Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

natalanka 

všechny recenze uživatele

Hoďka a půl léta a bláznovství a i když je to naivní film je hezký a odpočinkový. Takže nehodnotím scénář, pět a půl lidí na vesnické slavnosti ( to bylo opravdu do očí bijící), obchůdek kde jsou jen 3 lidi maximálně... toho je škoda. Působí to jako na divadle, kde nejsou lidi. Ale jinak fajn.... člověk si odpočine :-) ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

4*, a hneď na úvod poviem, že 4. hviezdička za vynikajúcu a nedoceniteľnú (a krásnu !!!) Petru Hřebíčkovú, ktorá film ťahala a robila z neho lepší, krajší, príjemnejší a feel-good-ovejší zážitok. Nebyť jej, dávam tomu 3*. Celkovo ale to je veľmi pohodový film - partia okolo Tomáša Hoffmana (resp. Jiřího Vejdělka) je šikovná, točí typické české (a najmä - príjemné) rodinné komédie, ktoré si človek zapne, a len pozerá a nasáva tú pohodu - a nemusí pri tom vôbec premýšľať, lebo ten film je jednoduchší, ale za to dostatočne plynulý, priamočiary (feel-good pocity zaručené, ale to sa už opakujem :)). ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Nic originálního to není, je to standartní "osoba potká osobu, nejdřív se namejí rádi ale pak se spřátelí/zamilují se do sebe" příběh s běžnými cliché, které v podobných zápletkách vídáme. Ale i tak je o docela dobrý film. Herecké výkony jsou fajn a film dobře vypadá. Je tam pár vtipů, které mi nepřišly vtipné ani trochu a sem tam nějaký nehezký záběr, ale jinak je to pohodová romatická komedie. 6/10 ()

Rian_witcher 

všechny recenze uživatele

Předem chci napsat, že ty 3* jsou spíš 4. :-) Bohužel scénář a nelogičnosti mi zabránily dát čisté 4. Tak dlouho jsem ještě v hodnocení neváhal, hlavně díky opravdu excelentnímu Ondřeji Vetchému. Na české poměry výborná zábava. Nic moc přemýšlivého ve stylu Teorie tygra, ale nic tak stupidního jako Kameňáky. Prostě pohodové 2 hodinky v kině a občas i hlasitý smích. Trochu slabší výkon Petry Hřebíčkové nahradil nejen Vetchý, ale i Miroslav Táborský. ()

whale 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěl dát ****, ale nemůžu. Film od začátku působí dost vyumělkovaně a kýčovitě, na což si musíme v českých komediích asi zvyknout. Na druhou stranu docela dobře pobaví a druhá půlka už vůbec nepůsobí uměle. Petra Hřebíčková je moc hezká ženská a své role se zhostila skvěle. Za mně tedy *** a 1/2. ()

tchempi 

všechny recenze uživatele

Pohodový. To vystihuje vše. Film má sice své mouchy (dějové a scénáristické), ale po tristních pokusech o českou romantickou komedii v posledních letech je Bezva ženská příjemným překvapením. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Škarohlídy v tomhle případě přehlížím :) ze sympatií dávám plné hodnocení, i když to nejspíš není úplně na špičkové úrovni. Bylo to hrozně milé, lehké. Neskutečně oceňuju ty dialogy. Mnohdy stačilo pár slov a vtípek byl na světě. Nebo to ani nemuselo být vtipné, ale bylo to trefné. Někdy míň je víc a tady to rozhodně platilo. Takovéhle oddechovky, u kterých se většinu filmu člověk uculuje jsou potřeba na všechny možné starosti a trable, které nám otravují život. Herecky není absolutně co vytknout, ba naopak. Úžasně to všem dohromady klapalo, i těm vedlejším rolím. Ale hlavní dvojka Hřebíčková - Vetchý byli neskutečně roztomilí. Až jsem zírala, jak drsňák jako Vetchý dokáže působit jako plyšový medvídek. Řadím ho k naší současné herecké špičce. A Hřebíčková je taky sympatická krásná ženská. Byla jsem vděčná, že v traileru nebyly obsaženy všechny nejlepší scénky a pořád se bylo na co dívat a nechat se překvapovat. Čekala jsem nějakou obvyklou českou patlaninu, která se snaží o romantiku, ale tady jsem ten feeling, který se mi líbí na zahraničních romantikách, cítila a viděla. Vizuál - je to prostě české prostředí, ale lokace je perfektní, krásná příroda, hezké svěží kostýmy, makeup a celková stylizace. Bezva ženská na krku je film, který dokáže zvednout náladu a zpříjemnit večer. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Dokud docházelo ke vtipným střetům mezi městskou paničkou a mrzutým vesnickým samorostem, dalo se na to v pohodě koukat. Bohužel však hned od počátku bylo jasné, že to skončí jako cukrkandlová love story, takže ke konci už to bylo k nevydržení a mému předčasnému úprku ze Cinestaru zabránil jen dav dojatých divaček, přes který bych se musel prodírat . ()

