Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Zajímavosti (26)

  • „Je to film o lásce, která lidem může pomoci. Zejména těm, kteří už nemají nebo ztratili chuť, odvahu a sílu věřit, že by jim ještě někdy mohlo být hezky. Díky šťastnému setkání dokážou prožít nejhezčí kus svého života a to v situaci, kdy už tomu ani jeden z nich nevěřil. Láska není abstraktní pojem. Je strašně mocná,“ prozradil Ondřej Vetchý o filmu. [Zdroj: cervenykoberec.cz] (SONY_)
  • Miroslav Táborský prohlásil, že nejobtížnější část natáčení pro něj byla ta, kde musel jezdit se sajtkárou. (Duoscop)
  • „Při první scéně musel ode mě snést (Jiří Langmajer) nemálo bolavých úderů a sám mě ještě podporoval, ať se jich nebojím, ať jdu naplno, aby to působilo skutečně, že to nebolí. Bolelo to určitě strašně,“  prohlásila Petra Hřebíčková. (Duoscop)
  • Natáčelo se v obci Dolní Kralovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ondřej Vetchý ve filmu lepí model kategorie A1 Maxík jednoho českého výrobce. Tento model byl na veletrhu Model Hobby v Praze  oceněn cenou výrobek roku 2010. (ČSFD)
  • Štáb utratil zhruba 20 milionů korun a strávil necelých 30 natáčecích dní v půvabných vesničkách Martinice a Václavce. (ČSFD)
  • Jedním z pozůstalých, kteří se dohadují, kdo vykope hrob místo zraněného hrobníka, je scenárista a producent filmu Jiří Vejdělek. (Martin_L)
  • Václav Kopta, který si ve filmu zahrál řidiče autobusu, je znám svým dlouholetým zalíbením v této profesi. Ve svých padesáti letech si splnil sen a stal se držitelem řidičského oprávnění skupiny D. Jeho velkým koníčkem jsou i autobusy Škoda 706 RTO. (Martin_L)
  • Podle UFD sa film v premiérovom víkende nasadili v 134 kinách s návštevnosťou 83 667 divákov a tržbami 11 378 821 Kč, čím sa radí na 17. miesto nejúspešnejších filmov v rámci historických premiérových víkendov. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama