Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

V celku tradiční romantická záležitost s přesně daným průběhem. Ze začátku (jak se nemají rádi) padlo pár dobrých hlášek, takže hodnotím jako trochu lepší průměr. Herecké obsazení i výkonu fajn. Hodnocení: 52/100. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Docela to ušlo. Ráda bych dala 3*, ale na to tomu něco chybělo. Ale vlastně jo, docela jsem se zasmála, dám 3. ;) :D ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Mám dilema. Na 1 stranu česká věc, na 2. dobrá věc. Hřebíčková pochvala a happy end jako bonus. Navíc nemám rád Langmajera a ten dostal solidní čočku v závěru, takže další plus. Ale nechce se té čtvrté hvězdě tam :( nevím. Asi to nechám takhle prozatím ()

chr0ust 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, ale je to opravdu zábavný kousek. Ústřední dvojka funguje skvěle a hláškuje se jedna báseň. ()

Slam7 

všechny recenze uživatele

Vydal jsem se takhle ve čtvrtek na večer z nudy do kina a odcházel jsem z něj s úsměvem na tváři...výborná oddychová komedie ()

Předseda 

všechny recenze uživatele

Neafektované Babovřesky. Je tam všechno, co má romantimedie mít. Herci, klišé, fórsemfórtam, začátek a konec. Bohužel to nemá vejšku ani hloubku, ale přesto to dokáže pobavit. ()

RipperTM 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že si pan Vetchý, řečený Luňák, vystřihl takovou lidskou roli. Právě on, zřejmě, byl pro mě tím tahatelem, který mě přilákal do kina. I když sympatická Hřebíčková tomu značně dopomohla. A tak vzniká pohodová komedie na bázi tzv. antitroškismu, což jí přidává na serióznosti a ubírá na bezmezné rádoby se tvářící venkovské stupiditě. Spokojenost je tedy na místě. ()

Weany 

všechny recenze uživatele

Zábavné a milé od začátku až do konce, vesnické prostředí mi bylo jakožto hrdé vesničance velmi sympatické a nemůžu nezmínit skvělé obsazení - Ondřej Vetchý se svým roztomilým dobráckým kukučem opět nezklamal! Po dlouhé době komedie podle mého gusta :) ()

petr137 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava a oddychový film v duchu co se škádlívá to se rádo mívá. Se skvělým hereckým obsazením v čele s Miroslavem Táborským. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Za me super ceska komedie, ktera tu dlouho nebyla. Proste jit do kina a zasmat se u filmu a vtipnych hlasek. Urcite tenhle film, si clovek pusti znova na zkraceni dlouhe chvile :) ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nechci říct,že je to naprosto úplně zbytečný film,on jím je,ale díky Táborskýmu tohle dokážu odpustit,protože tahle postava se vážně povedla.Vlastně to celé stojí na hercích,protože náměť je vcelku blbej a zachraňuje to měrou vrchovatou dobře napsané dialogy s takovým svým humorem,který možná nesedne všem,ale já se párkrát pousmál.Cílovka sice nejsem,ale je to taková pohodová rodinná záležitost,která nepřekvapí,ale zvláštní chemie mezi Eliškou a Božíčkem to zachraňuje. ()

srolyma 

všechny recenze uživatele

S pravdou ven, mně se to líbilo. První půlka byla dokonce velmi vtipná. S přibývajícím časem se to sice čím dál víc překlápělo do romantiky až po vyloženě kýčovitý konec, ale v podstatě s tím filmem nemám sebemenší problém. ()

Enelya 

všechny recenze uživatele

Film, který přesně pasuje k nedělnímu odpoledni, bábovce a kávičce. Má to své mouchy, především v reálnosti celého příběhu, ale co už, však je to film. Mně se to líbilo, nenáročné, občasně vtipné, pozitivní. 3* ()

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Jediné, co jsem od toho filmu před jeho samotným spuštěním očekával, bylo to, aby se jednalo o co možná nejvíce pohodovou komedii. A to se mi splnilo. Příběh je transparentní ale to vůbec nevadí. Ze začátku to působí velmi kýčovitě a příliš vykonstruovaně, ovšem postupem časem se do jednotlivých postav vžijete a soucítíte s nimi. Některé hlášky jsou navíc velmi povedené a několikrát mi dokázaly vykouzlit nefalšovaný úsměv na tváři. Co dodat na závěr? Nejedná se o žádnou bombu, kterou bych si měl pouštět dvakrát týdně, ale svůj půvab a kouzlo to má, což někdy stačí více než průměrné hodnocení. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrá oddechová komedie kterou naprosto zabije přeslazeně stupidní trapný konec, kde navíc nesmíme mezi děti zapomenut dát vajgla, aby film, který vznikl v zemi, kde se rodí bílí lidé náhodou nepůsobil rasisticky, že? ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Na české poměry povedená letní komedie. Zápletka celkem jednoduchá, děj příjemně utíkal, divák se v pravidelných intervalech od srdce zasmál - co více si přát. Herecké výkony byly dobré, vypíchnul bych především Ondřeje Vetchého, z jehož úst zazněly ty nejlepší hlášky a celkově byla jeho postava na špici. Menší výtku bych měl k hudbě (hlavně té úvodní) a samozřejmě k vyváženosti barev, ale tím očividně trpí většina snímků z české produkce (nebe jako bluescreen, tráva jako greenscreen). Finální hodnocení: slabší čtyři hvězdy. ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Děkuji za komedii s atmosférou bez „kopání do zadku“ či jiných partií. To že mě bavila od začátku do konce má dva póly. První je ten, že je vystavěna jako pohádka a perfektně v jejím řádu funguje. Ten druhý pól je skvělý výběr herců, na kterých je vidět, že si to užívají. Veškeré ty archetypy se chovají přirozeně a jen jemně karikují vesnický život. Přesně v mezích pohádky. České vesnické pohádky. V dánských vesnicích nic takového neuvidíte... Jo - a supr muzika. ()

Reklama

Reklama