Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Morfeus je na chvíli ze hry a John se usadí v bistru a kouká po lidech okolo. Pak svoji teorii o pravdě a lži podrobí děsivému testu. (Netflix)

Recenze (36)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tak si po dlouhý době zase ohodnotím jednotlivou epizodu. FANTASTICKEJ David Thewlis, brilantní scénář a luxusní režie. Bejt takovejhle každej díl seriálu tak tu máme adepta na seriál (minimálně) tohoto roku. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stieranie hranice medzi tým čo je dobré a čo nie. Medzi ľudskosťou a nenávisťou. Je to hra. V komikse sa mi to páčilo viacej. Tu mi absencia viacerých postáv prišla v konečnom dôsledku, ako predohra k sexu a následne k sebadeštrukcií, ktorá pôsobila trošku samoúčelne. Koniec ale funkčný a s myšlienkou, presne ako v predlohe. Takže hodnotím pozitívne. Thewlis si svoju postavu náležite užil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najteplejšia epizóda všetkých čias odhalila to čo žiaden liberálny retard nedokázal pochopiť a to pravú podstatu ľudí ako takých. Nie je to o tom že nepochopili že Netflix si pretvára obsah komiksu podľa vlastných predstáv (keď liberálny troll kritizuje iných mohol by mať aspoň dostatočné IQ nato, aby si vygúglil postavu Johna Constatina, ktorý určite nemal v predlohe z roku 1988 klitoris ale bol muž), pointou je že Netflix a liberálny hnoj žijú v predstave tolerantnej spoločnosti v ktorej šéfujú ženy, lesby sú na každom kroku a šťastné a maminka nechá chlapa klátiť svoje dieťa. John D podržal v ruke jeden rubín a spoločnosti, tejto utopistickej, nastavil zrkadlo a aj keď liberála čo to číta teraz napadne odpísať že Sandman nakoniec vyhral, vyhral iba v komikse a sne :-D. Mňa toto neprestane baviť asi nikdy...aj keď to záver trochu pokazil tých 35 minút v nonstop bistre bola teda brutálna jazda. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem moc rád, že postava, kterou zde hraje herec David Thewlis je v podstatě jiná, než v komiksu. Tam to byl ultra padouch, který z šílenství konal pouze zlo. Tak moc zlý byl, že ho zajmula samotná Liga Spravedlnosti. Zde už je John mimo universum superhrdinů DC a jeho psychologie je daleko propracovanější. Jeho motivy konání daleko více chápu, než v komiksu samotném. A díky tomu mě daleko více zaujala tato epizoda seriálu, než daná kapitola v knize. Takže ano, zde se mi výsledné filmové dílo líbilo víc. A ano, sám jsem z toho byl překvapený. 90% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spousta zajímavých myšlenek s až filosofickým přesahem. Odkrývání kam by vedlo, kdyby lidi nelhali a jejich touhy a sny by nahradila tvrdá realita, bylo působivé až do okamžiku, kdy vše skončilo nesmyslnými orgiemi, jakoby si Gaiman myslel, že tou hlavní přetvářkou lidi je jejich sexualní orientace. To bylo zklamání, protože až do toho okamžiku, šlo o vynikající atmosférickou psycholahodu. Postava Johna je parádně napsaná. Je obrovská škoda, že to celé bylo poskvrněno potřebou udělat z každého druhého homosexuála. Člověk nemusí být hned homofóbní, aby se nepozastavil nad tím, jakou pozornost tvůrci věnují znázornění světa jako místa, kde hetero vztahy nefungují a běžné je, když každý s každým .... . To je ale spíš jen svět Hollywoodu, kde je sídlo velení LGBT... . ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé episody vůbec nekomentuji, ale tady udělám vyjímku. Peckozní díl a jasně názorná ukázka zvrácenosti a dychtivosti dnešní doby...90% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

brutální díl. jenom čekám na to, až si místní komentátoři uvědomí, že je to podle komiksu a že netflix tam nedává ty homosexuály jenom tak. (a navíc se mi to tak líbí víc 😽) ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezchybná režie a ten scénář dělají z této epizody parádní podívanou. Sandman se mi pěkně dostal pod kůži a já si tenhle seriál momentálně pěkně užívám. Jen tak dál :-) ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nekonečná nuda v bistru končící rádoby překvapivě explicitními scénami - ne, nemyslím si, že lidská psychika funguje takto jednoduše. A finální střetnutí Morfea s Johnem je sice velkolepé, ale dějově lehce zmatené. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

epizoda, ktoru povazujem za majstrovsku. skvela nametovo, scenaristicky i rezijne. tu sandman vystrelil do hlbsich filozofickych i psychologickych sfer bez toho, aby pri tom explodoval. akurat pri hyperbolizacii formou gay a lesbo scen mam nutkavy pocit, ze ide bud o fetisizmus alebo cynizmus. alebo sa im tam nenapadne vkradol lars von trier a robi sarapatu. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásné pohrávání si s lidskou psychikou. Jen tam do toho nemuseli narvat jako obvykle LGBTQ+ charaktery. :) Ale jako proč ne, najednou jsou všichni v restauraci teplí. Nic mi na tom nevadí, snad jen to, že Netflix to vše opravdu všude. I tam, kde se to zrovna nehodí. But why not? Well, why yes? -.-" Aspoň se Morpheus zase někam posunul. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě tenhle seriál táhne hlavně kvůlu postavě Sandmana, takže tam, kde chybí, jsem ochuzen o stoprocentní zážitek. Třebaže záporák, co sakra vypadá jako David Thewlis a jeho Lupin v HP, je opravdu badass. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvraty a manipulacie v kaviarni boli takmer dokonale. Velmi slusne a uveritelne vykony. Prijemne prekvapenie a ozaj kvalitna cast. Paci sa mi psychologia a sposob akym Thewlis vdychol zivot "narusenemu" charakteru. Neviem, ci bol taky i v komixe, ale filmova postava je super, pretoze rozhodne nemozno tvrdit, ze by bol rydzi zaporak. Paradna hudba, ked bolo dokonane spolu s burkou vonku. A zaverom opat novy, zrejme "dostojny" vecny. 80% ()

JoSte 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bravurní komorní drama, které jako by ani nebylo součástí seriálu. Tady aspoň do 35. minuty. Pak se to zvrtne a upadne zpátky do pochybné kvality ostatních epizod. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No oproti minulému dílu o dost slabší, ale jinak dobrý psycho, scénář vydařený, ale něco tomu chybělo. Ale ten Netflix to už s těmi kokotinama s homo dost přehání a tenhle díl snad o ničem jiným ani není. Tohle mě fakt jednou zabije, narvou tyhle kokotiny už úplně všude.... ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U předchozí epizody jsem si stěžoval na jakousi vykastrovanost Johna Dee, v téhle si mě nicméně získal i v této podobě. Thewlis si to náležitě užil a nepříjemná atmosféra, kterou tato sekvence měla v komiksu, se nádherně povedla přenést i do seriálového zpracování. A to se více než cení! ()

Reklama

Reklama