morepower 

všechny recenze uživatele

No konečně! Už mě nebavily ty trapný pokusy o komedie nebo sondy do mezilidskejch vztahů. Tohle je příjemný a lehký... ()

Janiska

všechny recenze uživatele

Vážně příjemná psychická,zda se mi to,nebo hlavní zaporak Langos, hraje porad stejne, myslím,ze v tehle roli,ani nebylo co hrát. Je ho až škoda pro takové role,ma navíc. ()

tomashinka 

všechny recenze uživatele

Když jsem přemýšlel jaký film vlastně je, přistihl jsem se v jádru duše na pochybách, že to až taková bomba není, ale na druhou stranu, ve srovnání s ostatní českou tvorbou jde o slušný počin. Což je ovšem mimochodem docela smutné. Trailer mě naladil na slušnou komedii, pozitivní oddychovku s pozitivním obsazením. Začátek docela slušně nastartuje příběh zřejmý už z traileru a první třetina docela navazuje. Slušný humor, žádné složité souvislosti, příběh ze života. Jenže po třetině film začíná ztrácet tempo a děj poněkud zpohádkovatí a zklišovatí. Naštěstí se nepropadne uplně do blba a vydrží koukatelný do konce. Bezvadný Ondřej Vetchý by se nemusel až tak moc mračit a mohl by se chovat trochu rozumněji - občas jsem měl pocit, že je až moc bubák, dělá blbosti (viz nesmyslné tajnůstkaření vůči synovi) a k jeho osobě mi zakouslý obličej a mega tvrdá palice nějak nešla. Petra Hřebíčková je hezká ženská a dobrá herečka a myslím, že tato role jí sedla - líbila se mi. Ostatním hercům není moc co vytknout, snad jedině pan Táborský, který má jinak můj respekt jako výborný herec, se dost často choval přiblble a bohužel jsem mu roli moc nevěřil. Humor ve filmu byl, nedá se říct, že bych se mlátil celou dobu smíchy, ale zase - ve srovnání s ostatními pokusy českého filmu z poslední doby byl humor alespoň vtipný, ne trapný, jak tomu často bývá. Film má děj a nějak skončí, dokonce hezky a tak to mám rád. Je to prostě taková průměrná oddychovka, ze které neomdlíte, ale rozhodně nepůjdete z kina naštvaní. Určitě doporučím film vidět, dámy bych asi požádal, aby do kina vzaly spíš kámošky, než partnery, užijí si to všichni víc. Kdyby česká kinematografie za něco stála, dal bych tři hvězdy pro dobrý průměr. Ale protože jsme tam kde jsme, doporučuji a dávám 4. ()

Janda Panda 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem taková česká Pravá blondýnka. Hlavní role srovnatelně skvěle odehraná Petrou Hřebíčkovou, stejně jako u Reese Witherspoon. Americká romantická komedie české produkce. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Sympaťáci..:) Ondra, Petra, ředitel Táborský....skoro to stačilo i na pětihvezdičkový film, ale nestačí to..chtělo to víc vtipů a hlavně větší odvaz, tahle pohodová záležitost se nečekaně drží při zdi, Vejdělku, proč??? ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Nenáročná podívaná vcelku s jednoduchým příběhem . Ondru mám rád , leč tady neměl co hrát . Jen Táborský tam ,, sednul ,, . A tudíž velmi slabá tři , spíše dvě a půl . ()

Reklama

Reklama