Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Za jiných okolností bych zřejmě sáhnul k nižšímu hodnocení, ale vzhledem k tomu, co jsem v poslední době viděl, dávám tři kousky. Pravda, byla tady celá řada větších či menších pitomostí, ale faktem zůstává, že jsem se mohl docela slušně zasmát, a jako občasného modeláře mě slušně sejmula scéna s lakováním letadla. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie na odreagování a zasmání, příběh nic nového, ale dalo se tomu uvěřit, u tohoto filmu mě moc mrzí, že tady není větší stupnice, protože by tomu nejvíce slušelo 3,5 * , takto pořád váhám mezi 3 a 4. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koncept, který Hollywood seká jak Baťa cvičky, mi v našem podání sednul jak p*del na hrnec. Upřímně řečeno příliš nechápu ty narážky mnohých komentujících na to, jak moc je tady česká vesnice nereálná a kdesi cosi. Viděli jste někdy reálnou romantickou komedii? Pokud ano, tak sem s ní. Pro mě je Bezva ženská na krku příjemným pokoukáním v milém prostředí, s vtipem a fajn herci, ačkoliv si nemůžu pomoct, ale Vetchý mi tu v některých chvílích moc neseděl. Je sice pravda, že tu není nic, pro co by si člověk film zapamatoval, ale to vem čert. Hoffmanovi se jeho režijní debut povedl. 80% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Jak se říká, v jednoduchosti je krása ... A tady se to přesně potvrzuje. Tenhle film mě moc mile překvapil. Čekala jsem, že mě bude bavit, ale ne až tak moc. Nepřináší dějově sice nic nového, ale na český film je to hodně povedený. Herci k sobě krásně ladili. Petra Hřebíčková v hlavní roli byla super. Víc takových českých filmů, na které se dá koukat i několikrát. 85%. ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na film zvědavá, protože jsem zde zaznamenala poměrně pozitivní ohlasy a pochvaly. Taky mám ráda Vetcháče a i Petra Hřebíčková je fajn. Bohužel to pro mě nějak moc nefungovalo. Dá se říct příjemná a nenáročná oddechovka, ale nad některými rádoby vtípky a jednáním postav jsem až zavírala oči, protože mi to prostě přišlo mimo nebo moc. :) Hlavní pár by ještě šel, ale ten zbytek...podivná vesnice, kde žije asi 9 lidí a velí tomu tlemící se starosta, pár Kostková a Boková, co chtějí spolu adoptovat, podivná zápletka se synem. Některé hlášky a vtípky jsou prima a ta parta lidí mi je vlastně sympatická - protože herci jsou moc fajn, ale určitě jsem to čekala lepší :) tři hvězdičky snad nikoho neurazí. jo a konec byl pěkněj docela...i když vidět Vetcháče říkat: já sem blázen, ale do Tebe...taky velmi zajímavé. :) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak opatrný a presne natočený, že nedokáže vypadnúť zo svojej šablóny. Hrá na istotu a slúži mu k tomu jeden výrazný faktor. Postavy vo filme sú múdre. Niektoré tak typicky dedinsky, ale nie je tu žiadny prostoduchý človek. Iste, je to naivná predstava. Všetci si pomáhajú a aj to nepriateľstvo medzi hlavnými dvoma postavami pôsobí celý čas na oko, ale v konečnom dôsledku sa dá pri tom pekne vypnúť a neumierajú pri tom mozgové bunky. A postavy tým pádom majú logické motivácie. Problém, ktorý film má je, že sa snaží byť natoľko čistý a bez chýb, že mu chýba osobitosť. Hoffman možno vie viesť hercov, ale absolútne nevie využiť prostredie dediny dostatočne kúzelne. Zamrzí to o to viac, že s tým permanentne koketuje. Taký Vorel senior sa s tým hrá podstatne lepšie. Táborský a Vetchý sú skvelý. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Povedená oddychovka, u které člověk nesmí přemýšlet a nechá se unášet příjemným humorem. Především Hřebíčková je krásná, příjemná a Vetchý je pro tuto roli snad stvořený. Cela souhra mezi nimi funguje bez nějakých přehnaných scén a vše směřuje k předem nalajnovanému závěru. Někdy je to moc pohádkové, ale vůbec to nevadí, spokojenost......7/10 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A mohla bych ještě trošku mlíka ??" - "To bezpochyby !! Když si s tím vemenem poradíte.." ;) První půlka vůbec nefunguje, v důsledku však tahle Bezva ženská platí za překvapivě dost slušnou žánrovku, bez ohledu na Vejdělek.. Velmi zajímavý biják debutanta Hoffmana vlastně naznačuje, proč většina ostatních českých romantických filmů tak zoufale nefunguje, když se tvůrcům vůbec nedaří příběhy zasazovat do reality, ať už se to týká prostředí či času.. Lehce bizarní, lehce chaotické, se scénářem jako od koně, a bohužel i přes míru pitvořivé..nicméně lepší, než by se jeden vůbec nadál.. Ale vůbec ne urážlivé !! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dostal som tip na tento film od jednej bezva ženskej a trailer ma rozosmial. Nakoniec sa ukázalo, že nielenže najlepšie hlášky boli v trailery, ale  dokonca v ňom fungovali lepšie ako vo filme. Film pôsobí ako pokus o romantiku z vidieka v americkom štýle, ale nechytá sa to ani na produkciu od Hallmarku alebo Lifetime. V každom ohľade to pôsobilo strašne umelo. Jak vizuál, ktorý je tak sladký až človeka napína, tak hlavne dialógy, ktoré trhali uši. Len sem tam sa hercom podarilo predať nejakú ironickú hlášku. Chámia medzi párom trochu funguje hlavne zo ženskej strany. Vetchý je ta za totálneho idiota a burana. Tak jak sa mi zo začiatku príliš nepáčila Petra Hřebíčková, tak si ma postupne získala a hlavne vďaka nej som to dopozeral. Celkovo mi to ale pripadá hrozne natočené. Proste zlatý Hallmark. 4/10. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení. Zklamáním je hlavně příliš čitelný děj a alespoň náznak vedlejších linek na nule. K tomu docela průměrné výkony (což zamrzí hlavně u Ondřeje Vetchého) a některé vtípky na hranici Kameňáku. Ale ve výsledku docela příjemná nenáročná podívaná s mimořádně krásnou Petrou Hřebíčkovou. ()

