Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá rocková kapela se rozhodne vypadnout ze školy a odstěhovat se do Sunset Strip za svými sny. Záhadný cizinec vidí v této vášnivé a talentované skupině skutečný potenciál a začne s nimi manipulovat. Jejich hudba a kontroverzní dohady ovlivní společnost tak, jak by nikdo nečekal. Ale mohou opět získat kontrolu nad svým osudem, nebo je už příliš pozdě? (Vampirosa)

(více)

Recenze (28)

kingik 

všechny recenze uživatele

Film s mysteriozními prvky. Do hororu to má hodně daleko. Dekadentní ráz filmu je tím jediným, co ve filmu funguje. Ostatní jde do ztracena. Každý pravověrný rockový hudebník by měl zaprodat svou zhýralou duši Ďáblu (s lidskou tváří). Mladý rocker Johnny Faust tak učinil, a neblahé následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Vidina snu, že se stane slavným a bohatým v L.A., ho stáhla na dno. Ash Avildsen, syn známého režiséra John.G.Avildsena, by vlastně mohl být obstojným režisérem, náznaky kvalitní režijní práce se najdou, jenže se ukázalo, že přihodit do filmu polonahé slečny, sex a fet, nestačí k působivosti. Z větší části byl pro mě film nudný, roztahaný, nekonzistentní, celkově i slaboduchý. Avildsen ukazuje zřejmě odvrácenou tvář slávy, pokud si odmyslíme "faustovský" motiv, je film rozsekaný do rádoby reálných úseků, z nichž jsem si z diváckého hlediska odnesl jen málo. Předpokládám, že režisér ani neusiloval o věrohodnost jednotlivých postav. Do děje otravně zasahují i média, což absolutně nebavilo. Larry King a spol., to bylo hrozně křečovité. Členové kapely celkem fajn. Denise Richards hraje mámu frontmanovi kapely, kterého ztvárnil málo známý Andy Biersack, a nevedl si zle. Souloží a fetuje s grácií. Nahou kůži předvedla Jesse Sullivan, jediná zástupkyně ženského pohlaví v kapele, i když její "polochlapecká" vizáž nevzruší. Na béčkový film to má odpovídající herce, co to odehráli přijatelně. Mark Boone Junior a Bill Goldberg celkem fajn.Hodně si film užíval Malcolm McDowell v roli Pokušitele a Manipulátora, který přehrával jedna radost, tedy způsobem, který bavil a utkvěl v paměti. Film ovšem není hoden, aby setrval v paměti delší dobu. Rockerský život ve zhýralém podání mě opravdu ničím neinspiroval. Zamýšlenou desku American Satan bych si fakt nekoupil. Avildsen si až moc přebujele hrál na režiséra s kontroverzně kultovním přesahem. Je ale pravdou, že režíruje mnohem lépe než jeho zesnulý tatík. 5/10 ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je něco, co jsem zatím ještě neviděla a mě se to hodně líbilo! Ďábel ve spojitosti s hudbou respektive s rock and rollem je super nápad. Ale pozor, je to trochu porno, ale samozřejmě jenom pro potěšení chlapů. A tak jako nechybí hromada drog, tak nechybí ani super dějová linka, což oceňuji. ()

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi bylo 18, tak bych se z toho asi pos****, ale je mi o deset let víc. Vzpomínám na Královnu prokletých. Třetí hvězdičku dávám za kvalitní hudbu a za to, že mě zas začaly bavit kytarovky. A doufám, že jestli Satan existuje není tak vlezlej a otravnej, ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a rock´n roll v tý nejryzejší podobě. Občas to se mnou šlehlo zpátky do devadesátek a nebylo to jen parádní muzikou (doporučuju si pustit pár písniček kapely Black Veil Brides, kde zpívá představitel hlavního hrdiny). Příběh sám o kooperaci s ďáblem se všemi důsledky byl pak vhodným doplňkem. Ale primární pro mě byl ten náhled za oponu. K hercům nemám jedinou výhradu. Všichni členové kapely odvedli slušnou práci a zejména basistka měhodně bavila, McDowell je pro tyhle role stvořený a Denise Richards snad poprvé v kariéře předvedla něco, co se dá označit jako herectví. Pro fandy ostrých kytarových rifů skoro povinnost. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "American Satan" je zbytečně moc roztahaný, což je škoda, protože kdyby byl přece jen trochu kratší, tak je ještě o něco lepší, ještě o něco snesitelnější. Má to hororové prvky, je to místy docela dobře dekadentní a do toho je zde celkem dobrá tvrdá hudba. Na to, jak nezávisle snímek vypadá, se povedl. ()

Axis 

všechny recenze uživatele

Supr soundtrack a tím to hasne, pokud tedy nejste nadržená patnáctka s chutí se sebepoškozovat. 6/10 ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu jsem se dlouho bránila. Trailer byl zajímavý a hned mě nažhavil. Ale nepochopila jsem žánr. Horor? Hudební? Biografický? Komedie? (Ve výsledku se ukázalo, že od všeho trochu.) Mě hlavně nesedl pohled na obsazení v rámci toho, jak je to s hudební částí filmu, přestože hudba je zde luxusní (ale jestli na tohle nejste, začne vás to prudit hodně rychle). Tolik slavných jmen z hudebního prostředí a dopadne to takhle. To je jako do tanečního filmu obsadit herce na které se sice dobře kouká, a když se tancuje, zaskočí dubléři. Kdyby to byl horor, asi bych se bála, ale to se nestalo. Hodně jsem se ale taky zasmála. Taky se připravte na spoustu lajn a koz. Prostě rodinný biják na nedělní odpoledne se vším všudy. Možná bych ubrala tak dvacet minut z první poloviny. Ale na druhou stranu. Koukat skoro dvě hodiny na Andyho Blacka mě prostě bavilo. Něco mě ale překvapilo. Že to není jenom hloupý film, ale má ve skutečnosti určitou výpověďní hodnotu. Protože ďábel si s námi hraje vskutku bravurně. A závěrečná pointa, kdy vám dojde, o čem to celý je, bylo prostě vrrr. Takže, děcka, taky chcete bejt za každou cenu v kapele?! (A teď šup, přečtěte si knihu, podle které je volně natočené. Jenom tam nebude ta hudba, lajny a kozi, ale dáte klasiku...) ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

American Satan naplňuje po obsahové stránce všechno, co by jste si pod mixem žánrů Drama / Hudební / Thriller, mohli představit. Navíc je velmi dobře natočený, zahraný a má fajn hudbu(a to není satanrock zdaleka můj žánr). Vlastně všechno fungovalo velmi dobře, snad jen stopáž by mohla být kratší. Sledujeme vzestup, cestu a pád mladých kluků, kteří si plní sen stát se top kapelou. Nic objevného neuvidíme...podobně to popisoval třeba David Gahan s Depeche Mode. Na tom všem je pro mě děsivé snad jen to, kolik ovcí/fanoušků za sebou podobní ztroskotanci vlečou. Ash Avildsen se pokusil to klišé o nástrahách rockenrollové slávy trochu ozvláštnit, tak do příběhu narouboval Faustovký smrádek, ale bohužel nepřišel s ničím originálním, takže podobenství spočívá jen v tom, že se hlavní hrdina jmenuje Faust a objeví se někdo jako Satan s nabídkou. A to je škoda, protože bez ohledu na kvalitu, je Americký Satan jen další film o kapele, která se nechala semlít. Přesto dám o půl hvězdy víc... . ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Andy, Denise, Ben ... miluju tu hudbu. A přitom to ani nehráli nijak špatně, mělo to i nějaký děj a prostě to celkově nebylo splácáno jen tak na koleni, na propagaci jejich hudby. Samozřejmě je to jen pro jejich fandy a asi bych to ani nikomu jinak zaměřenému nedoporučil. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá hudba. Příběh je uznávám hodně po amícku náboženský, i když na opačnou stranu než je bůh. Nicméně musím rozhodně uznat skvělou hudební stránku. Dost se to povedlo ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Teenagerská záležitost. Ani mě však neurazila. Hudebníci překvapivě celkem v pohodě hrají! Jako překvapilo mě to příjemně. Jsem překvapen, že si to Sumerian takhle pohlídal a nerozpadlo se to pod rukama úplně.. ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Teď asi s klidem můžu mluvit za všechny emo kids mojí generace - Andyho prostě všichni totálně milujeme a rozhodně se na něj chceme koukat kdekoli a kdykoli a u čehokoli (což tady přesně dostaneme), ale ruku na srdce - nic to nemění na tom, že hraní mu prostě nejde tak jako zpěv a hudba. Jeho hlas je to, co tedy nečekejme, pokud jde o hudbu. Příběhově klasické hudební drama s trochou mysteriózních prvků - sex, drogy, nějaký ty smlouvičky s Ďáblem... Sladký začátky, radosti z úspěchu a nakonec stoupající sláva, která prostě člověka zákonitě změní a charakterově tak trochu zese*e. Asi jsme to už všechno někde viděli, můžeme to vnímat tedy poněkud fádně, ale ta mysteriózní linka to okořenila docela zvláštním způsobem, který mě prostě bavil. A pokud vás zajímá a baví hudební průmysl a celé tohle prostředí, jako oddechovka je to určitě fajn. Jen to chce asi počítat s často trošičku prkennými dialogy a ne zrovna hvězdnými výkony. Přesto jsou ale některé postavy napsané hezky a prostě si je zamilujete a nebo je nenávidíte - zkrátka to s nimi nějakým způsobem procítíte. Za to soundtrack, ten to doslova pozvednul do výšin. Andy má hlas perfektní, ale v téhle filmové kapele ho co se zpěvu týče nahradí neméně úžasný hlas zpěváka Remingtona Leitha z Payale Royale. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi povedený film, který sdílí představu života rock star. Skvělý děj a rocková atmosféra zvládnou udržet pozornost. Přestože je to velmi moderní zpracování, ukazuje výstižný obrázek a za to si zaslouží respekt. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jeee já si to pouštěl ..s domenim že se jedná o horror..možná proto zklamani... Nicméně.. pro mě film o ničem.. Jo nějakej ten rockovej nářez tam zazněl.. ale jinak téměř nulový děj.. ale ďábel a pokušení...kde to sex..drogy a rockenrol nezachrání.. ta lesbicka kytaristka byla dobrá se musí nechat... :) a sex.. scénky tu opravdu nouze není..35% ()

pushover 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, rock'n'roll a neuvěřitelně přehrávající filmový hvězdičky. Film pro náctiletý, nepříliš náročný diváky s pop rockovou muzikou, který se dneska říká metal. P. S. Ta plastikama zflikovaná mamina byla vážně ta pilotka ze Starship Troopers? ()

a0001 

všechny recenze uživatele

Temný, špinavý, hypnotický, prefetovaný, magický, metalový, šialený, divoký, k.revský. Kiež by bolo takých filmov viac.. A hudba top!!! ()

Reklama

Reklama