Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu mě téměř vyděsil, nekápl mi zrovna do nálady. Sci-fi o tom, kterak to na venkově chodí v očích pražáků mě rozhodně nenadchlo. Poté se film sice rozjel do celkem milé letní komedie, ale stejně si neušetřili autoři připitomělé momenty (střelba, inspekce). Závěr pohádky o tom, kterak si dědeček mladou princeznu našel zase až moc tahal za nitky dojemnosti. Celkem mě ale film spíše potěšil a rozhodně nezapadne v zapomnění. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Klasická šablóna ako vystrihnutá z amerických romantických komédií. Aj keď musím uznať, že to dedinské prostredie malo niečo do seba - takže aspoň z tohto pohľadu to malo v sebe kúsok originality a identity. Petra Hřebíčková je sympoška a rovnako tak pôsobila aj jej postava. Zo všetkého najviac ma ale aj tak bavilo Eliškine snahy o výuku v miestnej škole. Škoda, že sa to viac nekoncentrovalo týmto smerom namiesto tých naťahovačiek s Božíčkom, ktoré ma až tak nebavili. Ale najviac tomu aj tak škodili tie klišé zvraty a šablóna. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tomas Hoffman natocil len jeden film a ako vidim, velmi dobry. Kludna pohodova komedia, ucitelka, cesky vidiek, hospody, vidiecke prace ..... Vetcheho nemusim od Prodavace Humoru 1984, ale tu bol aspon znesitelny, Petra Hrebickova a Tereza Kostkova boli vyborne, veril som im to hranie. Dalsia pohodova feel -good komedia . 77 % ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Trochu jednoduchý scénář s průhledným dějem, ale díky slušnému tempu a hereckému obsazení je to příjemná odpolední pohodovka. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadala každá česká komedie, neřkuli romantická, můžeme si hoooodně gratulovat. Vetchý i Hřebíčková byli moc fajn. Co se cení je i pokus o twist, který to ustálo se ctí. Bavil mne lesbický pár, který tu nebil do očí a působil přirozeně, tak by to mělo být. 7,5/10 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Mělo to dost profláklej scénář,ale koukat na to nebyl zas až takovej průser.No,ale nehrát tam Vetchý a nesmírně přitažlivá Petra Hřebíčková,asi by to šlo trochu dolů.Ale co,příjemná hoďka a půl,zábava to je,spokojenost.80%. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nějaká velkolepá čtyřhvězda, ale docela mě to pobavilo, trocha černého humoru, trocha absurdit a vyšla z toho obstojná komedoška. Na to, že to je český, docela jsem se na to vydržel dívat, jen poslední dobou nemůžu vystát Langmajera, za to Vetchý mě od Okresního přeboru baví. 4*, ale jen tak na hraně. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení po dlouhé době příjemný film s příjemnými herci, kteří hráli přirozeně. Sice to příběhově není žádný objev, ale snaží se to aspoň vybruslit z toho nechvalného množství trapných tuzemských filmů, kteří budují diváckou přízeň pomocí dementních dialogů a ještě dementnějších vtipů. Hřebíčková je ve své roli velmi sympatická a Vetchý taky splnil očekávání. Jak říkám, není to kultovka, ale nebylo mi z toho blbě, takže na český film to je dost velký úspěch. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je to letní komedie...to je potřeba zdůraznit. Pokud chcete přemýšlet, nebo pokud jste všímaví, nedej bože, pokud máte po filmu chuť rozebírat detaily...jděte na něco jiného. Scénář je děravý, je tam spousta nesmyslů a zavlasypřitažeností, prostředí vesnice je zidealizované... . Možná to byl záměr, ale podobných divností tam bylo moc. Trochu se to blíží té americké bezstarostnosti, která spoléhá na to, že divák nepřemýšlí. Přesto nemá smysl být přehnaně přísný. Žánrově jednoduchá záležitost, která rozhodně nebude klasikou, ale neurazí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Dejove je tento film hloupy a naivni se snadno predvidatelnym zaverem. Na druhou stranu se divak nemusi stydet za tvurce, jak tomu u podobnych ceskych komedii posledni dobou byva. Slusne herecke obsazeni a potesi i zajimava Hrebickova v hlavni roli. