Reklama

Reklama

Sand Castle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Sand Castle je zasazen do Iráku roku 2003 a sleduje skupinu amerických vojáků v prvních dnech druhé války v Perském zálivu. Svědkem místního žáru a hrůz je nezkušený vojín Matt Ocre (Nicholas Hoult), který má spolu s několika dalšími vojáky za úkol dorazit na okraj města Bákubá a opravit vodní čerpací stanici, jež byla poškozená americkými bombami. Ocre ale v prostředí plném odporu a hněvu brzy zjistí, že snažit se vyhrát a získat na svou stranu místní obyvatele je úkol plný nebezpečí. Právě tady - v ulicích, na náměstích a školách - si uvědomí, jaká je skutečná cena války. (JustMeeKatie)

(více)

Recenze (46)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÁLEČNÁ HISTORKA NEMŮŽE BEJT PRAVDIVÁ, POKUĎ V NÍ NENÍ TROCHU HANBY...“ /// Směr válka! Březen 2003 – takže vyrážíme do Iráku. Seznámíme se s partou kolem Ocreho – to je ten chytrej, takže má víc vyvynutej pud sebezáchovy... pak jakože vítězství a přichází čas na tu historku. Rozmrdali totiž vodovodní (?) potrubí. Jako v zemi (v hlíně) pro celý město. A je třeba ho opravit. U nás (a zjevně i v USA), když neteče voda, přijede cisterna... no ale takhle to v Iráku nefunguje. Takže válečný dobrodružství, který vypovídá o obou stranách. Jsem překvapenej, vo kolik maj větší procento „killnutí“ nevycvičený kozomrdi. Celkem srozumitelně nás to obeznámí s tím, jaký to tam prostě bylo a je. Prostě historka. Morální přesah moc nefunguje, ale to by těm, co maj rádi tenhle typ povídek, vadit nemělo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nasral jsem muslima. 2.) Jedu do Iráku na výpomoc. (Prej slušně placená brigoška... budu rozvážet vodu...). 3.) Thx za titule ,,num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já bych přidala do nahoře vypsaných žánrů "psychologický" a myslím, že by to nabylo jiných rozměrů. Takhle mě Sand castle mírně zmátnul, nicméně je to zajímavé pojetí nám neznámých, ale možných situacích, tady například v Perském zálivu problém s vodou a Ocrův postoj k válce, který se plíživě mění. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Další zbytečné snažení v poušti, kdy snaha pomoci rovná se tak akorát více mrtvých. Akce nijak zvlášť nevyčnívá, hlášek je málo a téma opravy vodovodního potrubí není úplně nosné, i když hodně realistické. Velký problém jsem měl s Houltovým závěrečným prozřením, které bylo jako hlazení proti srsti a celkově Sand Castle dost sráží. P.S: Výborná role pro Henryho "nasprejuj mi psa" Cavilla. Doufám, že tě picnou a umřeš. Tohle nepřekládej! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Popravde mám rád vojenské filmy, v ktorých sa vyložene nebojuje. Obzvlášť z blízkeho východu. Tu snímku vysoko nadhodnocuje Superman Hanry Cavill sympatickou postavou. Téma je rovnako zaujímavá, oprava čerpacej stanice nemusí byť tak jednoduchá ako sa na prvý prípad zdá. A človek pri takej oprave môže aj ľahko prísť o život, nie len samovražednými kozomrdmi ako tu môžeme vidieť. Naozaj stojí za to vidieť vojnu v Iraku aj z iného pohľadu, hlavne v dnešnej dobe, kedy Yenkeeovia nedávno prehrali ďalšiu vojnu, tentokrát s pastiermi kôz. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Dnes je zatraceně dobrej den pro pěchotu! '' ----------------- . A byl. Zase jsem si jednou zatraceně pošmák. Do války se dostane leckdo. Gumy mají tu kliku, že dělají co se jim řekne a nepřemejšlej u toho (což jim taky vyhovuje víc než divnej civil, kde jim nikdo neradí). Ale pokud máte pod čepicí či spíše pod přilbou, musíte si v té vřavě klást otázky proč tu vlastně jsem a má to vůbec celé nějaký smysl? Matt Ocre, vojím americké armády chce prachy na univerzitu a tak se přihlásil do armády. Ale co čert nechtěl, Saddám naštaval Amíky útokem na Kuwait a tak se na něj vrhla celá kavalérie. Ocre se najednou ocitá tam, kde bejt