Reklama

Reklama

Sandman

(seriál)
  • USA The Sandman
Trailer 2
USA, (2022–2023), 19 h 8 min (Minutáž: 38–64 min)

Předloha:

Neil Gaiman (komiks)

Hudba:

David Buckley

Hrají:

Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Charles Dance, Boyd Holbrook, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Sanjeev Bhaskar, Asim Chaudhry, David Thewlis (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(21)

Existuje svět, kam se dostaneme, jenom když zavřeme oči a usneme – říká se mu Snění. A Pán snů Sandman (Tom Sturridge) tam umí zhmotnit naše nejhorší noční můry a představy. Když Sen nečekaně padne do zajetí, ve kterém stráví sto let, vyvolá jeho nepřítomnost dlouhou řadu událostí, které navždy promění svět spících i bdících. Sen se proto vydává na putování mezi světy i v čase a napravuje chyby, které udělal za dobu svojí dlouhé existence, musí znovu prozkoumat, kdo je přítel, a kdo nepřítel, a poznává taky nové bytosti – ať už kosmické nebo ze světa lidí. (Netflix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (286)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Bohužel, občas nudné. Za to hvězda dolů. Za znásilnění postavy Johna Constantina dostává ode mě Gaiman palec dolů. Tvůrci pak hvězdičku za další prznění, že z něj udělali ženu. Jako proč? Tohle se mi prostě nelíbí a nikdy líbit nebude. Nejméně výrazný Lucifer vůbec. A celý je to tak prolezlý gayema, že to vypadá, jako by už snad být hetero už ani nebylo v pořádku. Moc duhově přepálený, to už je pomalu sexismus a netolerance naopak. Pak přijde kyvadlová kvalita obsahu a z něčeho, co mohlo být fajn jsou stěží tři hvězdičky. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Části, které natočil Jamie Childs byly moc dobré. Mě nejvíc potěšil šestý díl (opravdu krásný příběh!), a souboj v pekle, v části čtvrté. Chválím dabing Sandmana, Ondřej Dvořáček má výborný hlas! Multikulti obsazení mě nevyrušovalo, nejde o Victora Huga, ani o historické téma z dob Velké Káči, co bylo ale přitažené za vlasy, četné postavy stylizované do buziklubu z časů Boy George a Jimmi Somervilla. Abychom si rozuměli správně, 4% jsou stále 4%, čili nechápu, co tady Netflix předvádí. Ne, opravdu nejsme 50/50, ani nejsme většinově bezpohlavní, ani unisex, počin nemá ani ústřední LGBTRDJXBCJSTE+- autobus linii, co se mi tedy doneslo, řekla bych, že se tady autor prodal, jak štětka na parkovišti tiráků. A z homofobie mě podezřívat nemusíte, tohle smrdělo i našim osobním, milovaným, buzíkům. 11. díl byl opruz, utopené prašivé kocure a zacílení na naříkající, kteří xsmrti (která se ne a ne dostavit) trpí tím, že je člověk pán tvorstva (no tak je, ale dělá kromě bordelu i spousty přínosných věcí), a že lidí je mnoho (ale své příbuzné vymlátit rozhodně nehodlají), na mě tedy nezacílilo. Část mě zaujala až ve finále, kdy šla k Sandmanově věci, přesto všechno se na pokračování se zájmem podívám, dost situací v celém seriálu bylo výborně vymyšlených, Morfeus se mi líbil, jen doufám, že se tvůrci vymaní z koťátek a kokotinek pro současné krutopřísně uvědomělé levotočivé fakánky, kteří si objednávají "brutální" studené kafe s plovoucími kousky ovoce a snítky jalovce, jejich Bohy jsou céčkoví herci, co fotí na instáč jídlo, prostě harantíci, kteří  sní o majetkové rovnosti mezi všemi a víc než smrt je děsí kostka bílého cukru. Bylo by dobré, kdyby se další díly vrátily do kolejí Jamieho Childse. ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

„Víra je ťežká práce, když si ji člověk vybere.“ The Sandman ma jednoducho nadchol, putovanie po jednotlivých svetoch fantázie bolo vizuálnym zážitkom, rozprávka, ktorá sa zapísala do môjho podvedomia. Gwendoline Christie v role Lucifera naozaj pobavila a hlavná postava Morpheus – tento bezpohlavný tvor – v podaní Toma Sturridgea bola výborná. Snaží sa udržať rovnováhu sveta. Je príjemné sledovať jeho potulky svetmi, ktoré musí absolvovať, keď sa snaží túto rovnováhu udržať. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Má to pomalejší rozjezd a druhá část není tak zajímavá. I přesto je Sandman krásným příběhem o proniknutí do lidského nitra, obohacený podmanivým vizuálem, skvělými postavami a výborným Tomem Sturridgem v hlavní roli Pána Snů. Gaimanovo původní dílo je skvěle převedeno do seriálu. Scénář je funkční, zapamatovatelný a plný vět, které vás donutí přemýšlet. Jsem velmi rád, že jsme se dostali k projektu s takto přesílenými postavami, který nesází na velkolepou akci a poměřování síly mezi každým z Věčných sourozenců, ale na náhled do lidskosti, emoce a filozofické náměty. Více takových a snad klapne pokračování 8/10. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uff... Tak jsem to zmáknul. Ale bylo to o chlup. Nextduhoflux zřejmě úplně zapomněl na to, že na naší planetě žije (zcela určitě) 95% obyčejných heterosexuálů (kteří zrovna nedrží ve sklepě děti jen pro prachy)!! Ale kteří si vysnili krásný rodinný život s dostatkem peněz a chytrými a zdravými dětmi. Asi si jejich scénáristé myslí, že většina rodil jsou tmavý lesbičky, gayové, nevyhrazení/nerozhodnutí a nebo bezpohlavní a že heterosexuálové jsou menšina na kterou se může srát, chcát a blejt a házet všechen bordel světa. Začíná mi to připadat jak diskriminace a hon na "normálnost"....:-D  Dvě hvězdy dávám za Korinťana, sestru Smrt a pár dalších drobností které se během těch 10 dílů povedli. Zbytek je sračka! 38% a 2*. ()

Galerie (234)

Zajímavosti (9)

  • Přestože se v seriálu nevyskytují a není o nich zmínka, příběh se odehrává v komiksovém vesmíru DC, tedy ve stejném světě, kde existují postavy jako Superman a Batman. (spacemaster)
  • Johanna Constantine (Jenna Coleman), která se v seriálu objeví, je náhradou za Johna Constantina, který byl ztvárněn například ve filmu Constantine (2005) a původně hrál v příběhu důležitou roli. (spacemaster)
  • Sandman v pekle má oblek z podzimní kolekce roku 2011, který vytvořil britský návrhář Gareth Pugh. Jeho práce je popisovaná jako performativní umění a kostýmy z jeho dílny využila např. Lady Gaga, Kylie Minogue či Beyoncé. (TroiMae)

Související novinky

Sandman se dočká druhé řady

Sandman se dočká druhé řady

03.11.2022

Tak je to konečně oficiální, a fanoušci už můžou přestat na sociálních sítích bombardovat spisovatele a scenáristu Neila Gaimana dotazy, jestli a kdy Netflix obnoví adaptaci jeho slavného komiksu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Netflix chystá Sandmana

Netflix chystá Sandmana

01.07.2019

Kultovní komiks The Sandman se v Hollywoodu pekl už pěknou řadu let. Oceňované dílo spisovatele Neila Gaimana zkoušela studia přivést na plátna kin už někdy od počátku devadesátých let minulého… (více)

Reklama

Reklama