti tam, kde nejsou? ()

Blenny 

všechny recenze uživatele

Přimhouřím oko a prdnu čtyřku. Čekal jsem něco jako Babovřesky a kupodivu to byla po hodně dlouhé době česká komedie, kdy jsem se u toho nestyděl a dokonce se i od srdce zasmál. To se mi ani jedno už dlouho nestalo. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Bezva pohlazení. Roztomilé ztvárnění představ Pražáka o venkově. Jednoduchý příběh. Jak to skončí, víte už od chvíle, když paní učitelka vkročí na hřbitov. Ale to vůbec, vůůůbec neva. Krásní protagonisté( smí se to vůbec, v případě ústřední dvojice, být takhle atraktivní?), i ti, co jim přihrávají, jsou bezvadní a prozářili mi večer. Pan Táborský si roli vyloženě užil. Ostatně, to asi všichni zúčastnění. za mne jojojo a plný počet. ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, kvůli Ondrovi jsem chtěl dát i víc, ale prostě to nejde. Fóry jak z Kameňáku a typická prima Prima zábava mě spíš otravovaly než že bych si to užil. Škoda - Hřebíčková je kočka a Ondra boží, jen ten scénář stojí za prd. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Za mě milé překvapení, protože českých romantických komedií, které mě zklamaly, je poměrně dost. Ale to není případ Bezva ženské na krku. Příběh sympatické Elišky, která se rozhodne kompletně změnit svůj život a shodou okolností se dostane do maličké vesničky a to přímo k hrobníkovi, je sice relativně jednoduchý a bez nečekaných zvratů, ale tak nějak dobře funguje, bez zbytečné podbízivosti - a to není málo. Snad jen ta vesnička je až moc idylická, ale dvojka Hřebíčková/Vetchý funguje na jedničku. ()

Arkagas1989 

všechny recenze uživatele

Dnešní 1.oddechovka do pozadí ke zdobení perníčků. Další česká romantická komedie, u které už na začátku víte, jak dopadne. Ale tentokrát je z prostředí vesnice, hrají tady skvělí herci a není tu tolik trapnosti jako v našich ostatních filmech. Plyne to příjemně, sem tam se člověk zasměje, a nemusí se stydět za stupidní humor, jaký je v jiných českých komediích. Takže ano, je to průměrné, ale je to milé. Do pozadí k nějaké práci, nebo k válení se v posteli naprosto ideál. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle to má vypadat, vyždímaný příběh v takové míře, že to uspokojí opravdu každého. Hoffman dokázal, že na rozdíl od jiných, se nebojí trochu učit odjinud a prezentovat to do našich krajů film, o kterém je dobré vědět. ()

Reklama

Reklama