Reklama

Reklama

Lucie: Příběh jedný kapely

  • angličtina Lucie: The Story of a Rock Band (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (62)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tady to bylo. Tady jsme se rozpadli." A proč jsme se rozpadli Vám neřekneme, ale naznačíme, že jsme měli ponorkovou nemoc. Tak fajn. Mně je vlastně jedno, proč se rozpadli a i to, že znovu spolu hrají. Svou nesmazatelnou stopu do české hudební historie totiž již udělali a teď už to asi bude spíš o penězích. V tomto dokumentu mě nejvíc bavily staré archívní i soukromé nahrávky, koncert pro gastarbeitery v Londýně a dost se mi líbila ta atmosféra před koncertem Stounů. A taky jsem dostal chuť oprášit jejich stará alba, takže svůj účel tohle setkání se čtyřmi ambiciózními "kluky" určitě splnilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - Městské divadlo v Karlových Varech, plno prakticky absolutně, do toho na pódiu Marek Eben a jeho pořad Na plovárně s kapelou Lucie. Ukočírovat čtyři berany na jednom podiu bylo hodně náročný, ale Marek Eben z toho standardně dobře vybruslil a ještě jsme se místy docela zasmály. To se mimochodem povedlo i samotnému dokumentu, jehož jediný mínus vnímám v tom, že vypráví různé kousky ze života kapely hodně na přeskáčku. Je otázka, kolik materiálu bylo a kolik se dotáčelo do dokumentu. Nicméně kapela se ospravedlnila a život jde dál. Konečně už odtrhli závoj tajemna a plno věcí potvrdili nebo vyvrátili. Dokument tedy účel splnil. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná komplexní, pro obyčejného smrtelníka přehledná biografie kapely se vším "co, kdy, kde, s kým a proč". V čase se skáče asi jako v prvních řadách při koncertu, ale my skalní víme. Srdíčko mi plesalo stejně, jako když jsem ve třinácti letech dostala hysterický záchvat, když jsem pod stromečkem našla své historicky první CD Lucie. Tehdy jsem začala věřit na Ježíška. Zkrátka "Víš... svý... Lucieeee, pár zásahů už máš!" ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsem v kině viděla trailer na tento dokument. Stačil úvodní tón Šroubů do hlavy a už jen z toho mě mrazilo po těle. Lucie: Příběh jedný kapely je zpracován osobitým stylem prostřednictvím video záznamů, většinou samotných členů kapely. Člověk tak má možnost nahlédnout zpátky do 80.- 90. let a sledovat vzestup kapely, její vpád na hudební scénu, i její postupně budovaný status legendy české rockové scény. Dokument se mi líbil, i když jsem od něj přece jen očekávala mnohem větší informovanost. Za naprostou svatokrádež považuji, že tvůrci zcela vynechali a ani na okamžik nezmínili kultovní koncert Lucie v opeře, a zejména nádhernou a dokonalou skladbu Chci zas v tobě spát s orchestrem. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mrzelo mě že z tohoto dokumentu o největší porevoluční skupině jsem se nedozvěděl téměř vůbec nic. Obsahově hodně mizerné. Navíc poslouchat často zmatené vyprávění členů o tom kde hráli, s kým hráli a co hráli a vlastně si to ani nepamatují. Autentičnost beru, ale jak jsem zmínil podobné dokumenty mají informovat, rekapitulovat, zaujmout a třeba i seznámit. Tady vlastně není obsaženo nic z toho. Přesto husina při Dotkni se ohně stále funguje. 50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavých archivních materiálů plus nějaké koncertní záběry a rozhovory z posledních let, takže dokument s klidem doporučím všem, které skupina Lucie aspoň trochu zajímá. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Postup stejný jako v jiných hudebních dokumentech - nabitá arena, fanynky v extázi ,budování portrétu členů od jejich začátků. Bonus jsou vtipné detaily jako seznámení v pivnici. Z archivu se vynořují šílené podobenky. Nesentimentální racionální pohled členů kapely. Silácké legrácky "to se nedá zvládnout tolik ženských". Nad tím zůstává nedotknutelná muzika. žádné fráze - "dost se pilo, přešlo nám to do krve". V dokumentu nevidíme jejich rodiny, děti,partnerky. Prostě je oi čtyři a muzika. ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Dokument nabídl pár úsměvných scén, záběry z koncertů, rozhovory se členy kapely...Člověk si nostalgicky zavzpomínal na raná devadesátá léta a to je tak asi vše. K podobnému naladění možná stačilo pustit si pár klipů kapely na youtube. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Za mě Wanastowi Vjecy > Lucie. Lucie mi vždycky přišla docela přeceňovaná, nemůžu upřít, že by nesložili několik skvělých songů (Sen, Pohyby, Panic, Země, Amerika), ale jinak nic extra, proč by si měla zasloužit být brána jako nejlepší česká kapela. Dokument nic převratnýho, nejde nijak do hloubky, spíš na mě působí jako takové lepší promo. Jenže mě hudební dokumenty zkrátka baví, o to spíš, když ukazují, jak moc cool bylo mít rockovou kapelu v devadesátých letech, drogy, kam se podíváš, chlastu, co bys nepřeplaval a ženských, co nemáš šanci obšťastnit všechny. A že tomu kluci dávali jistě poctivě. ()

