Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

troufalka 

všechny recenze uživatele

I Ty Vejdělku? Připadá mi, že někdo oprášil stokrát použitý scénář ... A vůbec si nedal práci vnést něco originálního ... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

V americký verzi už jsem tohle viděl asi stokrát, v český ale zatím takhle stylově natočený moc často ne. Takže palec nahoru. Opatrnej, ale je tam. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vůbec mě nevadí že vesnice byla vykreslena natolik idylicky, že by bylo zhola nemožné aby na takové vesnici někdo nechtěl bydlet. Vo filmech z Američky přeci sledujeme také dokonalé domečky, městečka, vánoční svátky a podobně, tak proč by Češi nemohli mít taky nějaký svůj vzor ideál. Film se mě přesně trefil do nálady a jak jsem pozoroval kolem sebe v kině, tak nejen mě. U filmu jsem dokonale vypnul, scénář ničím složitým neoplývá a tak jsem mohl sledovat to krásné sbližování mrzoutského Ondry Vetchého s krásnou učitelkou Petrou Hřebíčkovou, laskavého starostu v podání Miroslava Táborského nebo například ženskou od rány Pavlu Tomicovou. Zkrátka, bylo na co koukat a kdyby film trval další hodinu a půl vůbec by mě to nevadilo. Tohle prostředí se těžko opouštělo. I ten záporák nakonec dostal pěkně za vyučenou. 80% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Další řadový výrobek na poli lehkých českých komedií (doplň libovolný subžánr) - při sledování se necítíte nikterak špatně, ale na konci máte neodbytný pocit, že jste ten film viděli už patnáctkrát. O Češích se někdy říká, že neradi opouští svou zajetou komfortní zónu a jsou podráždění, když se od nich očekává něco odlišného - a jsou tak reprezentováni i svou filmovou produkcí. Je to jako s výběrem nové poličky na zeď: můžete si nechat vyrobit od truhláře originální kus, nebo si ho můžete s trochou šikovnosti uplácat sami, nebo můžete na internetu prohlížet obrázky tisíců poliček a vybrat si tu nejzajímavější. No, a nebo si můžete na zeď plácnout sterilní bílý IKEA kvádr - stojí pár korun, funkci plní dobře a když zavřeme obě oči, možná bude i dobře vypadat. Buďme vděční za každého truhláře, jenž se občas pokusí narušit tradiční řeči o nabídce a poptávce - Tomáš Hoffman bohužel jen zalistoval IKEA katalogem a zahrál na jistotu. Na druhou stranu, v rámci katalogu vybíral docela dobře. Nebýt ve filmu megatrapně provedená linka se školním inspektorem, bylo by to možná i za tři. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima to ty 4* mohou být. Má to nápad, humor, jenž není úplně trapný, slušné herce i prostředí a určité kouzlo. Nejsem si sice jist, kolik takto zaostalých vesnic u nás reálně ještě je (v této se čas zastavil snad někdy v 70. letech), avšak pro účel komedie to funguje. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Můj nejlepší filmový omyl tohohle roku. Zároveň i ponaučení, že nemám předem pohřbívat film o hrobníkovi. Má to šmrnc, vtip, lehkost, minuty utíkají jako polední pauza, k tomu nejsympatičtější obsazení českého filmu za poslední roky, supr muzika, výborný dialogy a krásná Péťa, která kdyby mě bývala učila na pětiletce, sedal bych si do první lavice dobrovolně a dělil se s ní o svačinu. Když ženskou na krku, tak tuhle. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Česká komedie je v krizi, to mi nikdo nevymluví. Sice se sem tam něco blýskne, jedná se však o mušky jenom zlaté v houfech hnusných masařek. A tak si říkám, že jak tak čtu nadšené místní komentáře, často od CSFD přátel, že je tomu opravdu tak. Bezva ženská na krku není totiž kdo ví co. Je to průměrná, ba možná podprůměrná komedie, která však díky tomu, že ty ostatní jsou strašné donutí diváka přimhouřit tu jedno tu dokonce obě oči. Zápletka je klasická a viděná už mnohokrát. Moderní kočka z města (Hřebíčkové to pořád stále sluší) je okolnostmi donucena odstěhovat se na venkov, kde samozřejmě narazí nejen na svérázné místní lidičky, ale i na jiný způsob života na který není zvyklá. Aby toho pro ni nebylo málo, nastěhuje ji starosta do baráku k hodně nerudnému Vetchému. Jen dočasně. A právě toto dočasně je asi z celé komedie ta nejvtipnější část. Mezi Vetchým a Hřebíčkovou to občas pěkně jiskří a to jak z hlediska nevraživosti, tak z hlediska chtíče a tak tu o vtipné chvilky není nouze. Kdo mi s prostředím zcela splynul byl Miroslav Táborský, starostu oddaného své vísce a školičce, kterou založil jeho děda dal výborně. Ostatní jen tak přicmrndávají. Langmajer hraje či nehraje už několik let stejně, duo Tomicová - Malý bylo trapné. Znovu jsem se podivoval nad panem Malým. To je takový český Michael Madsen. Umí hrát skvěle ve skvostech, ale s klidem si střihne naprosto debilní roli v lecčemž.... ! Celkem hrůzný byl pan školní inspektor, kdy už míra trapnosti byla překročena solidně. Většina vtipů v této komediii je hodně jednoduchá a náročnější divák se občas kousne do rtu nad jejich ,,složitostí'' k pochopení. např. když hrdinka volá ze zápraží svého domku u hřbitova kamarádce a ta se ptá co sousedé, odpoví jí, že jsou to dobráci od kosti... Když umře stará Sýkorová, tak ve vsi si o ní lidé říkají, že natáhla brka... Je škoda, že Vetchý snad pod vlivem pobíhající krásky po zahradě jen v košilce a kalhotkách odhodil svoji hrobnickou drsnost a začal se chovat vlídněji. Ten obrat byl příliš rychlý a komedii uškodil. Ale abych jen nehaněl. Občas se zasmějete, na Hřebíčkovou a ty její kukuče se dobře kouká a pokud si odmyslíte, tu syntetickou vesnici (filmaři přibarvenou a aromatizovanou), pak to celkem v klidu zkouknete celé a to bez větších bolestí. A navíc a to je dnes velké plus jste minimálně otravováni product placementem !Dávám za tři pohřební věnce. * * * ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se několikrát nezasmál, ale film prakticky stojí a padá na výskytu jediné dobře napsané postavy starosty a hrstce povedených hlášek. Dámy jistě potěší pohled na zdaleka ne ještě vetchého hrobníka, pánové se pravděpodobně zase zatouží na chvíli vrátit do školních lavic. Jednoduchý scénář bohužel o moc víc nenabídne a vy jste po té hodince a půl nakonec rádi, že si odnášíte z kina alespoň část mozku. 60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

