Reklama

Reklama

Honorární konzul

  • Velká Británie The Honorary Consul (více)
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Eduardo Plarr, hlavní postava dobrodružného anglického filmu, se vydává po stopách uneseného otce. Seznamuje se s britským konzulem Charleyem Fortnumem a prostitutkou Klárou, jejíž krása si ho podmaní. V dramatické zápletce dojde k záměně osob a Fortnum je unesen místo amerického velvyslance. Prostředí Argentiny a zfanatizovaní revolucionáři dodávají příběhu zcela nečekané rozuzlení. (Cinema)

(více)

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Při zjištění toho, kdo tu má hrát onoho typického greenovského hrdinu, jsem se dost polekal. Ale jde to. I přes moje antipatie ke Gerovi se více jedná o greenovku než gereovku. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejapná dráma z argentínskeho prostredia, kde sa viac rieši milostný trojuholník než teroristické sprisahanie, ktorého chtiac-nechtiac sa stáva súčasťou aj hlavná postava. Gere i Caine sú v netypických roliach, hlavne Caine čoby notorický pijan-diplomat a ešte aj veľká naivka, je niečo, pri čom neviete, či sa máte usmievať alebo diviť. Záver je síce nečakané drsný - mám na mysli nulové vyjednávanie s teroristam a rukojemníkmi - ale ani ten nedokáže vytrhnúť film z príbehovej nudy a akéhosi slabšieho zápletkového rozuzlenia. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem coby 17-cti letý student v kině v Lipsku v tehdejším NDR krátíce si tak čekání na přistavení lehátkového vagonu ČSD. Na tehdejší dobu odvážná erotická scéna způsobila, že tu noc jsem probděl ležíce na čemsi velmi tvrdém. ()

Reklama

Reklama