Reklama

Reklama

Frequency

(seriál)
Trailer
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA / Kanada, (2016–2017), 9 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Peyton List, Riley Smith, Devin Kelley, Ada Breker, Mekhi Phifer, Daniel Bonjour, Lenny Jacobson, Anthony Ruivivar, Sean Owen Roberts, Jennifer Spence (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Frequency je seriál, který se inspiroval fimem se stejným názvem. Hlavní zápletkou seriálu je změna přítomnosti v roce 2016, kde žije Raimy Sullivan (Peyton List), skrz činy, které provede Frank Sullivan (Riley Smith) v roce 1996. Frank je policista, který se den před svou smrtí dozví její podrobnosti, a tak změní svůj život tím, že přežije. Změna bohužel přináší i jiné události, které se markantně projeví v roce 2016. (M.Fish)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

hwnd 

všechny recenze uživatele

Film mám rád a pilot hodně navnadil - zachoval hodně z atmosféry a díky změně taťkovy profese se otevřelo hodně možností do dalších dílů. No a další jsem zblajznul jako malinu. Kvalitu provedení, výkony a vlastní zápletku (v mezích, které přinesl film) si seriál udržel po celou dobu, rozhodně jsem se nenudil. Bohužel seriál vyžaduje vlastní hlavu, takže ho nejspíš čeká smutný osud, protože americké publikum tento typ seriálů obvykle nebere. Je to velká škoda, naštěstí to autoři víceméně uzavřeli (ikdyž si tam místo na rozvinutí pokračování ponechali), takže člověk nemá po odsledování finále takovou tu pachuť, že vlastně nic neví. Rozhodně stojí za vidění. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Po vydařeném náběhu první episody se děj přesunul dále a přestal dávat totální smysl... Nápad je to dobrý, ale nemohu se zbavit pocitu, že to fungování mezi "něco udělám v minulosti, promítne se to nějak do budoucnosti" je děláno na způsob "hodí se to pro příběh, nehledejte tam žádnou logiku". Pokud se divák odpoutá od přemýšlení a bude se vozit na tom, co autoři připravili, ok. V tom případě je to ale jen další detektivný seriál, který brzy začne být ohraný. U mě po vydařeném a tajuplném začátku velké zklamání. 3EP 55% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět převzatý ze skvělého filmu automaticky nedělá dobrý seriál. Pokud tvůrci nemají krom vaty nic navíc, vede to většinou k selhání. Frequency má to štěstí, že má příjemné herecké obsazení, ale že se pomalu každý nový sci-fi seriál, který se odehrává v současnosti, musí zvrhnout ve stereotypní kriminálku mě mrzí. První polovina série totiž není moc dobrá a je to prostě vata. V momentě, kdy se hlavní postavy dopátrají ústředního záporáka, začne se konečně něco dít, ale v konečném důsledku je námět trestuhodně nevyužitý. Nehledě na to, že Frequency si s časovými paradoxy vysloveně vytírá prdel a jakous takous logiku si staví na svých mechanismech, které navíc ne vždy úplně dodržuje. Kdo má tedy alespoň trochu nakoukaná díla o cestování čase, bude chtě nechtě kroutit hlavou. Frequency je tedy, pokud divák překousne občas hodně stupidní jednání postav, v konečném důsledku spíše, byť slušná, celkem rutinní krimi než chytlavé sci-fi, což je prostě škoda. I tak jsem se slušně bavil, na the CW je to totiž velice solidní práce. Plusové body navíc k tomu, že je to vesměs uzavřené. Sice je finále strašně moc hrr, ale dějová linka je uzavřená a žádný otravný cliffhanger se nekoná. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je slušná a postavy taktiež. Problémom sú niekedy trochu nelogické reakcie postáv, čo celé snaženie výrazne zráža na kolená. Za všetky uvediem príklad a verím, že to nebude spoil. Ak ide detektív niekoho zatknúť, on je pešo a páchateľ v aute, sú od seba asi 50m, predsa mu nebude mávať odznakom, pištoľou a kričať, že je policajt. Reakcia páchateľa je jasná a mne ostáva iba trpká pachuť na jazyku, pretože takto by sa v skutočnosti nesprával ani policajt začiatočník. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film založený na pôvodnom originálnom snímku z roku 2000 chce byť spojením Osudového dotyku a Temného prípadu. Tá prvá, fantasy stránka podľa mňa nebola celkom vydarená. Zmeny v minulosti sa tu nepremietli do reality vždy perfektne, chýbal tu moment prekvapenia, šoku a niekedy aj prehľadnosti. Ostáva tak skôr tá druhá stránka vyšetrovania kriminálneho prípadu, ktorý so sebou nesie napätie podporené vynikajúcim hudobným motívom. V celkovom meradle potenciál nebol celkom využitý a druhú sériu pozerať určite nebudem, ak nejaká vôbec vyjde. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (1)

  • Seriál má neodvysílaný epilog, který má skoro 4 minuty. (M.Fish)

Reklama

Reklama