No a, tak se mi to prostě líbilo. Půjdu proti proudu a najdu spoustu kladů. Několik výborných hlášek a samozřejmě skvělý herecký výkon Ondry Vetchého. Jedná se sice o typickou komedii se spousty klišé, ale lepší než Troškovic Babovřesky .. 7/10 = 75% ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Těžko hledat průměrnější film, vše přesně podle instantního návodu ani na chvíli nevybočí do zajímavějších končin. Jen díky dobrému a sympatickému obsazení se dá více než přežít, ale víc než oddychovku k domácím pracem nečekejte. S ohledem na ostatní české romantické komedie, můžeme být vlastně rádi. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé a miestami aj zábavné. Na pohodičku a relax pri kávičke ako stvorené. Samozrejme, nemôžete čakať žiadne komediálne a romantické terno, no aspoň na ten dobrý pocit to stačí. Lepší priemer. 65/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nebavilo mě to, humor mi přišel nevtipný, scénář vyloženě debilní, celé je to odtržené od reality, obsazení u mě taky nezafungovalo (Hřebíčková vypadá výrazně líp naživo než ve filmu, za Vetchého mi bylo jenom trapně, Postráneckého nemůžu ani vystát, Langmajer mě šokoval tím, jak zestárnul, a Táborský se mi tímto filmem asi definitivně zhnusil - na tiskovce po novinářské projekci byl extrémně úlisný a nesympatický; zbytek castu je jen do počtu a nestojí v podstatě za zmínku), samozřejmě nechybí otravný product placement, a celkově je to prostě film, který kdybych si nechal ujít, o nic bych nepřišel. Cílovka to asi bude milovat, ale mě to v podstatě kompletně minulo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Vesničko má Hřebíčková aneb Hliníková se odstěhovala na Vetchou Hanspaulku. Zhrzená učitelka Eliška Vomáčková (sympatická Petra Hřebíčková) si své bolavé srdíčko přichází léčit na venkov, kde se nastěhuje k samorostlému hrobníkovi Bohumilovi (příležitostně nevraživý Ondřej Vetchý), přezdívaném Božíček(!), který je grobián bez hygienických návyků a delikvent. Eliška se etabluje mezi vesnickou smetánkou velmi dobře, náruč jí otevře škola s jednotřídkou a ochotným starostou, ale i o něco později také Božíček, který je prostě boží chlap. A svoje staré (zlo)zvyky dokáže změnit/odhodit na (scénáristův) povel. Tomáš Hoffman porušil jednu hlavní zásadu, a sice, že někdejší kritik by se nikdy neměl pustit do natáčení filmů. Následně se tak ocitá na pranýři. Jeho režijní debut trpí hned několika tvůrčími nedostatky, které nelze zamaskovat dobrou náladou, příjemnou letní atmosférou, hezkým vizuálem a usměvavou Hřebíčkovou. V jeho filmu vše probíhá tak urychlenou a málo pravděpodobnou formou, až se z příběhu vytrácejí reálné záchytné body a potřebné souvislosti. Nic není uspokojivě rozvedeno, zcela absentuje logické vyústění podzápletek. Nevěra manžela se zamete jedním slabým dialogem kdesi u stánku s potravinami, odcizený syn, který svého tátu do té doby nenávistně naháněl s brokovnicí, odpustí Vetchému, který roky fingoval svoji smrt, v jediné scéně, když mu předloží společnou rodinnou retro fotografii(!), přísný a komisní školní inspektor se po inspekci, náhle o jednu scénu dál, aniž by byl k tomu dán patřičný důvod, začne kamarádit se starostem(!). Ke všemu je temná hrobníkova minulost jen hrubě nastíněna, nedozvěděl jsem se, jak to s jeho výkonem trestu vlastně bylo. Scén, těch skutečně vtipných, je pomálu, povětšinou je nahrazují scény úsměvné (přezkoušení žáků inspektorem dominuje), nikoliv plnohodnotně vtipné. Samozřejmě, že děj je hluboce (m)orálně předvídatelný, v ničem nepřekvapí, nezaskočí. Duo Hřebíčková/Vetchý k sobě až tak neladí, vzájemného špičkování mohlo být víc, přesto se kupodivu jednalo o svěží a dynamické herecké spojení. Tempo bylo nastavené velmi zdárně, ubíhalo to svižně. A tak se dá zrekapitulovat, že tvůrčí dvojka Hoffman/Vejdělek nás v minulosti vzala k moři, k cikánům i na návštěvu vagin. Jejich pestrou mozaiku nyní doplnila téměř lidová komedie z vesnického prostředí, jejíž životnost je poměrně jepičí, pokud ji producentská matička Prima neflákne třikrát za rok do svého vysílání. To ji budeme mít na krku, vlastně na obrazovce pořád. 5/10 ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška se nemusí bát, že by filmová žumpa skončila spolu s jeho kariérou. Hoffman je zdařilým nástupcem, který se rozhodl překonat svého guru a natočit chachakomedii z vesnického prostředí ještě hůř než jeho velký vzor Troška. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Zcela průměrná romantická komedie, která je však velmi feel-good a těží především z opravdu sympatického hereckého obsazení. 60 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, romantická část působila zkratkovitě a kýčovitě, ale nejednou jsem se dobře zasmál a v naší český kotlině je to po dlouhý době další celkem povedená komedie, kterou bych se i někomu nebál doporučit. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nevím, nepůsobilo to na mě tolik věrohodně. Cítil jsem z toho takovou nechutnou pachuť amerického stylu, ve smyslu "městská panička na venkově." Největším kladem je bezesporu Ondra Vetchý, ovšem jeho výkon neutáhne celý film. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Reklama

Reklama