Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

Sathine 

všechny recenze uživatele

Člověk si to musí pustit, když na to má tu správnou náladu. Pak jsou všechny fóry opravdu vtipné, film hezky odsejpá a člověk z něho má pak velmi pěkný a pozitivní pocit. A Ondřej Vetchý - v tomto filmu naprosto k sežrání!!! ()

Mina230692 

všechny recenze uživatele

Petru Hřebíčkovou jsem vídávala ve zlínském divadle, a protože je to krajanka, tak jí fandím :-D. takže to je hned hvězda navíc k celkovému hodnocení ;-) Jinak na to, že je to český film, tak je to hodně kvalitní záležitost. Ondřej Vetchý hrát prostě umí, o tom žádná... A musím říct, že je to jednoduchoučké, hezké, milé, úsměvné, ... prostě mě se to líbilo. Je to velice lehká příjemná podívaná na nudné nedělní večery, nebo jen tak oodechovka během jakéhokoliv večera. Za mě určitě doporučuju! ()

thorax65 

všechny recenze uživatele

Pohodová lehčí komedie, která si na nic nehraje. Aniž by se smočila v Troškovic plytkosti, frčí si to s přehledem po hraně. Chce pobavit (ale ne za každou cenu) a ne dumat o tom jak co kdo myslel. A to se myslim povidlo, minimalně hruškový. 70/100 ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

No, tak já nevím. Z tohohle filmu mám opravdu rozpolcené pocity. Na jednu stranu skvělí herci - jak moji oblíbení Ondřej Vetchý a Miroslav Táborský, tak pro mne dosud neznámá Petra Hřebíčková a další, pohodový zamilovaný příběh... a na druhou stranu ta vrcholná stupidita. Takhle si pražáci skutečně představují venkov? Takhle se podle nich žije na vesnici? No, potěš. ()

kacka274 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné...vtipy, hlášky, obsazení slušné. Vetchý je záruka. Jen mi to připadalo takové kašírované, trochu jako studiovka. Nevím, co k tomu přispělo nejvíc, ale asi ty nevěrohodné scény vesnice. Nikde žádní lidé volně se pohybující, oslava čarodějnic, kde se sešla celá vesnice v podání asi deseti lidí, žádný komparz, co by dotvářel dojem sešlosti lidí... Trochu zvláštní zápletka a odtajnění Vetchého coby otce a dědy působilo též křečovitě. O zařazení lesbického páru si taky myslím své - nemělo to podle mě s dějem mnoho společného, spíš to vnímám jako daší "bonus", jak ho ozvláštnit něčím neobvyklým. Kvůli obsazení a některým vtipům 60 %. ()

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Na hodnocení jsem přidal trošku víc a to proto, že po hodně, ale opravdu hodně, hodně dlouhé době se nejen dalo na nějaký český film dívat (a dodívat do konce), ale bylo to navíc príma a příjemné, takže se na film rád podívám někdy znovu. Jak píše uživatel golfista, tak je to dnes výjimka narazit na český film u kterého se člověk necítí trapně z filmařského, tak hereckého hlediska. Takže proto dávám 4 hvězdičky. Příjemné, civilní, dobré vtípky, bez politiky, bez fekálního humoru, .....na novodobé české poměry prostě fajn. ()

Mistr119 

všechny recenze uživatele

Zvažoval jsem mezi 2-3 *, nakonec dávám 3, i když místy mi přišly situace hodně trapné a nevyřešené ("béčkové"). Svůj podíl na přidání má i herecký výkon Vetchého, kterého jsem v téhle poloze viděl prvně a překvapil mě jako muskuluidní dobro-záporák. :) ()

Muttinka 

všechny recenze uživatele

Natočit takovýhle film je dneska už uměním, ale je fajn, že to ještě někdo umí. Je to klasická česká letní komedie, s nenásilným humorem. Ta vesnice je možná trochu zidealizovaná, ale jinak vystižená přesně. Každý se stará o každého. O. Vetchý a M. Táborský ty vesnické burany zahráli přesně. Nejlepší byl, ale ten humor, který z něj uděl bezvadný odpočinkový film, který si rozhodně pustím vicekrát. ()

Margay 

všechny recenze uživatele

Tak má to své mušky jako občas až přílišnou pohádkovostí a nereálností. Na druhou stranu jako "Letní komedie" to dokonale vyhovuje - krásné prostředí, ještě hezčí počasí, na postavy se pěkně kouká. Příběh nekomplikovaný a divák se i zasměje. Tisíckrát lepší, než děsivé Babovřesky, má to totiž i nějaký ten nápad. Třeba přidání homosexuálního páru, který navíc není jen jako úlitba, ale funguje i příběhově. Nebo že první dojem nemusí být vždy ten správný. ()

lulinak 

všechny recenze uživatele

sorry asi uz jsem starej, ale neco tak prazdnyho umele nafukovanyho na hodinu a pul jsem dlouho nevidel, za me na urovni super serialu Ulice a podobnych, kdyz uz to nekdo bude mermomoci chtit absolvovat, tak jen kvuli Ondrovi, ten v prvni polovine exceluje. ()

KarlosK 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a předvídatelná, ale velice milá česká komedie, vhodná pro celou rodinu. Toto je přesně ten film, který člověk potřebuje v období sychravého podzimu ke zlepšení nálady. Vyzdvihnout bych chtěl hlavně Miroslava Táborského, jehož role starosty je nezapomenutelná. ()

nudlis 

všechny recenze uživatele

Docela to šlo. V záplavě nesmyslů typu "(kdokoliv) v pokušení" a jiných rádoby romantických slátanin tohle nebylo až tak špatné. Samozřejmě, jako každý (český) film si ani tenhle neodpustí občasná klišé a trapnosti. Nebo místy prkenný (což me u něj překvapilo) výkon pana Vetchého, kterého mám jindy celkem v oblibě. Ale na víc než průměr to není. Přičemž myslím průměr celkově. V malém českém, hodně bahnitém, rybníčku je to spíš nadprůměr. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Na jedno příjemné podívání. Taková pohodová lehká jednohubka, kde začátek je mnohem lepší, než konec. Úžasný Vetchého morous je totiž mnohem zábavnější, než jeho princ na bílém koni. Vpoho, 60%. ()

pan_Bily 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohodová oddychovka, která rozhodně pobaví. Naprosto vynikající Vetchý, skvělá Hřebíčková. Jen závěr je zbytečně až moc „slaďák“ (nemyslím jak to dopadlo, ale jak to je podané), což mi trochu pokazilo dojem. ()

Himbajz 

všechny recenze uživatele

Hele jako. film, u kterého se žena tetelí a já směju je fajn. Já se bavil. Lehké, zábavná a každý by se chtěl oprostit od "moderního" světa.Nikdo tam nekouká na telku, minimálně telefonuje, dávají si květiny a žijí hezky. Zašel bych s nima na náves na škopek. Líbilo, stojí za juknutí. Trochu fakt slunce seno, ale ok. Hřebíčková famózní, Vetchý mazák :-D. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Měla jsem obavy, co se z toho vyklube, ale docela to bylo vtipné, děj sice snadno předvídatelný, ale Vetchý výborný a Hřebíčková také nezklamala. ()

life159 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů nynější české kinematografie u kterého jsem se smál. Záměrně a ne nad jeho absurditou. ()

Reklama

Reklama