Reklama

Reklama

Frequency

(seriál)
Trailer
Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA / Kanada, (2016–2017), 9 h 6 min (Minutáž: 42 min)

Hrají:

Peyton List, Riley Smith, Devin Kelley, Ada Breker, Mekhi Phifer, Daniel Bonjour, Lenny Jacobson, Anthony Ruivivar, Sean Owen Roberts, Jennifer Spence (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Frequency je seriál, který se inspiroval fimem se stejným názvem. Hlavní zápletkou seriálu je změna přítomnosti v roce 2016, kde žije Raimy Sullivan (Peyton List), skrz činy, které provede Frank Sullivan (Riley Smith) v roce 1996. Frank je policista, který se den před svou smrtí dozví její podrobnosti, a tak změní svůj život tím, že přežije. Změna bohužel přináší i jiné události, které se markantně projeví v roce 2016. (M.Fish)

(více)

Recenze (14)

higuain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina série (a rovněž asi i celého seriálu, vzhledem k tomu, že další série s největší pravděpodobností nebude) se příliš nepovedla. Úvodní díl bez ostychu vykrádá původní film a i když si to poté začíná jít svou vlastní cestou, několik dalších epizod má až na výjimky spíše průměrnou úroveň. Ve druhé polovině se ale začíná přiostřovat a seriál jakoby byl díl od dílu lepší a lepší. Vrcholem je čtyřdílná pasáž počínající devátou a končící dvanáctou epizodou. Během těchto čtyř dílů nabírá zápletka největší obrátky a v rámci nastavených pravidel i víceméně absentují logické lapsy. Samotné finále je pak po většinu stopáže taktéž velmi dobré, bohužel ho v posledních minutách sráží nepříliš povedený závěr, který je příliš uspěchaný a zanechává více otázek než odpovědí. To by nevadilo, kdyby měla následovat další série, k tomu ale nejspíš nedojde, takže celé finále vyznívá tak nějak do ztracena. 75%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film založený na pôvodnom originálnom snímku z roku 2000 chce byť spojením Osudového dotyku a Temného prípadu. Tá prvá, fantasy stránka podľa mňa nebola celkom vydarená. Zmeny v minulosti sa tu nepremietli do reality vždy perfektne, chýbal tu moment prekvapenia, šoku a niekedy aj prehľadnosti. Ostáva tak skôr tá druhá stránka vyšetrovania kriminálneho prípadu, ktorý so sebou nesie napätie podporené vynikajúcim hudobným motívom. V celkovom meradle potenciál nebol celkom využitý a druhú sériu pozerať určite nebudem, ak nejaká vôbec vyjde. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Přibližně do poloviny mě to bavilo. Seriál si bral to dobré z filmu a přidal spoustu vlastní invence. Se začátkem druhého příběhu ale kvalita upadala. Postavy, kterým se dalo fandit, začaly působit protivně a nahánění samotného vraha bylo víc než únavné. Poslední čtyři díly jsem dojížděl už jen ze setrvačnosti s prstem na spoušti rychloposuvu. na pocitu z promarněné příležitosti nezměnila ani závěrečná dvacetiminutovka, která byla možná nejpovedenější sekvencí vůbec. Škoda. 40% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět převzatý ze skvělého filmu automaticky nedělá dobrý seriál. Pokud tvůrci nemají krom vaty nic navíc, vede to většinou k selhání. Frequency má to štěstí, že má příjemné herecké obsazení, ale že se pomalu každý nový sci-fi seriál, který se odehrává v současnosti, musí zvrhnout ve stereotypní kriminálku mě mrzí. První polovina série totiž není moc dobrá a je to prostě vata. V momentě, kdy se hlavní postavy dopátrají ústředního záporáka, začne se konečně něco dít, ale v konečném důsledku je námět trestuhodně nevyužitý. Nehledě na to, že Frequency si s časovými paradoxy vysloveně vytírá prdel a jakous takous logiku si staví na svých mechanismech, které navíc ne vždy úplně dodržuje. Kdo má tedy alespoň trochu nakoukaná díla o cestování čase, bude chtě nechtě kroutit hlavou. Frequency je tedy, pokud divák překousne občas hodně stupidní jednání postav, v konečném důsledku spíše, byť slušná, celkem rutinní krimi než chytlavé sci-fi, což je prostě škoda. I tak jsem se slušně bavil, na the CW je to totiž velice solidní práce. Plusové body navíc k tomu, že je to vesměs uzavřené. Sice je finále strašně moc hrr, ale dějová linka je uzavřená a žádný otravný cliffhanger se nekoná. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Po vydařeném náběhu první episody se děj přesunul dále a přestal dávat totální smysl... Nápad je to dobrý, ale nemohu se zbavit pocitu, že to fungování mezi "něco udělám v minulosti, promítne se to nějak do budoucnosti" je děláno na způsob "hodí se to pro příběh, nehledejte tam žádnou logiku". Pokud se divák odpoutá od přemýšlení a bude se vozit na tom, co autoři připravili, ok. V tom případě je to ale jen další detektivný seriál, který brzy začne být ohraný. U mě po vydařeném a tajuplném začátku velké zklamání. 3EP 55% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Frequency je jeden z mých oblíbených filmů, takže jsem na jeho seriálové zpracování byl poměrně dost zvědavý. První trailer vypadal vcelku zajímavě, i když z letošní nabídky seriálů, kde se „cestuje časem“, nebyl nejlepší. Začnu tím pozitivním. Na první místo stavím to, že se cestuje časem a jak se jím cestuje. I proto se mi líbilo, že po záchraně táty se nakonec neshledají. Co se týče obsazení, tak to mi přišlo v pohodě. Takové to klasické CW, ale Peyton List na ně musí vědět něco opravdu hnusného, když ji pořád obsazují. Teď k tomu horšímu. Když pominu, že pilot je jen prodloužený trailer a nepřináší vůbec nic zajímavého navíc, tak mi vadí nejvíc ty klasické chyby. Jestli jsem občas ochotný přehlížet, že to nedává smysl, tak tady mi to vadí hodně. Překreslení minulosti je fajn a že si jí přítel nepamatuje, protože se vlastně nikdy nepotkali, je taky fajn, ale že má shodou okolností večeři s rodiči ve stejnou chvíli? Navíc první polovina série je opravdu vlažná a díky tomu se zajímavost vytratila. Vrátila se až v závěru, kdy tvůrci cítili, že jim dochází čas a přitlačili na pilu s Nightinghalem. Škoda, že to tak nešlo celou sérii. ()

