Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hitchcock byl prostě génius. Scénu, kdy hlavní hrdinové hrají scrabble, by takhle žádný jiný rejža nenatočil. Film samotný se k jeho vrcholům počítat nedá. Ale Cary Grant tady vypadá neuvěřitelně záludně. Sice se nakonec ukáže že podezření bylo údajně falešné, ale stejně tam na konci cítím Hitchovo pomrknutí na diváka, aby si to každý přebral sám :) ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Hitchcock nedělá z diváka blbce. Dnes Vám v každém druhém thrilleru celou dobu podsouvají „svou“ pointu, aby Vám pak na konci hodili celý film na hlavu a s úsměvěm Vám oznámili, že všechno je jinak. Jak „geniální“…:( Tohle je ale stará škola. Nejen, že na konci si divák nepřipadá jako podvedený trouba, ale navíc si celou dobu užívá precizní atmosféru nejistoty a spolu s hlavní hrdinkou postupně odkrývá, pátrá, pochybuje, dumá a váhá… Skvěle obsazené i zrežírované. Bavil jsem se. P.S.: oslovovat svou drahou choť „opičko“, to mohlo projít snad jedině Carymu Grantovi :-) ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Kto očakáva mysteriózny triler s tradičnou hitchcockovskou atmosférou, bude asi sklamaný. Vyše hodinu sa totiž jedná o klasickú romantickú a konverzačnú idylku, veľmi nadľahčenú, ktorá v podstate ničím nezaujme. Teda, keď si odmyslím iritujúcu povahu jednej z hlavných postáv. Až v závere sa začne prejavovať mysterióznosť a stupňujúce napätie, ktoré má ale predvídateľný charakter. Grant je síce ťahúňom, ale má fejs dobráka, čiže na takéto role sa nehodí. Toho napätia by to chcelo oveľa oveľa viac, ale aj v tom prípade mám pochybnosti, či by to stačilo na lepší nadpriemer. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, je tu spousta postupů, které dělaly Hitchcoka jedinečným (užití subjektivity postavy spojené s vlivem impresionismu, narůstající napětí, nezaměnitelný humor, obsese...), ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsem tohle všechno už nejednou viděl, a to v působivějším provedení a s mnohem lepší pointou. P.S. Dabing ČT nebrat! ____ Pochyby zůstávají i po zhlédnutí filmu v originále, nicméně míra zábavnosti a stupňování (falešného) napětí mi nedovolí jít pod známku 8/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší šarmantný thriller od Hitcha. Ešte stále typický zmenami žánru, hlavne komediálne ladenie je zo začiatku veľmi cítiť a načrtnutie ľúbostnej romance tiež nemohlo chýbať. To všetko sa však, chvalabohu, neskôr mení s rozohranou, veľmi zaujímavou krimi zápletkou. Na ňu, a na ozaj dusnú atmosféru si však budete musieť dobrú polhodinku počkať. Film sa však potom nečakane rozbehne a ja zisťujem, že celá ta maškaráda predtým, mala nejaký zmysel pre pointu celého príbehu. Využitie hereckej minulosti Caryho Granta zo známych veselohier, je naozaj nečakaným krokom, ale vyšiel stopercentne. Škoda, že tak nevyšiel aj celý film. 75%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Alfred Hitchcock se objeví ve filmu hned dvakrát, a ne jednou, jak bylo jeho zvykem. Poprvé vede koně na loveckém setkání na začátku filmu, podruhé vhazuje dopis do schránky ve 46. minutě. (Chegi)
  • Když ke konci filmu nese Grant Fountainové sklenici mléka, vypadá to, jako by zářila. Není to náhoda. Hitchcock umístil skutečně do sklenice malý reflektor. (Hwaelos)

Reklama

Reklama