kepiash 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je lepší u toho nepřemýšlet a jednoduše vypnout, pak je možné odnést si poměrně příjemný zážitek. Jakmile se do nějakých rozborů pustíte, musí vás nutně napadnout, že celý film byl snad splácán za jedno odpoledne a to včetně napsání scénáře. Love story pančelky a inženýra hrobníka, která se odehrává v podstatě během jednoho odpoledne, je navíc zasazena do jaksi sterilních kulis, což působí až trapně. Když například pan starosta prohlásí, že právě dokydal, nelze mu to věřit. Pokud se to srovná třeba s Troškovými Hošticemi, je to jako nebe a dudy. Na rozdíl od této prázdné skořápky v Hošticích ten hnůj prostě cítíte. Ani postavy nejsou tak úplně dotaženy do konce. A tak se stane, že se v závěrečné fázi filmu zcela nepochopytelně hlavní hrdinka otáčí jak korouhvička o 180° od Božíčka k Langmajerovi a hned zase zpátky. Vesnice působí prázdně a Táborský s Langmajerem, jakoby každý patřili do jiného filmu, dvou rozdílných žánrů. Nicméně jak již píši na začátku - na první dobrou to bylo vcelku fajnové pokoukání, jen to pak pustit z hlavy. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě hodně mile překvapilo a potěšilo. Dvojici Hřebíčková a Vetchý to ladilo a chemie fungovala. Také pěkné prostředí, veselá hudba, skvělé herecké obsazení. 77% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Musím dát plný počet, protože takhle dobrou lehkou českou komedii jsem neviděla snad posledních deset let. Herecky skvělé (Ondra Vetchý mi tu strašně připomíná svou postavu z báječných let pod psa), roztomilá vesnička, výborná hudba! Fakt, s vykřičníkem. Letní, bezstarostné, veselé, netlačí to na pilu a Langoš při balení kufru je na facku. Jak ze života. Skvělé a klidně bych si Bezva ženskou hned pustila znovu. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Občas jsem měla pocit, že sleduju americký film, ale tady to nebylo na škodu, spíš naopak. Jinak velmi milé překvapení, škoda, že se u nás v současnosti netočí víc takových komedií. 8/10 ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Sice možná příliš naivní a jednoduchý, přesto je Bezva ženská na krku neskutečně pohodovou podívanou, která se minimálně v českých luzích a hájích jen tak nevidí. Příjemné, pohodové a hlavně vtipné natolik, že člověk tu naivitu přehlédne a u novinky Tomáše Hoffmana jednoduše vypne. Člověk by až nečekal, že podobnou pohodovku v české produkci najde. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Film začne vyloženě skvěle. První kontrast mezi ústředními postavami je fakt dobrej a to hovado, který tu Vetchý předvádí, mě vážně bavilo. To byl jeden aspekt, na kterým film stojí. Druhý je samozřejmě půvab Petry Hřebíčkové, která je tady, řekněme kulantně, nesmírně rozkošná. Jenže jak to tak bývá, obě postavy se do sebe zahledí a je po výbušných scénách. Sice k nim občas ještě dojde, ale logicky jich ubývá. Copak o to, to je všechno víceméně v pohodě. Jenže ke konci Vetchý nepřipomíná chlapa, který odhodil zášť vůči opačnému pohlaví, ale koktavýho Jirku Luňáka. Lepší 3. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Feel positive komedie z českého venkova, která svádí tak trochu k nějakým Bábovřeskám a podobným číčovinám, co točí Zdenda Té, naštěstí se toho nemusíme bát, protože všichni jsou tady velcí sympoši, celé to dýchá letní atmosférou, až člověk chytí slinu a má chuť vyrazit na nějakou červencovou tancovačku pod širým nebem a béknout něco u táboráku. Moc fajn vám to udělá dobře, a i když jsou některé scény z ranku "WAT?", vůbec to nevadí. Nakonec tomu čtyřku prozatím nedám, zkusím se na to podívat někdy příště a třeba to nechám dozrát. 72% ()

Reklama

Reklama