penylane 

všechny recenze uživatele

Jako velká fanynka této kapely jsem se hodně bála, jakou formou bude tento dokumentární film pojat. Naprosto předčil má očekávání. Vtipné, dojemné, vzpomínkové dílo pro fanoušky i nefanoušky všech věkových kategorií ukazuje všechna zásadní období, kterými si kapela prošla. Přestože příběh nejde chronologicky, lze se v něm snadno zorientovat. 100% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejsem nějaký ultra fanda Lucie, ale vlastně mě tak nějak doprovází skoro celým životem a kdykoliv zaslechnu někde nějakou její skladbu, vybaví se mi určitý úsek nebo výřez z vlastního života. To se, patrně, povede málokteré kapele. Dokument mi však přijde poměrně plochý a z větší části nic neříkající ani odhalující - dost věcí záměrně přehlíží. Unikátní filmový dokument to tedy rozhodně není. K ocenění jsou vlastně asi jen historické/dobové záběry a fotky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Musím říci, že českou hudební scénu moc nemusím, ale Lucie je kapela, kterou si rád poslechnu, ale prakticky jsem o ní nic dopodrobna nevěděl, jen mlhavě o tom, jak se rozpadla, slepovala a podobně. Čekal jsem hodně ze zákulisí a emočních scén, kde se dozvím zpovědi jednotlivých členů, pikantností, křivd, něco na způsob výborného dokumentu Amy..... bohužel jsem se nedočkal nebo v hodně konzervativním balení. Je to vlastně slepenec všeho, co jsme již viděli, prokládáno spoustou klipů a přehledu největších hitů. Bavil jsem se jen tím, neboť mám kapelu rád, ale v rovině dokumentu to není sláva, spíše reklama na letošní turné..... 6/10 ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že skupina Lucie je fenomén české hudební scény. Jejich medailón nebyl špatný, jen mohl postihnout trochu více a hlouběji "černou" stránku historie. Věřím, že byla a nejednou. Náznaků bylo v dokumentu dost, ale nic konkrétního. Tuším, že pak vznikaly písně jako Medvídek, že ano. Ale s pravdou ven nešel ani jeden z nich, škoda. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V duši zbylo světlo z jedný holky - LUCIE. Pro mě kapela dětství, kdy jsem na přelomu 80./90. do zblbnutí poslouchal kazetu s prvníma hitama... :-) Pokud jde o dokument, tak je to příjemnej průlet historií se spoustou kvalitní hudby. Trochu může vadit, že dost skáče v čase tam a zpátky - dneska pro pamětníky to není problém, ale za pár desetiletí... A škoda, že to šlo dost po povrchu. Kdyby se porýpali v těch bolavějších věcech, jistě by to mělo větší výpovědní hodnotu. Ale řekl bych, že do toho se nikomu z pánů nechtělo. A vlastně: Nebudem se nikdy vracet tam, kde nám bylo mizerně! ;-) ()

zette 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze divak, ktery o kapele Lucie moc nevi, nebude o moc chytrejsi ani po zhlednuti tohoto dokumentu. A tak nezaujateho zaujmou hlavne dobove zabery z let 90.-tych. Nic proti jejich pisnickam, ale v tomto filmu byly na ukor informaci. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument a bez pochyby nejdůležitější české kapele posledních tří dekád. Poctivě odvedené dokumentární řemeslo, ve kterém se prolínají dvě časové linie. Současné přípravy turné, ve kterém se kapela dala dohromady a záběry z 90. let, kdy byla Lucie na vrcholu. Pečlivě naměřený mix záznamů z koncertů a mluvících hlav. Kvalitně odvedená práce, ale trošku mi chybělo nějaké to srdíčko. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Príjemná, zábavná ukážka štyroch pohoďákov ktorý sa hnali za snom aj napriek nejakej tej ponorke ktorá ich niekde v polovici chytila. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Koncert Lucie jsem si užil pouze jednou a sice v roce 2016, kdy jsem zavítal na Brněnské výstaviště. Vstupenka do takzvané VýAjPý zóny byla o dva sta dražší, za to se ovšem nabídl nebývalý luxus v podobě volného prostoru a téměř nulovým frontám. Všicí byli soustředění na pravé straně a nalevo, tak bylo pivko natočený za 5 vteřin. Paráda. No a nyní konečně k dokumentu a proč jej takto mrzce hodnotím. V podstatě z něj nic zvlaštního ani nového nevyplývá. Je to takový bezduchý sestřih na záběry čtyř kohoutů - dle slov skupiny. Určitě jsou poutavější hudební dokumenty. ()

Reklama

Reklama