Reklama

Reklama

Ghost House

  • Thajsko มันอยู่ในศาล
Trailer

Mladý americký pár počas exotickej dovolenky v Thajsku ľahkovážne podcení miestny folklór a dostane sa do hrôzostrašnej konfrontácie so zlomyseľným duchom prezývaným Watabe. (Karamanlis)

Recenze (45)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Naprosto tuctová duchařina, která se sice odehrává v exotickém a potenciálně zajímavém prostředí, ale ve skutečnosti na ní všechno působí okoukaně a povědomě. Řemeslně sice vysoustružené bez nějakých zásadních problémů, ale strašení na mě vůbec nezabíralo. Hřebíčkem do rakce je hlavní mužská postava, někoho tak nesympatického muselo dát fakt práci najít. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $561,000▐ Úplne všedný video film, s otravnými hercami a utopený v naivite. Bol som hlavne zvedavý na herečku Katrinu Grey pochádzajúcu zo Slovenska ale tá sa tam sotva mihne. Nie je moc čo hodnotiť. /20%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Horrory typu: "Američané jednou na dovolenou do exotických zemí... a chovají se tam, jako dobytek...", jsou většinou dobře natočeny. I na tento film se dalo koukat. I tady jsem si neodpustil poznámku: "To máš za to ty krávo!".... Drze všechno fotí, maká na věci, co ji nepatří a ještě ke všemu se motá na samotě, mimo turistickou trasu. Docela mi vadilo, že v Thajsku Američanům radí starý, tlustý, oplzlý běloch, který má prý o duchách nejvíce informací. To opravdu nebylo možné zajistit nějakého Thajce, který by zahrál mnicha? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Průměrná duchařina, která se místy táhne,ale je v pořádku koukatelná díky zajímavému námětu, solidnímu záporákovi a pár lekačkám, které nepatří mezi nejhorší. Vizuálně taktéž v pohodě, takže pro zaryté fandy fajn, pro mě jen průměr.55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Aby bolo jasné, hnevám sa. Hnevám sa na režiséra, že v druhej polovici urobil všetko pre to, aby som nemohol dať 4*, hoci spočiatku som bol presvedčený o tom, že ich udelím. Začiatok je totiž vskutku vydarený, desivý a zaujímavý. Pripomína (americkú) Nenávisť a Seventh Moon (od Eduarda Sáncheza), kde sa Američania tiež ocitajú v exotickom, pre nich neznámom, poverčivom a mystickom prostredí, ktorému nerozumejú, nikto nerozumie im a nie vlastnou vinou sa zapletú do hrôzostrašných vecí, ktoré ich môžu zničiť. Výprava, atmosféra, strašidelné scény, to všetko Ghos House má. Bol som mierne, jemne, opatrne nadšený. No a potom prišla druhá polovica. A netvrdím, že bola mizerná. Nie, to vôbec nie. Ale začala sa strácať sama v sebe, začarovane sa motala v kruhu, príbeh sa stával nezáživným a nudným, dej sa rozdroboval, stával sa rutinným a stereotypným, prestával dávať zmysel a, nuž, proste ma nebavil. Koniec bol taký, že aby sme mali koniec a mohli ísť domov. Škoda. Ale v istých momentoch nadpriemerný film s pár fakt hnusnými scénami. Lenže je ich málo a prevládajú nad nimi priemerné, až podpriemerné. Plus sa blbo držia palce páriku, ktorý sa strašne dojemne zasnúbi v cudzej krajine, potom týpek pozrie na zadok miestnej slečny a zrazu je po láske. Mark Boone Junior (tradične) potešil. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Ghost House se v mnoha ohledech inspiroval biblickým příběhem o Adamovi a Evě, který je zde divákovi odvyprávěn v intencích východního esoterismu. Vskutku ambiciozní počin, jehož exekuce se režisér Rich Ragsdale zhostil takřka na výbornou. Ke všeprostupující potěmnělé atmosféře výrazně přispěla i obdivuhodná práce kameramana Pierluigiho Malavasiho, který vytěžil maximum z thajských krajinných specifik. Prostředí zaujme svou rozmanitostí a variuje od mlžných říčních delt až po zapadlé bankogské kluby. Sympatické hlavní postavy však v některých situacích jednají velmi podivně, čehož jsem si jakožto zdejší hororový expert pochopitelně nemohl nepovšimnout. Jejich chování sice vyloženě nepřechází v hloupost, ale ze snímku se přesto stihne vytratit ona hororová ladnost, která by byla zapotřebí na pět hvězd. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Mladý pár z USA prichádza na exotickú dovolenku do Thajska. Zo začiatku funguje všetko perfektne. Vydarené zásnuby, noví priatelia a mnoho kultúrnych pamiatok k preskúmaniu. Z jednej výpravy si však Julie (Scout Taylor-Compton) prinesie so sebou nebezpečného ducha starej ženy, a má len obmedzený čas na to, aby sa ho zbavila. - Ghost House je na mojom radare už dlho, pretože po Zombieho Halloweene som si myslel a stále myslím, že Scout Taylor-Compton je jednou z najtalentovanejších hororových herečiek posledných rokov. Trochu však od svojho najvýraznejšieho úspechu stagnuje a bol som velmi zvedavý, ako sa jej zadarí po nepodarenom lete 7500. Ghost House mierne prekonal moje očakávania a preto dávam aj vyššie hodnotenie. To exotické prostredie, kultúra a zaujímavý pohlad na temné veci ma úplne pohltili a vďaka správnej chémii medzi všetkými postavami sa mi na to pozeralo príjemne. Nemôžem poprieť, že to celé je trochu podobné viacerým hororom z posledných mesiacov, ale tomu sa v tejto dobe už asi nevyhneme a nebudem kritizovať niečo len preto, že to nemá nádych osemdesiatych rokov. Záver trochu šialený a občas aj úsmevný, ale tiež ponúkol niečo neopozerané a mám velmi silný pocit toho, že o pár mesiacov dostanem velkú chuť pozrieť si Ghost House ešte raz. + herečka z Halloween, Halloween II a 7500 + herec z Recovery a Carnage Park + herec z Halloween II ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jim a Julie prichádzajú do Thajska kvôli relaxu, ktorý im v New Yorku popri každodenných pracovných povinnostiach nie je nijak dopriaty. Ihneď po prílete do krajiny, spoznávajú veselého, veľmi ochotného taxikára Goga, ktorý im je s čímkoľvek ochotný výjsť v ústrety. Keď Julie prijme Jimovu žiadosť o ruku, všetko nasvedčuje tomu, že ich čakajú krásne chvíle plné lásky v krajine, ktorá je na takéto okamihy akoby predurčená. Lenže Thajsko, je taktiež kultúrou plnou mystiky a záhad, ktorej tradície treba rešpektovať viac, ako kdekoľvek inde na svete. A to obzvlášť, keď sa vďaka "náhodnej" známosti s dvomi neznámymi mužmi, chtiac nechtiac, zapletú s krutým duchom, zvaným "Watabe" ... Vôbec nie najhoršie ducharina. Kvalitu prevedenia na slušnej úrovni obohacuje pár solídnych, atmosferických pasáží. Čo sa týka vzbudenia laku ako takého, nie všetko na mňa zabralo, ale zas na druhú stranu, snaha sa tvorcom rozhodne uprieť nedá. Neviem či sa to bude pozdávať ostatným, no vďaka solídnemu tempu, kedy sa najmä v druhej polovici takmer neustále niečo deje, to na to priemerné hodnotenie zrejme bude. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerné duchárske béčko, ktoré aspoň ponúklo dobrý námet a solídny dej, ktorý nenudil. Po atmosferickej stránke to však nebolo tak dobré akoby som čakal a to i napriek častým ľakačkám a niekoľkým vydareným záberom s babou Jagou. Záver tiež mohol trochu pritvrdiť, a nie všetko vyriešiť len ufiknutým prstom. Priemer. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý pár se na zásnubních líbánkách v Thajsku konfrontuje s tamním hnutím hippies, zastoupeným duchem stařeny Watabe, neplést s Wasabi, která posedne duši mladé ženy, která má na vysvobození pouhé tři dny, než definitivně propadne asijskému peklu. Následovat budou všechny dostupné rady a vymítací procedury, což vede k jedinému, a sice k tomu, že nejlepší je sedět na zadku a nejezdit nikam. Hlavními taháky je exotický Bangkok, žádný kašír, fakt se zde natáčelo, a samozřejmě krasavice Scout Taylor Compton, která nemá problém ukázat nahou kůži. Zbytek castu není právě moc zajímavý, takže je moc dobře, že zde byla právě ona. Duch v podobě šedovlasé babice, zjevující se v pravidelných intervalech, spíše působí legračně, než aby navodil intenzivní hrůzu. Asijská herečka ale byla v rámci možností nalíčena extrovně, tudíž už jen chyběl známý reklamní slogan upravený na Get the Asian Scary Look. A Kate Moss už tak trochu scary vypadá. Největší problém, který s filmem vyvstal, je ten, že semlel vše, co už nějakou formou bylo k vidění v jiných, žánrově spřízněných duchařinách. Pokud máte v tomto žánru nakoukáno, budete zklamáni z nízké originality filmu. A jakékoliv strašení, byť sebevíce snaživější, na vás nebude mít účinek. Ke všemu má film kolovrátkový ráz. Pár jede na jedno místo, kde se dívce uleví, když se na chvíli vyzdraví po nějaké terapii či rituálu, poté se zase pár přemisťuje na další lokaci, když se dívce přitíží. V podstatě to se opakuje celý film až do finálního střetu s babiznou. A kupodivu nechybí vysvětlení, proč si babizna uzmula duši mladé ženy. Debutující režisér Rich Ragsdale, pro něhož je to celovečerní prvotina, je ovšem snaživec, který dostatečně okoukal režijní styly od svých slavných kolegů. Moc rád bych napsal, že je to nový James Wan, ale na to má dost času, aby teprve posbíral zkušenosti a dostal k ruce ostřílené scenáristy, než partu nováčků, kterým inovování žíly netrhá. S filmem jsem se nenudil, je to hlavně zásluha solidně nastaveného tempa událostí, množství scén má nádech (c)hutnější