Reklama

Reklama

London Town

  • USA London Town
Trailer 1

Obsahy(1)

Zažijte hudbu a energii punkového undergroundu 70. let! První seznámení s hudbou skupiny The Clash je pro patnáctiletého Shaye jako zjevení, otevírá mu naprosto nový svět společenského vědomí a vzdoru proti establishmentu, svět, který dosud na londýnském předměstí bez jakékoliv perspektivy, neznal. Přímo v srdci nově utvářející se londýnské punkové scény se mu změní život – zamiluje se do nekonformní dívky Vivian a nečekaně si padne do oka s nikým menším, než se samotným elektrizujícím frontmanem kapely – Joem Strummerem. Film, poháněný žhavým soundtrackem přeskakujícím od The Clash přes Ramones až k Buzzcocks, zachycuje hlas i ducha scény, která zatřásla celým světem. (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (17)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co naplat, že film sází na punkovej underground 70. let v čele s The Clash, když všechno ostatní je slabý odvar toho, co se v té době mohlo zažít a dít. I přesto je ale London Town milý a neurážlivý drama jedné rodiny, jejichž děti jsou první, kteří poznají, co je to vzdorovat systému. Z tohodle pohledu je to milý...milý a neurážlivý. Na film s punkovým pozadím trošku málo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co je to vlastně anarchie? Kulový. Tou tátovy složenky nezaplatím." Omluvte Shaye, je to teprve pankáč začátečník, takže netuší, že v anarchii se složenky neplatí. Anebo ho neomlouvejte, protože je to trouba, kterého si ze záhadných důvodů vybrala rebelka s obojkem Vivian. Kde taková dračice byla, když jsem dospíval? No nic, prostě tomu jelitu trochu závidím, jeho punkerství mu nevěřím, jeho převlek za taxikářku považuju za trapný a tak všechno musel zachránit chudák Punk. Mě totiž The Clash vždycky bavili, takže film s nimi nemohl být úplný průser, i když mi toho kromě muziky do skoku zase tak moc nenabídl. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Z filmu vyzařuje spoustu mladické rebelské energie. Meyers je kouzelný a vypadá mladší než patnáct let. Jeho problémy jsou zaměnitelné s jinými filmy a punkovou vzpouru proti autoritám si představuji méně krotce. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V podstatě jednoduchý příběh o tom, jak se musel kluk starat o celou rodinu, protože matka je fetka a vlastně od nich utekla, a otec měl nehodu, po které je na několik týdnů upoután na lůžko. Jenže to vše se odehrává v Londýně 70. let a do toho hraje kapela The Clash. Tahle hudba mi prostě sedí a skvěle se k Británii hodí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkní kluci to jistí. 1) Nebyl to punk ani sedmdesátky, které mě přitáhly k tomuto filmu, ale 39letý Jonathan Rhys-Meyers (zpěvák Joe), který je stále k zakousnutí a jenž si nazpíval asi pět songů sám a 30letý sexy Tom Hudges (matčin milenec Johnny). Ukázalo se, že se k nim úspěšně přidal 17letý příjemný Daniel Huttlestone (Shay, hlavní role). 2) Pro fajnšmekry následuje malá lekce britštiny: Alice: Shay, what does shagging mean? Shay Baker: Cooking. That's all. Alice: Oh! Mum's a much better shagger than you. 3) Film sám jinak nic zaznamenáníhodného nepřináší, takže nakonec to hodilo slabé přeslazené 3 hvězdičky. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ani 2. projekcia s CZ dabingom môj názor na toto punkové retro nezmenila. Je na môj vkus dekadentné, niektoré situácie sú krajne nepravdepodobné. Hoci dej je v podstate pozitívny, aj tak som mal pocit, že to smeruje odnikiaľ nikam. ()

Minimie 

všechny recenze uživatele

London Film Festival 2016. London Town má tu smůlu, že přišel na svět jen o pár měsíců později než hudební dokonalost jménem Sing Street, která nastavila laťku tak vysoko, že se nikdo o filmy podobného ražení už letos nemusí ani snažit. Film měl řadu pěkných momentů, ale místy to nudilo a jako celek to bohužel vyznělo trochu naprázdno. Rozhodně to není ten typ hudebního filmu, který vás zvedne ze židle - jde v podstatě o příběh jednoho puberťáka, který zaskakuje za otce, s trochou romantiky a The Clash v pozadí. Lehce zapomenutelný film. Lepší 3 hvězdy. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

V první řadě to je hlavně příběh mladého Shaye, který se najednou musí postarat o rodinu a stihne se u toho i zamilovat. Dost dobře by to tak fungovalo i bez toho potkávání Clash, hlavně ten hudební závěr mi teda přišel dost mimo. JR Meyersovi jsem ale toho 20 letého floutka docela věřil. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Mladej rybíz má našlápnuto na slušnýho punkera,vole,THE CLASH!!!,ale je měkkej a stane se z něj jen slušnej punk rocker.To mami,to je jiná káva! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Slušne zahraný a režírovaný film, zamerajúce sa na ťažký život malej rodiny (a hlavne mladého muža) v „Londýne“ v 70-tych rokov. K tomu ešte punk od „The Clash“, čo však vo filme (a hlavne v príbehu) nie je využitý tak ako by mal byť využitým. Hudba super! PS.: J. R. Meyers príjemne prekvapil so zahraním postavy Joea Strummera. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

Velmi odfláknutý Underground 70.let. Nemám z toho filmu dobrý pocit ,natož život výrostků daný doby. Ovšem hudba The Clash tomu vše v určitých momentech dává páteř. ()

teplic 

všechny recenze uživatele

Bolo to pekné. Na film, kde sa opití a nafetovaní pankáči mastia s náckami až príliš. Aj také cukrové, že ňuňu. A to nie je pank. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to tedy nebyl. Ale hudba Clash a vůbec skvělá lehce punková atmosféra celého filmu udělala svoje. Nakonec tedy velmi příjemná záležitost, po které mám chuť pustit si další písničky z dílny Strummera a spol. ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Taká neškodná citovka, kde má byť v hlavnej úlohe punková atmoška sedemdesiatych, tá je ale na pozadí dramatického príbehu jednej dobovej rodinky, dobre sa na to kuká, ale veľa dojmov to nezanechá, takže 40%. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Nebejt upoutávek v kině, netušil bych, že film existuje. Pohled do londýnského polosvěta rodícího se punku vypadal jako nářez, kterej tu dlouho nebyl. Fakt jsem se těšil co uvidim, Moje puberta se odehrávala zhruba ve stejném letopočtu jako děj filmu, ovšem v kulisách smogem začouzených Teplic. To by to ale musel bejt jinej film. London Town vás provede jednou životní etapou puberťáka v době jeho 15 narozenin. Jednoduchý to neměl. V ženských šatech musel řídit taxi, táta v nemocnici, máma ve squatu a na krku malá ségra. Představitel klukovské role mi nebyl sympatickej a jediný plusový body jsou za scény, v kterých se objevuje „kapela Clash“. Je jí tam ale míň, než by člověk z traileru čekal. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Snímok zachycujúci vlnu popularity punku na čele s The Clash očami mladého teenegera. Trochu mi tu chýbalo lepšie zachytenie punkovej revolty. ()

Reklama

Reklama