Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

rigby 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, i když jsem čekal něco trochu jiného. Na můj vkus to bylo až moc odlehčené. Některé postavy postrádaly hlubší smysl svého bytí a hromadné scény ve stylu Troškových filmů nemusím vůbec. Myslím, že ze zápletky ve formě výměny prostředí se toho dalo vytěžit víc, z funkce hrobníka také víc, než jen pár vět. A závěr se už nepovedl vůbec, ten byl vysloveně přitažený za vlasy. Nicméně docela jsem se bavil, dávám 2+ ()

Vajnlich 

všechny recenze uživatele

Po několika zklamáních, konečně český film na který se dá koukat. Ano, je sice malinko infantilní, ale co na tom. Jako oddechovka s drahou polovičkou perfektní, dokonce jsem se i několikrát opravdu od srdce zasmál. Malinko lepší trojka a pokud bych to měl srovnat například s idiotským rodiným filmem pak vyhrává na plné čáře. ()

kyrysar 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi nechce kritizovat, slabší chvilky tam byli, ale jen po málu, asi tak dvě tři, ale jinak velká pohoda... Vetchý byl super a Hřebíčková je fakt kočka :) ()

VideoTuti 

všechny recenze uživatele

A pak že nejdou natočit v dnešní době pěkný komedie. Stačí se na chvíli oprostit od pseudoumění a snahy zalíbit se politické garnituře a je to. Film který pobaví i při dalším shlédnutí. ()

zuzzz.man 

všechny recenze uživatele

Borec Vetchý to zabil 😂 Jinak tedy spusta fajn vtipku. Takové peostředí potkáme už opravdu jen ve filmu, realita je jibá, ale komu to vadí?? Kdyby to bylo puntičkářsky realistické, tak by to nikoho nebavilo. Za mě fajn :) ()

gstudio 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si letmo prohlédl hodnocení německých romantických komedii a vše se tam potácí v černých odpadech. A tahle naprosto stejná ptákovina je červeně úspěšná jen proto, že je česká? Humor chabý, příběh mnohokrát viděné klišé (a mnohokrát lépe natočené).Dal bych tak tři hvězdičky, ale vzhledem k udržování planetární rovnováhy, musím jít u tohoto nesmyslně přeceněného filmu alespoň o ty dvě hvězdy níž. ()

mstychov 

všechny recenze uživatele

Na to, ze vetsinu novych ceskych filmu moc nemusim se mi tendle moc libil. Myslim si, ze se vazne povedl. Hodne jsem se u nej nasmala. Paradni oddechovka. Nemluve o tom, ze herecke obsazeni mi vazne sedlo. ;) ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Určitě, i podle hodnocení, se spokojených diváků najde dost. Za mě: idealizovaný vesnický život barvy růžová; styl a síla humoru pro hrobníkovi klienty; od začátku blbě předvídatelné; Koprovka a Božíček, i když se snažili jak mohli, potěšili jen trochu. ()

PenelopaW 

všechny recenze uživatele

Letní film, který neurazí, ale ani nezanechá hlubší dojem. Petra Hřebíčková po dlouhé době hrála kladnou roli, která byla i uvěřitelná, jen mě mrzelo, že si tvůrci filmu více nepohráli s její absencí pedagogických zkušeností - byla prostě prezentovaná jako šikulka, která hned do všeho vpluje, je oblíbená a daří se jí. Oproti tomu postava Ondřeje Vetchého pro mě byla naprosto neuvěřitelná, už jen proměna zatvrzelého odpůrce žen v romantického chlapa, který běží za autem své vyvolené a slovně inzultuje jejího podvratného manžela (proč Langmajer hraje v poslední době buď detektivy nebo slizouny?). Ostatní postavy tvoří kulisy příběhu, zápletka se synem, kterého otec sleduje z povzdálí, mi nějak unikla. Na prázdniny příjemná oddychovka, u níž člověk může vypnout, ale nevím, zda mne svede k opakovanému shlédnutí. ()

Fajung 

všechny recenze uživatele

Na začiatku do vyzeralo sľubne, ale vykľula sa z toho nakoniec tuctová hlúpa(ale moderná) romantická komédia.30% ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Na to, že českým filmům moc nefandím, a tak trochu je bojkotuju, tohle mi sakra zvedlo náladu. Venkov mi sice přišel trochu idealizovaný a vyumělkovaný, a děj samozřejmě proflákle předvídatelný, ale s tím jsem do toho přece šel, ne? Na Hřebíčkovou byla samozřejmě radost pohledět, ale celý snímek patřil podle mě Vetchému. Jako neotesaný nabručený hrobník-samorost, který Elišku stíral super suchými sarkastickými hláškami skoro pokaždé, když otevřel hubu, mě prostě dostával. Scény s oběma najednou byly nejlepší a klíčové. Když se zrovna nekočkovali, film upadal do šedého průměru (vážení tvůrci, příjmení podle profesí nebo nápadných fyziologických znaků vážně nejsou vtipné). A když už jsem si nemohl podařený casting vynachválit víc, šoupli mi tvůrci do výhledu snad nejkrásnější Slovenu Kristínu Svarinskou, jejíž úsměv přidal ke třem hvězdičkám tu čtvrtou. ()

PepusGi11._ 

všechny recenze uživatele

Ano,od začátku bylo jasný,že Ti dva spolu skončí,děj trošku předvídatelnej,ale prostě mě tahle komedie dokázala co chvilku rozesmát,Ondra prostě opět super role....Po dlouhé době super ČESKÁ komedie,která mě fakt potěšila na 95% :) ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

Mám rád Vetchého i Hřebíčkovou, tak mě zajímalo, jak to bude mezi nimi klapat. Škoda jen, že Božíčková minulost tu byla jen tak nakousnuta, chtělo by to více ukázat pravou příčinu jeho prvotní nerudnosti vůči ženám. To mi tam chybělo. Langmajerovi ti hajzlíci docela sedí. Pěkná česká oddechová komedie. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Bravo! Tenhle film má šťávu a říz, opravdu skvělý český počin s úžasným hereckým obsazením. Získal si mě na první dobrou. Petra Hřebíčková je krásná žena a hlavní role ji vyloženě sedla, stejně tak milý Ondřej Vetchý, spolu s Miroslavem Táborským. Takové filmy jsou třeba, pro odreagování se od těžkostí a stresů, pro dobrou náladu a odpočinek. Tleskám všem, kdo se podíleli na tomto filmu, je fakt bezva. Vřele doporučuji! ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Od snímku jsem si sliboval více ,než jsem dostal.Nezajímavé charaktery postav . Samotný příběh nezachraňuje ani O.Vetchý.Úsměvných momentů by jste spočítali na prstech jedné ruky.Celý film je postavený na zastaralém způsobu klišé a tak se vsází,že se divák chytne.Nejedná se o žádnou topovku,ale o jednorázovou podívanou. KLIŠÉ!!! ()

Reklama

Reklama