atmosféry, technicky i vizuálně film drží pohromadě. Příště, pokud tedy nějaké bude, musí režisér zapracovat na originalitě a strašit méně otřepaně a okoukaně. Jako slibný hororový kadet prošel. Vyhazov může přijít vždycky, že ano. 7/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"V exotické prdeli, Watabe se tetelí. Moje milá posedlá, tys to teda vyvedla!" Bráhmaví, z jakého sloního zadku se ta baba Thajaga vynořila. Čůza jakási špinavá, pizizubá, nechápající, že turistický ruch se má podporovat a ne sabotovat. Naopak domorodý taxikář Gogo by se ochotou rozkrájel (až tak daleko bohužel nezašel) a se svou kuňkavou angličtinou byl úplně k sežrání. Ohledně jazykové vybavenosti celej já :-). Zaujalo mě i to, že západní turisti si tu léčbu posednutí místním duchem představují jak Hurvínek válku. Jakože jim Gogo sežene originál mnicha, ten párkrát udělá "hunda, hunda...", duch stáhne ocas a fíííí... bude v čudu. Zajímavý optimismus. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Poněkud podhodnocené, solidní hororové béčko. Mám tyhle direct to DVD horory kde se tvůrci opravdu snaží budovat atmosféru a daří se jim to, mají slušný příběh i povedenýho bubáka v hlavní roli, mnohem radši než ty naprosto odfláknuté kino sračky, jako byl nový Poltergeist, Les sebevrahů nebo teď naprosto nudný a neskutečně zbytečný Amityville: The Awakening. Ghost House je sice neskutečná rutina, ale zábavná a zručně natočená. Kdo má rád horory a jsou pro něj nejdůležitějším žánrem jako pro mě, tak ten film ocení a na propršenou noční neděli odvede kus práce a to já umim ocenit. Zdejší hororový Guru by se měly naučit ohodnotit práci filmařů, kteří nemají velké prostředky a přitom dokážou s horšími herci a malým rozpočtem vlastně takové malé zázraky, na rozdíl od výše zmíněných hororů které mají velké herce i režiséry, na horor velký rozpočet a točí bezduché a bídné sračky. Až na neskutečně nesympatického a otravného herce v hlavní roli a lehce odfláknuté finále dobrý horor.55%. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Solídny duchársky horor, odohrávajúci sa v nádhernom prostredí Thajska, v ktorom našťastie hrajú prím americkí herci (ázijské fejsy sa mi najmä v japonských a kórejských hororoch zvyknú pliesť...). Duchovi, ktorý terorizuje hlavných hrdinov je tu dopriaty dostatok priestoru, jeho maska je zlovestná a v závere dôjde aj na exorcizmus. Jediné, čo ma občas iritovalo, bol priblblý výraz predstaviteľa ústrednej mužskej postavy Jamesa Landry Héberta. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Je škoda že hudba která byla super byla na místech kde se nehodila, jinak námět příběh super, herci se taky hodily ale slabší tři no. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Solidně zvládnuté duchařské béčko držící takřka do puntíku žánrových pravidel. Atmosféra většinou slušná, místy výborná, lekačky fungovaly přibližně napůl a strašidlo tvůrci vystřihli na jedničku. Když to tak vezmu kolem a kolem, tak takovéhle klasické potvory už se tolik nevidí. Z herců mi sedla hlavní hrdinka, naopak její mužský protějšek byl na bombu. Nic převratného, ale na dobrou noc je to tak akorát. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Režijně i dějem strašně tuctové a často postavené na úplně laciných lekačkách, ale zase se to odehrává v Thajsku, což je pro americký horor dost atraktivní prostředí a má to docela i hnusného a zábavného záporáka. Postavy též nejsou, až na Gogo řidiče, moc sympatické. Spíš slabší 3*. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem měla problém s hlavní mužskou rolí. Z toho chlapíka mě mrazilo víc než z bubáka... Provedení dobré, vysvětlení poněkud kostrbaté a hlavní, co na tomhle filmu oceňuju, je prostředí exotického Thajska. Nejvíc mě bavila asi postava Rena, muhehe. Správnej chlapík. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Naprosto neoriginální thajská duchařina, která se opírá opět o příběh tupých amíků, kteří jsou nenechaví na dovolence a sakra se jim to vymstí. Hlavně teda babě. celý film vytahuje lehce nad průměr bezcgybné zpracování, pár povedených lekaček a pasující hudba. Dopuručuju se ale pořádně naladit, zhasnout a přežít prvních dvacet minut, u kterých jsem si představoval hlas Bartošky s Donutilem na cestě po Thajsku. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát větší hodnocení.Celej film je to takový zabržděný,žádný pořádný tóčo se neděje,a navíc by mě tak jako všechny tady zajímalo,z který prdele vytáhli toho vosla v hlavní roli.obrovsky odpudivej typ.40%. ()

Reklama

Reklama