Scar 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je slušná a postavy taktiež. Problémom sú niekedy trochu nelogické reakcie postáv, čo celé snaženie výrazne zráža na kolená. Za všetky uvediem príklad a verím, že to nebude spoil. Ak ide detektív niekoho zatknúť, on je pešo a páchateľ v aute, sú od seba asi 50m, predsa mu nebude mávať odznakom, pištoľou a kričať, že je policajt. Reakcia páchateľa je jasná a mne ostáva iba trpká pachuť na jazyku, pretože takto by sa v skutočnosti nesprával ani policajt začiatočník. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Další ze série předělávek, jak scénáristům dochází nápady, jen všemu oblékají novější kabátek a dávají korektnější podobu. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Podobne ako Timeless, epizódnosť seriálu dosť značne uberá na kvalite a záujme diváka. Navyše som si myslel, že sa v seriály budú tvorcovia snažiť upraviť isté prešľapy oproti filmu, ktoré z neho robili len dobrú oddychovku, ale mohol byť bez nich niečím oveľa lepším. Bohužiaľ, dejovo bolo zmenené minimum, skôr sa všade popridávala nudná vata a nezaujímavé jednodielne detektívne skoro prípady. Po štvrtej epizóde mi bol vrah a jeho chytenie už úplne ukradnuté, tak isto ako aj všetky postavy. Popravde, asi mu fandím, nech ich všetkých pochytá. 9/12 - 55% ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Solidní detektivka se silnou sci-fi linkou, která mě nenudila jako Limitless (ten seriál). Ovšem horšího skřeta na roli otce asi vybrat nemohli. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Tak trochu původní film natažený do 13-ti epizod... Občas trochu zmatek co kde a hlavně kdy... Dalo by se trochu lépe pracovat s časovými změnami... Změn, třeba i malých, bylo sakra hodně, ale následky vyzněly mnohdy úplně do ztracena, nebo se neprojevily vůbec... Fajn bylo, že si Raimy pamatovala vždy původní i změněnou realitu, což se dalo mnohem víc rozvinout a lépe využít... Pokud si pamatuju, tak film skončil happy-endem... Tady to v podstatě končí přesně tam, kde to začalo (matka žije, otec ne), což asi není úplně ono... Ale i přes výhrady to bylo dobrých 13 dílů se slušným obsazením a líbilo se mi to, i když se z toho dalo vytřískat mnohem víc... 74% ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Film mám rád a pilot hodně navnadil - zachoval hodně z atmosféry a díky změně taťkovy profese se otevřelo hodně možností do dalších dílů. No a další jsem zblajznul jako malinu. Kvalitu provedení, výkony a vlastní zápletku (v mezích, které přinesl film) si seriál udržel po celou dobu, rozhodně jsem se nenudil. Bohužel seriál vyžaduje vlastní hlavu, takže ho nejspíš čeká smutný osud, protože americké publikum tento typ seriálů obvykle nebere. Je to velká škoda, naštěstí to autoři víceméně uzavřeli (ikdyž si tam místo na rozvinutí pokračování ponechali), takže člověk nemá po odsledování finále takovou tu pachuť, že vlastně nic neví. Rozhodně stojí za vidění. ()

Lockdown 

všechny recenze uživatele

Zde je vidět obrovský rozdíl mezi chutí nás a chutí amerického publika. Snad všude, kromě právě zmiňované Ameriky se seriál setkal s velmi kladným ohlasem a nemalou podporou ze strany fanoušků. Ať už kvůli neskutečně sympatickému hereckému obsazení( I Anthony Ruivivar, kterého vyloženě nemusím mi zde přišel v pohodě), či příběhu který dokáže diváka ve světě plném blbých a blbějších kriminálek zaujmout. Bohužel stejně jako já, tak i tvůrci nejspíše počítali s tím, že seriál bude mít úspěch a tak nám otevřeli několik dalších vedlejších linek, různých příběhů a otázek, na které by se mohla poté zaměřit řada č.2. Jaké však bylo překvapení, když se seriál ukázal být pro amíky tak nezajímavý, že se stanice nerozhodla objednat ani plnohodnotnou sérii. Z toho všeho pak vidíte poslední dva díly, ze kterých tvůrcům vyloženě jeblo a pokusili se všechno narvat právě do nich. Nakonec to však bohužel dopadlo tak, že finále je nejen že neskutečně zmateční(V jedné minutě flashback,střelba,flashback,mrtvý chlápek,flashback,jiná střelba úplně jinde apod). K tomu všemu se nedozvídáme prakticky žádnou odpověď na ty otázky co by nás zajímali a úplný konec? Ano chápu, že je vždycky aspoň malý náznak šance na prodloužení seriálu, případně odkoupení práv od jiné stanice, ale tady mi to přišlo vyloženě jako úplně otevřený konec, což dost diváků i podle ohlasu naštvalo. Tento seriál bych jako jednohubečku doporučil, ale nedoporučoval bych se zamýšlet nad právě již zmíněnýma vedlejšíma linkama. Pak totiž budete na konci hodně naštvaní. 65% ()

M.Fish 

všechny recenze uživatele

Mladá policistka Raimy v roce 2016 zjistí, že může skrze rádio mluvit se svým otcem z roku 1996, kterého nikdy příliš neznala, skvělý seriál,skoro jsem mu dal 5 hvězd. ()

Reklama

Reklama