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že u nás stále dokážeme vyprodukovat odpočinkovou komedii, která není úplně debilní. Zároveň je ale velká škoda, když oslavujeme cokoliv z tohoto žánru pouze proto, protože se nejedná o úplné dno. Bezva ženská na krku by mohla zaujmout příjemným hereckým obsazením a malebným prostředním malé české vísky. Co mě ale osobně velice irituje je naprostá černo-bílá polarizace všech postav, aby bylo naprosto jasné, kdo jaký je a jaké má úmysly. Snad teda kromě hlavních postav, kde nám o tu zřejmou změnu jde. Což je docela škoda, film to lehce degraduje a automaticky to indikuje, že naše veřejnost musí mít naservírováno všechno na stříbrném podnose a jedná se tak o stádo tupců. Krom toho je ale Bezva ženská na krku příjemnou oddechovkou. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jednou na důchod bych se rád nastěhoval do vesničky s přesně takovou sebrankou. To se mi ale bohužel nikdy nevyplní, ale třeba jsou na takových vesnicích lidé ještě milejší a chovají se jako jedna velká rodina. Vadil mi jen Langmajer a to ne jeho hraním, ale tím, že jeho role byla naprosto otravná a ke všemu zbytečná. Takže proč? Ale neva no. ... LFŠ 2017 ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Podle mě jeden z nejlepších ba ne nejlepší český film. Ondřej Vetchý nezklamal ale Petra Hřebíčková pro mě naprosto nová herečka byla dokonalá taktéž. Celkově zábavné od začátku do konce. Nasmáli jsme se šíleně. Vtipné, ale žádná přetvářka. K tomu perfektní hudba a zakončení. Naprostá spokojenost. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Tetsuo v komentári vystihol všetko ... napísal čosi, čo naozaj charakterizuje celý film, prostredie i súčasnosť. Rozhodne som od filmu čakal viacej. Škoda. Teda !!!! Asi starnem. :( Nechce sa mi veriť, že po prvom videní som napísal taku "suchosť". Druhy krát som si to užil . Aj romantiku, aj hercov, aj nenaročný dej. Príjemna oddychovka. Príjemny typicky česky nenapodobitelny humor. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Až na hlúpy a odpudzujúci názov, mi bola poskytnutá veľmi sympatická a nenútená romantická komédia z príjemného a inteligentného prostredia. Bez sprostého humoru/nehumoru a so slušným českým, hereckým obsadením dokážu aj naše národy vytvoriť poctivé filmové príbehy. Dobrá romanca vzniká aj bez sexuálnych scenérií, zjavne, a vďaka bohu. Toto je film, ktorý by bol pokojne vhodný do televízie, bez toho, aby z neho ľudia sprosteli. Vhodný na romantický večer, spraviť titulky a pokojne by som ho prezentovala aj iným národom. A bez hanby. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tak k nám do Česka vtrhnul Holywood lehce přišmrnclý Harlekýnem a přinesl s sebou hloupý příběh plný oslích můstků tak vysokých, že i Železník na Taxisu by měl co dělat, aby je přeskočil. Neříkám, natočeno je to příjemně, odlehčeně, o tom žádná, ale ten scénář je tak pitomý, že i teenegerské filmy o lásce jsou proti němu skvosty oplývající logikou. Nechci příliš zabíhat do podrobností a prozrazovat plytký děj, ale třeba ten prázdný hrobeček na vísce o 20. číslech, o jehož historii nikdo nic neví, včetně příbuzných, jedině snad Eliščina městská švagrová, ta teda má přehled, tak to teda bylo dílo. A takových do nebe volajících hloupostí je film plný. ()

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Viděno trochu s obavami, ale nakonec dobré. Česky zpívaná píseň jen v úvodu, a celkově řemeslně zvládnutá práce, snad jen "populární" multi-mix tu nemusel být. (lesbický pár, asijské dítě, tak už jen muslim a černoch tu chyběli ... ) Naopak kvituji, provedení postelové scény. ()

Reklama

Reklama