nechtěl a musí dělat to co moc nechce.... Jeho kámoši z osádky hummeru jsou jiní. Řidič je ,,drsnej jako šmirglpapír'' a střešní střelec ,,se nebojí ani tchýně''.. :-). Už to mají za pár, když dostanou za úkol zajistit po čertech nebezpečnou akci. Ocre ví, že průser je blízko, cítí jej v kosterch, nemá ale koule na to kluky z party nechat jít a sám se staženou prdelí požádat o převelení. A tak se jednotka ocitne ve městě Bákubá, kde jeden pilot Apache s pár tangama vysmahnul i místní vodojem. Kluci mají za úkol distribuovat vodu po okolí (dělají ozbrojenou eskortu civilní cisterně) a mají sehnat nějaké pracanty z řad iráckých civilů, kteří by inžům z US. Army pomohli s opravou vodojemu. Iráčani ale jednak nechtějí dělat, dále tvrdí, že když to Amíci rozflákali ať si to také opraví a samozřejmě se bojí i odplaty militantních islamistů za pomoc okupantovi... A tak to kluci na poslední misi nemají vůbec snadné.... Jak říkám, já si pošmákl a moc. Milovníci válečných filmů nenechte se zmást místním nízkým hodnocení! Dávám za 4 barely vody. ! * * * * ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Od vojnových filmov nie vždy vyžadujem nejakú extra super akciu, stačí mi iba, aby bola uveriteľná. Nebolo jej tu veľa, ale uveriteľná bola. Príbeh nenudil a párkrát prekvapil. Hudba neotravovala a herci zahrali slušne ... nuž, aj takto nejako to môže v tom Iráku vyzerať. 3,5* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Konflikt nesmyslnosti války servírované divákovi na písečném podnose versus hluboký smysl jednoho vojína, který se do války zas tak moc nehrnul a zkoušel se vyvléct skrze zranění, jež si způsoboval sám, ale nakonec našel ve své jednotce doopravdy pomáhající a nasazující své životy pro místní smysl - života. Zajímalo by mě, jak by vypadalo pokračování tohoto snímku. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem fanda do hry Desert storm, dávám tu jednu za prostředí. Tihle vojáčci ale moc napětím ani záživností nesršeli. Sršelo to možná tak pěknou nudou a zdlouhavostí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Humanistický film o mladém americkém mariňákovi, jehož četa je postavena před neproveditelný úkol bránit iráckou vesnici. Ve válečném žánru ale nenabízí nic pozoruhodného. Je zde mnoho napjatých situací a obav, násilných bitev a kletí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Je to sice solidně natočené a tu válečnou atmosféru tomu nemůže nikdo upřít, ale na mě to působilo jako film o ničem. Jo, vojáci se tu snaží zajistit Iráčanům vodu, což jim hatí jak neochota a strach místních, tak útoky teroristů, ale to na nějakou nosnou kostru nestačilo. Minipříběhy jednotlivých aktérů tu prakticky neexistovaly, takže postavy byly naprosto ploché a nedal se k nim vybudovat jakýkoliv vztah. Navrch hlavní hrdina byl jedním slovem divný. Nehledě na to s nějakými kulturními rozdíly a výraznějšími kontroverzemi mezi Američany a domorodci se na Netflixu moc nepárali, takže ani po téhle stránce toho film moc nenabízel. Pokud došlo na střílení, tak to docela ušlo, ačkoliv to nebylo nic, co by člověka vystřelilo z ponožek, ale i tak na konci převládal spíš pocit prázdna. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Supernudne pojaty film o dalsej rutinnej misii v Iraku behom ktorej s nasimi hrdinami zistime jak vyzera skutocna vojna. Na rozdiel od radoveho vojaka to radovy divak uz davno vie z bambiliona inych ovela putavejsich vojnovych filmov. Ani postavy a ich pribehy prilis zaujimave nie su. No celu skazu korunuje hlavny hrdina - zbabelec, z ktoreho pohladu cely film sledujeme. Vysledok mi znova potvrdil, ze Netflix produkuje mizerne filmy, ktore by ziadne studio neposlalo do kin, lebo nemaju poriadny divacky potencial a ani kvalitu. 4/10. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix je v poslední době na poli filmů opravdu velmi aktivní a Sand Castle je jeho dalším produktem. Tentokrát nás vítr zavane do Iráku. Popravdě jsem trochu nepochopil příběh, který se měl točit o spravování čerpací stanice (prostě mi to přišlo na hlavu), ale ono se to nakonec nějak skloubilo a výsledek nebyl tak marný. Kdyby se režie ujmul někdo věhlasnější (tím nechci nijak kritizovat Coimbru), tak by výsledek mohl být o pěkných pár stupínků výše. Herecké obsazení víceméně pro mě kromě dvou jmen velkou neznámou, Hoult v hlavní roli ani nezklamal ani nenadchl, zatímco u Cavilla mě štvalo, že nedostal větší prostor. Akční scény a přestřelky docela dobré, i realisticky působící, ale je jich málo, což je přecejen špatně u filmu s vojenskou tematikou. Aspoň dialogy nebyly na facku, měly hlavu a patu a divák si z nich odnesl, že to celé vlastně nemá smysl, což krásně dokumentoval již dobře vypadající závěr spravené stanice jen do chvíle, kdy se tam zničehonic atentátník odbouchl a vše tím pádem začíná znovu. Mohlo to dopadnout o hodně hůř. Za mě dávám 68 % ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Válečný film, který je o válce, ale částečně proti válce. Film o tom, kdy si někteří vojáci uvědomí, že vlastně nevěděli, do čeho jdou, když se přihlásili do armády, no a nakonec zjišťují, že ta skutečná válka je docela hnus. Nemůžu si pomoct, ale tohle je tak neobjevný a tak alibisticky podaný film, až se mi protivil. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné... ale ani nijak výjimečné. Na začátku si mě film získal expozicí a těšil jsem se, že to bude story chytrého kluka u pěchoty, který nikdy nechtěl do války -- ale týpek se velice rychle zajede a je z toho další generický válečný film. Jestli už jste viděli všechny filmy o Američanech v poušti, tak tenhle biják je solidní další zářez, ale svět se vám neotřese. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek vojenských filmů, ale sem tam se na nějaký podívám. Netflix jich zrovna nabízí mraky a jsem ráda, že jsem narazila zrovna na tento. Sand Castle potěší každého fanouška válečného dramatu. Už od začátku se setkáváme s hlavním hrdinou, který se snaží utéct od své povinnosti a musím říct, že mi Nicholas Hoult byl hned o začátku velmi sympatický a ve své roli opravdu věrohodný. Celkově je scénář skvěle napsaný, přiblíží nám posádku a tím u diváka posiluje tu citovou stránku k postavám. Sem tam nějaká akce, která není přemrštěná, netrvá dlouho a je hlavně uvěřitelně natočená. Je to krásně vyvážené, sledujeme jak bojují, vzdorují, jak se psychicky vyrovnávají se ztrátami. Takhle si klidně dokážu představit, že to na vojenských akcích chodí, nebo alespoň na některých. Opravdu povedený válečný film, který mě po celé dvě hodiny bavil, vzbudil ve mě nějaké emoce a doprovází ho krásná jednoduchá hudba. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

zaujímavý pohľad na to ako to asi vyzeralo v Iraku, kde uprostred piesku a v horúčave nebolo vody a ked bolo tak sa o ňu všetci bili. Pomsta mooslimov býva hrozne krutá, a v takomto prostredí sa ocitol vojak Ocre, ktorý sa vojny bál. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Úvodom treba povedať, že Netflix má hodne nevyrovnanú produkciu. Vedľa slušných filmov ako tento, má ale na triku aj dementné Sandlerove fláky. Za tento sa však hanbiť nemusí, na výprave a hercoch vidíte, že firma je v balíku. Chápem, že vyznavači ohňostrojov a explózií ala Michael Bay s jeho 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi sa budú nudiť, ja som bol spokojný. Bavili ma dokonca aj tie zásobovacie a opravné partie filmu. Film, na ktorý si možno za rok nespomeniete, ale strčí do vrecka vačšinu súčasnej produkcie filmov na tému vojny v Iraku. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Celkem zdařile natočené drama, které sleduje vojáky uprostřed novodobé války. Lidsky natočené, ale scénáristicky chudé. ()

Reklama

Reklama