Reklama

Reklama

Vlny

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Ania a Kasia jsou kadeřnické učnice a čas tráví mezi školou, brigádou v salonu na osiřelém krakovském sídlišti a příbytky, kde na ně však harmonický vztah s rodiči nečeká. Příběh dvou sympaticky svéhlavých dívek na cestě k dospělosti je zachycen s důrazem na autenticitu, která nemůže nepřipomenout vrcholná díla československé nové vlny. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (7)

WolfR 

všechny recenze uživatele

Film jehož problémem je scénář a počet vykouřených cigaret. Ten film prostě neví o čem chce být, 2 hvězdy. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Grzegorz Zariczny přivezl na MFF KV 2016 svůj debut a jeho uvedení si on i celá sympatická polská delegace nesmírně užívali. Já si zase přes neveselý námět užil celý film. Velmi autentický obraz dospívání dvou kadeřnických učnic z nefunkčních rodin je podán s důrazem na jejich vnitřní vývoj a vzájemný vztah, který je páteří snímku. Skvělý výkon podaly hlavně obě představitelky hlavních rolí, Anna Kęsek a Katarzyna Kopeć, které se hlavní měrou podílejí na zážitku z filmu. Doufejme, že Grzegorze Zariczneho ještě ve Varech uvidíme. Na pomezí tří a čtyř hvězdiček. ()

Ceda 

všechny recenze uživatele

Problémem většiny dobrých filmů je, že jsou to jenom filmy a ne život. Postavy zde perlí jeden vytříbený dialog za druhým a všechno má svůj spád. Ohromeni a nabytí emocemi pak vypnete telku, jdete mezi lidi, ale zjistíte, že to tak není. Mnohdy to je prostě o dost nudnější než ve filmu. Nevím, jestli to byl záměr, ale líbily se mi ty dlouhé, "zbytečné", fádní dialogy, kde se nic nedělo. Protože mnohdy tak to je v životě a tohle je film ze života. Jenom... kus toho filmu by tam být měl a tady mi pořád něco chybělo. Takže za tři. ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

Opravdu pochmurná realita některých lidí ve společnosti. Je fajn, že film se nesnaží o falešný optimismus, ale misto toho realisticky podává jejich situaci. ()

pekl 

všechny recenze uživatele

Syrový autentický film o dvou učenkách kadeřnicích z nefunkčních rodin. Všichni kouří a mladá děvčata mluví vulgárně. Další depresivní setkání s životem současné většinové populace kdekoli na světě a zároveň důkaz toho, že budoucnost už není to, co bývala... 10 % nahoru za silný závěrečný moment. 70 % ()

leopoldina 

všechny recenze uživatele

Zajimavy snimek, ktery dava nahlednout pod poklicku rozvracenych rodin a souziti mladych lidi na krakovskem sidlisti. I kdyz je snimek natoceny v nynejsi dobe, mistem, kde se natacel, se vratite o nekolik let dozadu. Hlavni protagonistky jsou velmi sympaticke a budete po celou dobu tapat, ktera z tech dvou to ma doma horsi. Ac se pak shodnete, ze Ania to bude mit asi lepsi, zaver vas presvedci o opaku. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

...s tendencí 2*. Film vapadal, že bude zajímavý, navíc díky svému reálnému základu. Na vrcholu kolize se však zasekne a dál už nepohne, což je ve zbývajících cca 45 smutný pohled a vlastně ztráta času pro všechny zúčastněné strany - filmaře i diváky. ()

Reklama

Reklama