Reklama

Reklama

Vegan: Příběhy z každodenního života

(festivalový název)
  • USA Vegan: Everyday Stories

Obsahy(1)

Celovečerní dokument Vegan: Příběhy z každodenního života prozkoumává životy čtyř výrazně rozdílných lidí, kteří mají jednu vlastnost společnou – všichni jsou vegani. Tento film sleduje osobní cestu ultramaratonského běžce, který překonal závislost a soutěží ve stomílových závodech, ženu farmáře dobytka, která jako první ve státě Texas proměnila ranč na zvířecí útulek, majitelku náklaďáku, ve kterém vaří rostlinná jídla, ze kterých by se vám podlomila kolena, a osmiletou dívku, která inspirovala 6 členů rodiny k přechodu na veganství. V dokumentu též vystupuje řada zajímavých veganských osobností jako je např. hudebník Moby, ultramaratonec Scott Jurek, spolu-zakladatel Farm Sanctuary Gene Baur, filantrop Phillip Wollen, lékař Neal Barnard nebo Victor Sjodin z Vegan Outreach. (Zdroj: www.soucitne.cz) (whack)

(více)

Recenze (8)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla malá, tak jsem dost s rodiči bojovala, že nechci jíst zvířátka. Ale byla jsem poslušné děvče, a když rodiče řekli, že musím, tak jsem jedla. A v době kdy jsem se už stravovala sama, tak mi to přišlo už jako samozřejmost. Do jednoho osudného dne! Takže naprosto chápu všechny lidi z těchto příběhů. Denně se dívám do očí mých dvou psů a ty se neliší od očí těch, které denně tolik lidí jí. Při poslouchání příběhů veganů mi opět tekly tuny slz, ale zároveň jsem ráda za všechny osobnosti, kterým není lhostejný život zvířat. Naplňuje mě nadějí, že lidstvo ještě není ztraceno a zaslouží si na této planetě být. Takže prosím, podívejte se na příběhy lidí, kteří mají srdce a řídí se jím, ne žaludkem ;o) ()

whack 

všechny recenze uživatele

Tento dokument pozostáva z rozhovorov s rôznymi známymi osobnosťami, ktoré hovoria o tom, prečo zvolili vegánsky životný štýl. Rôzne dôvody a rôzne skúsenosti, žiadna propaganda, žiadna amatérčina. Od športovcov po celebrity. Fajn. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V dokumentu vystupují samí sympatičtí lidé, ale poslední třetina se změnila v propagační video. Současné kruté velkochovy zvířat jsou jistě špatné. Všímám si na různých společných pobytech jak vegetariánů a veganů přibývá. Říkám si ale jaké budou nezamýšlené důsledky, když se všichni stanou vegany. U nás se vybije 260 tisíc krav, Co se stane s nepotřebnými pastvinami? Zalesní se? Postaví se zde další města a dálnice? U tupí lidé si nyní při vlnách veder a katastrofách uvědomují, že se mění klima a překročili jsme únosnou kapacitu prostředí. A to už obyvatelé rozvojových zemí nebudou smět žít našim životním stylem. Pokud přejdeme na rostlinou stravu, budeme se moci množit o další miliardy a to může být konec. Jen růst Afrického obyvatelstva je do roku 2050 odhadován o další dvě třetiny a obyvatelé jsou zde nedobrovolnými vegetariány, protože maso je tam moc drahé. ()

ChArLeNe

všechny recenze uživatele

To sa ani nedá hodnotiť hviezdičkami. Skôr než dokument by som povedala, že je to amatérske video s dlhou stopážou. Niektoré príbehy či citáty zúčastnených sú inšpiratívne - najviac ma zaujala malá aktivistka vegánstva, ktorá ma zasiahla svojou čistotou a vnútornou žiarou a človek, ktorý od základov zmenil svoj život (z drogového závisláka z rozvrátenej rodiny na milujúceho vegána, bežca, partnera, otca (?)). Sklamala ma ale majiteľka vegan food trucku, ktorá kvôli zlému imagu vegánstva chce premenovať svoj food truck z "vegan" na "plant-based". Zlepšiť image mohla robiť práve ona, ale nie, radšej si dať inú nálepku - to problém vyrieši. Asi v poslednej tretine tohto videa to začalo mať nádych new age/wu wu, obzvlášť divné mi prišli meditačné zvuky pri proteste. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Celovečerní dokument složen z osobních příběhů obyčejných lidí i celebrit a jejich zpověď, proč a jak se dali na veganství. Vezkrze pozitivně laděný film však obsahuje i spoustu bolestných a smutných zkušeností reality všedních dní... ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná až moc sluníčkový, ale víte co? Oni takový ten život opravdu mají. Nikomu neubližují, pouze pomáhají. Je to celé jen o našem pohledu na věc a pokud nejste přímo vegan, pusťte si aspoň na chvíli skrz tento snímek tu pozitivní energii do života. Pokud se k tomu nebudete stavět skepticky a prostě jen sledovat, je to fakt příjemný dokument. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Zajímavé příběhy pár neobyčejných jednotlivců, kteří se nebáli dát svou kůži na trh (pun intended) a vystoupit ze škatulky normality jak před svých okolím, tak i veřejně v tomto dokumentu. Definitivně hodné obdivu a zamyšlení, proč je jich zatím tak málo a co můžeme každý z nás dělat lépe a více pro tuto planetu. Protože nejhorším nepřítelem není masoprůmysl, ale my sami, konkrétně naše lenost, která nám neustále našeptává výmluvy, proč nic neměnit. Že už děláme dost, že stejně svět nezachráníme, že naše činy nemají moc velké dopady, že bychom pak nebyli zdraví, že je to tak přirozené a maso se jedlo vždycky, tak se musí jíst i nadále, atd..zkrátka manipulativní kecy. A v momentě, kdy se tomu vzepřeme a rozhodneme se skutečně si o tom něco zjistit a jít o ten krůček dále, tak přijdeme na to, že to třeba nebyla tak úplně pravda. A tenhle první krok, který uděláme, není jen prvním krokem k záchraně velkého množství zvířat, ale také prvním krokem našeho osvobození se od mylných představ, kterými jsme byli obklopeni a pohodlně jim naslouchali. ()

Reklama

Reklama