Reklama

Reklama

Sand Castle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Sand Castle je zasazen do Iráku roku 2003 a sleduje skupinu amerických vojáků v prvních dnech druhé války v Perském zálivu. Svědkem místního žáru a hrůz je nezkušený vojín Matt Ocre (Nicholas Hoult), který má spolu s několika dalšími vojáky za úkol dorazit na okraj města Bákubá a opravit vodní čerpací stanici, jež byla poškozená americkými bombami. Ocre ale v prostředí plném odporu a hněvu brzy zjistí, že snažit se vyhrát a získat na svou stranu místní obyvatele je úkol plný nebezpečí. Právě tady - v ulicích, na náměstích a školách - si uvědomí, jaká je skutečná cena války. (JustMeeKatie)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné... ale ani nijak výjimečné. Na začátku si mě film získal expozicí a těšil jsem se, že to bude story chytrého kluka u pěchoty, který nikdy nechtěl do války -- ale týpek se velice rychle zajede a je z toho další generický válečný film. Jestli už jste viděli všechny filmy o Američanech v poušti, tak tenhle biják je solidní další zářez, ale svět se vám neotřese. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Je to síce vojnový film, ale nejaké dlhé akčné pasáže sa nekonajú. Dôraz je skôr smerovaný na pozadie konfliktu, jeho dopadu na civilné obyvateľstvo, ale aj na obyčajných vojakov. Hlavný motív je vcelku triviálny - opraviť pumpu na vodu - ale nič nie je komplikovanejšie ako stret kultúr počas vojny. Drobné príbehy sú v tomto prípadne lepšie ako bombastická akcia. A aby som nezabudol, Henry Cavill je tu neskutočný drsňák. 70% Netflix ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Válečný film, který je o válce, ale částečně proti válce. Film o tom, kdy si někteří vojáci uvědomí, že vlastně nevěděli, do čeho jdou, když se přihlásili do armády, no a nakonec zjišťují, že ta skutečná válka je docela hnus. Nemůžu si pomoct, ale tohle je tak neobjevný a tak alibisticky podaný film, až se mi protivil. ()

Sweat55 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to hodně. Sand Castle není typicky akční válečný film, na jaký jsme většinou zvyklí, ale jedná se spíše o psychologické drama odehrávající se ve válečné zóně. Postavy jsou dobře napsané a mezi hlavní pětkou vojáků je hodně chemie. Třešničkou na dortu je pak Henry Cavill, který hraje tvrdé, hláškující, zelené hovado. Jinak když občas dojde na akci, rozhodně je o co stát, ale válečnou akci od toho opravdu nečekejte. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Konflikt nesmyslnosti války servírované divákovi na písečném podnose versus hluboký smysl jednoho vojína, který se do války zas tak moc nehrnul a zkoušel se vyvléct skrze zranění, jež si způsoboval sám, ale nakonec našel ve své jednotce doopravdy pomáhající a nasazující své životy pro místní smysl - života. Zajímalo by mě, jak by vypadalo pokračování tohoto snímku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Keď vojak Ocre (Nicholas Hoult) prehovára jednotke, že sa chystá útok, spomenie pripravovanie tankov "Abrams" na akciu. Avšak v scéne predtým, je možné vidieť, že sa jedná o tanky M60A3. Podtitul Abrams majú tanky začínajúce sa na M1. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama