Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Následující události se odehrávají mezi polednem a jednou hodinou odpolední. Před půl rokem americké zvláštní síly zaútočily na základnu teroristického vůdce Ibrahima Bin Chalida a zabili ho. Celou akci vedla bývalá ředitelka protiteroristického oddílu Rebecca Ingramová, jejímž manželem je senátor John Donovan. Akce se zúčastnilo šest armádních rangerů, kteří žijí pod novou identitou. Bývalého rangera Erica Cartera doma napadnou muži od Bin Chalida a hledají stříbrnou schránku. Ericovi se s manželkou Nicol podaří uprchnout. Čtyři rangeři jsou i s rodinami zavražděni a teroristé plánují rozsáhlý útok. Carter odveze svou ženu k bratrovi Isaacovi a kontaktuje Rebeccu Ingramovou, aby mu pomohla. Nové identity mužů věděli jen ředitelé CIA, NSA a CTU. Nicol zůstává u Ericova bratra, jehož přítelkyně Aisha, pomáhající mu s obchodem s drogami, na ni velmi žárlí.

Mezitím na jedné střední škole připravuje žákyně Amira, Khasanova sestra, s učitelem chemie Davidem Harrisem bombu. Rebecca Ingramová se vzdala funkce ředitelky CTU, aby mohla podporovat svého manželka senátora Johna Donovana, který vede kampaň na prezidenta Spojených států amerických. Novým ředitelem CTU je Keith Mullins. Schránku ukradl Ben Grimes. Carter ho vystopuje a ve skříňce najde disk, na kterém jsou Bin Chalidovy seznamy – jména, čísla a aktivační kódy, pomocí kterých mohou být provedeny útoky po celé zemi. Bin Chalidovi muži je najdou, Carter je všechny zabije. Ben zmizí i s diskem. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

MMR 

všechny recenze uživatele

Carter není špatný, ale na Jacka prostě nemá a vždy to s ním budu srovnávat. Jack by se s touto situací z 1.dílu rozhodně vypořádal lépe. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[komentář k prvním dvěma epizodám:] Bohužel si to vzalo formuli Čtyřiadvacítky ze sezóny šest a sedm, což samo o sobě stačí v uvozovkách JEN na nadprůměrný akční seriál. Stejně tak bohužel Corey Hawkins zkrátka a jednoduše nemá charizma Kiefera Sutherlanda, a když to vezmu kolem a kolem, nemá ani charisma JB Dalea. Na druhou stranu to má zaplaťpámbu zase černobíle silnou ženskou představitelku v podání Mirandy Éowyn Otto, která může mít stejný potenciál jako měl Dennis Haysbert. Což je samozřejmě pozitivum. Pokud měla Čtyřiadvacítka dostat soft-restart/reboot, měla ho dostat v podobné formě jako byla první řada, a ne se vrhnout okamžitě do tryskovýho skákání mezi jednotlivými složkami příběhu, i.e. přílišný důraz na politikaření v sekundární příběhový linii - výsledkem je chybějící osobitost, vizáž, a samozřejmě fakt, že s hlavními postavami divák nemá absolutně žádné spojení (zkrátka chybí prožitky první / druhé / třetí řady Čtyřiadvacítky). V zásadě si tak Legacy po dvou dílech bere ze Čtyřiadvacítky jen formát real-time, rozdělení obrazovky, dva bílé charaktery (Carter, Éowyn), jeden černý (Sheik alam salám z Oxfordu) a nutnou terciální linku, která tak jako tak brzy skončí (sexy Kat Prescott jako Amira z Čečny). Zatím sice spokojenost, obávám se ale, že globálně Legacy zapadne do průměru, pokud nedostane nějakou injekci. Pozitivum nicméně je tempo (je subjektivně lepší než šestá řada 24ky) a jako vždy padnoucí kamera, střih a hudba. ()

Agent24 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se nám vrátila 24 tentokrát bez Jacka Bauera. Zpočátku mě zarazilo modré logo a modré hodiny, ale chápu, že se seriál chce trochu lišit od originálu. Černoch Eric Carter samozřejmě nemá na Kiefera, ale čekal jsem to o dost horší. První epizoda nebyla vůbec špatná. Akorát co mě naštvalo tak první trailer, který vyšel tak měl obsahovat záběry jen z první epizody a polovina věcí tam nebyla tak jsem zvědavý jestli se nějaké ty záběry z toho traileru v seriálu ukážou. Přeji seriálu jen to nejlepší, ale určitě bych chtěl ještě jednu sezonu s Bauerem a aby byl jeho příběh konečně uzavřen. Konec 24: LAD mě opravdu nepřišel důstojným pro Jacka. Klidně se můžou Jack a Carter setkat a bojovat spolu proti teroristům to by mohlo být zajímavé. Je to 24 takže za pilot i bez Jacka 100%!!! :-) PS: Zkuste nesrovnávat s originálem. ()

Reklama

Reklama