Reklama

Reklama

Zoologie

  • Rusko Zoologiya (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nataša je postarší osamělá administrativní pracovnice zoologické zahrady, která je svým kolegyním jen pro smích. Bydlí se svou silně věřící matkou a vede stereotypní život bez vyhlídek na to, že by se jeho chod v budoucnosti zásadně změnil. Přesně to se však stane, když Nataša jednoho dne zjistí, že jí narostl ocas. Nejprve je v rozpacích, ale posléze se rozhodne zajít ve své proměně ještě dál a využít ji jako příležitost k novému vymezení sebe sama nejen coby člověka, ale především jakožto ženy. Při lékařském vyšetření se navíc seznamuje s mladším rentgenologem Pjotrem a její doposud zcela nevzrušivý život se obrátí vzhůru nohama... Její druhá puberta ale nakonec dospěje ke svému konci a Nataša bude muset volit mezi skutečností a iluzí. (Cinemax)

(více)

Recenze (14)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobře...beru, že tenhle film se snaží mít myšlenku. Já si jen myslím, že některé myšlenky by měly zůstat u myšlenek a neměly by se nutně zfilmovat. Film tak působí sice dost zajímavě a jedinečně, ale na druhou stranu jsem měl dost velký problém, abych se odprostil od toho, jaká strašná pitoma tenhle film je a vnímal jen tu metaforu. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Z ocasu nevycucá Tverdovskij ale lautr nic. Je to v zásadě nápad na kraťas, kterým celovečerní stopáž jenom bezradně a krapet retardovaně vrtí. Kdo se těšil na radikální metaforu Ruska nebo provokativní pohled na sexualitu staré panny, dostane leda pár scén, které mají blízko k lidové řachandě. Čekal jsem víc. #kviff2016 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Ruské drama slibovalo realistický příběh postavený na fantaskním motivu, čili jsem se těšil na něco jako byl Ricky od Francoise Ozona. Bohužel jednání postav má k realitě daleko. Nataše naroste ocas a ona udělá jedinou logickou věc - sbalí kolouška doktora a začne se chovat, jako by jí bylo 15. Fakt, že má ocas, postupně vyhnije, a od půlky se tomu film už téměř nevěnuje. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - První film na festivalu, který mě opravdu mile překvapil a potěšil. Očekávala jsem šílenou blbost a ano, na jednu stranu se jedná trochu o blbost z nějakého pohledu, ale spíše jde o metaforu toho, že každý něco divného skrývá, něco co nechceme, aby se ti druzí dozvěděli. Navíc se mi líbilo, jak se hlavní postava Nataši postupně vyvíjela. Bylo to vtipné, romantické a fantasmagorické, takže já jsem spokojená. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Ušlápnuté a odkvetlé úřednici Nataše narostl znenadání ocas. Díky němu se konečně seznámí s mužem a vypadá to na zásadní obrat v jejím životě. Ale možná to s její známostí bude ještě tochu jinak. Ivan Tverdovskij přivezl do Varů po razatním debutu Nápravná třída svou druhý film, bohužel o řád slabší. Tentokrát jde spíš o hříčku či studentské cvičení přifouknuté do formátu celovečerního snímku. Organizátoři MFF Karlovy Vary sází na dlouhodobé vztahy se slibnými režiséry a doufají v premiéru nějaké pecky. Tverdovského Zoologie to ovšem není, v hlavní sekci festivalu nemá co dělat. Nezbývá než doufat, že naděje do něj vložené ruský režisér v budoucnu zúročí a odvděčí se Varům skvělým filmem. Zoologie se však potácí okolo dvou hvězdiček. ()

horovska 

všechny recenze uživatele

Obyčejný film o stárnutí a osamělosti. Nebýt ocasu, byl by to příběh, který celovečerní film nenaplní. Hříčka, která by možná byla zábavná pro krátký film. 20% ()

teplic 

všechny recenze uživatele

Ruský artový pseudohlboký gigasranec, ktorý nemá ani hlavu, ni pätu. Kameru akoby držal feťák, ktorý už niekoľko dní nemal dávku -- matne si spomínam, že existovalo kedysi čosi ako statív a tak. Zbytočne dlhé scény, zbytočné scény, zbytočný film. Ale akože scéna, kde týpek vyfajčí žene chvost = skvost. (Snáď nemusím ani hovoriť, že cecky.) ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

3*+ Koukatelný, usledovatelný a celkem vtipný příběh s hlubším dosahem... Jen tak trochu nějak přiškrcený, jak moc vtipný se snaží být. Úžasná samo proměna hlavní figury ve stylu televizního lifestylového programu je sice roztomilá, ale původní koncepci "jinosti" moc kreditu nepřidává. Což je škoda, protože sdělení má film celkem dost jasné a poměrně aktuální. (Pro mě alespoň: Nebát se být "jiný" - vždyť každý "jiný" jsme.) ()

Simbo 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, který vyprchal do ztracena. Během většiny filmu jsem měl pocit, že kvůli tomu samému bych si klidně mohl pustit snímek, kde žádný ocas není. Strašlivě promrhaný potenciál. KVIFF16. ()

Související novinky

51. MFF Karlovy Vary

51. MFF Karlovy Vary

09.07.2016

51. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlednout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 tisíc… (více)

Reklama

Reklama