Reklama

Reklama

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Poté co byl natočen poslední Kmotr a byla tak uzavřena největší sága všech dob, sešla se velká část protagonistů nad dobrým jídlem, aby se pobavila o svém díle a zbilancovala své dvacetileté snažení, které dalo světu největší film(y) celé filmové historie. Konečně nastal čas na to, aby se Coppola zamyslil a dopodrobna porozprávěl o tom, jak dostal úkol natočit adaptaci Puzova bestselleru, jak se pevně chopil své ideje a nenechal si do díla kecat od všech velkohubých chlápků z exekutivy, kteří by z Kmotra nejraději udělali pouze kasovní trhák bez hloubky, kterou mu Coppola s Puzem i díky své italské krvi vdechli. To, že Damoklův meč visel takřka po celou dobu natáčení prvního dílu nad samotným režisérem, že ho stále sledoval druhý, náhradní režisér, který byl neustále připraven naskočit "do hry", by se ještě dalo vzhledem k Coppolovým "začátkům" s trochou výhrad pochopit. Avšak to, že producenti neměli zájem o hereckou hvězdu Branda, nepochopím nikdy. Zato angažování mladého brodwayského herce Al Pacina byl od Coppoly bezesporu nanejvýš odvážný počin, který se však jemu, celé kinematografii i nám všem stokrát vyplatil. Stále tu byl problém, kdo bude koho hrát. 400 000 dolarů bylo utraceno jen za testy. Michaelovu úlohu si vyzkoušeli snad všichni dostupní herci (testy M. Sheena a J. Caana jsou i součástí tohoto filmu), ale mladý a podle názoru produkce nudný Al Pacino si svoji roli díky Coppolově umíněnosti naštěstí podržel a během 20 let srostl se svoji postavou tak, že pro mě bude navždy rozporuplným donem Michaelem Corleonem. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý backroundový pohľad tvorcov do "rodiny", kopec pútavých a "raritných" informácií a videí ohľadom vzniku geniálneho diela, akým celá trilógia bezpochyby je. Klenot! ()

BART! 

všechny recenze uživatele

Pěkný pohled do zákulisí jedné z nejlepších trilogií všech dob. Obsahuje pohybové a herecké zkoušky. DeNirův úchvatný casting na roli Sonnyho a plno dalších zajímavostí..Najdete na bonusovém DVDčku ke kmotrům. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Asi mojmu srdcu najviac lahodiaci bonusovy material...aky sa k milionu filmom mohol natocit...Godfather je moj klenot klenotov...a kazdy kusok zakulisia tohto filmu pre mna znamena viac nez SOL (jojo,zlato nespominam, to hodnotu nema ziadnu) !!! Odkryva vsetko podstatne...co sa za oponou Godfathera od jeho vzniku az po koniec...stihlo odohrat. Akurat ma zamrzela...doslovna "nepritomnost" Marlona Branda...:(,nazdar ()

Reklama

Reklama