Reklama

Reklama

24 Hodin: Nezastavitelný

(seriál)
  • USA 24: Legacy
Trailer
Akční / Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 8 h 21 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Manny Coto, Evan Katz

Hrají:

Corey Hawkins, Dan Bucatinsky, Anna Diop, Charlie Hofheimer, Miranda Otto, Teddy Sears, Jimmy Smits, Ashley Thomas, Sheila Vand, Kathryn Prescott (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hodiny už zase tikají a čas běží nezadržitelně dopředu! Na slavný seriál 24 hodin volně navazuje pokračování s podtitulem Nezastavitelný. Začíná adrenalinový závod, ve kterém jde o všechno. Podaří se zabránit zničujícímu teroristickému útoku na půdě Spojených států? Před šesti měsíci v Jemenu zemřel vůdce teroristů Sheik Ibrahim Bin-Khalid. Zabila ho speciální jednotka Rangerů pod velením seržanta Erica Cartera (Corey Hawkins). Bin-Khalidovi stoupenci přísahali Rangerům krvavou pomstu. Carter, jeho muži i jejich rodiny doufali, že se jim podaří zmizet díky programu na ochranu svědků. Jenže když se Cartera někdo pokusí připravit o život, rychle si uvědomuje, že byli odhaleni. Ve snaze předejít dalším útokům a zastavit teroristy Carter požádá o pomoc Rebeccu Ingramovou (Miranda Otto), která pracovala na odstranění Bin-Khalida ze zákulisí. Tato geniální a ambiciózní tajná agentka před časem odstoupila z postu národní ředitelky protiteroristické agentury CTU, aby podpořila manžela, senátora Johna Donovana (Jimmy Smits) a jeho kampaň za zvolení na post prezidenta Spojených států amerických. Díky několika dekádám bezesných nocí a zmeškaných rodinných oslav konečně stojí na vrcholu. Bílý dům je na dosah. Ale dokáže přijmout novou roli První dámy? Nebo ji znovu svede láska k akci? Společně s Carterem odhalují složitou teroristickou síť a musí se sami sebe ptát: Komu můžeme věřit? Zuřivý boj s Bin-Khalidovými stoupenci je přinutí konfrontovat vlastní identitu, rodinu i minulost. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele novoten k tomuto seriálu (1)

24 Hodin: Nezastavitelný (2017) 

Neopakovatelný seriálový formát žije alespoň na malou chvíli dál a i přes původní nemalé obavy jsem za to rád. Legacy totiž do puntíku plní vše, co slibuje jeho titul a odkaz původní 24 táhne dál a inspiruje se jím. Občas ho ale i bohapustě vykrádá a to nejen v tom dobrém (hierarchie zlosynů z tehdejší první sezóny je víceméně zopakovaná, včetně několika klíčových zvratů), ale i v tom zlém, kdy se vždy v oné nejnapínavější chvíli vrátíme k postavám, které nás tolik nezajímají. Kdo tedy kdysi nadával na nadužívané trable Kim Bauer, ten si na eskapádách Ericových blízkých opravdu smlsne. Trochu smolné mínus ale vidím v tom, že nejzajímavějším charakterem není sám hlavní hrdina. Corey Hawkins se snaží z každé scény vytěžit maximum, ale taková Miranda Otto jako Rebecca si sezónu krade pro sebe svým nenápadným půvabem i neutuchajícím charizmatem a třeba Dan Bucatinsky je jako zprvu nenápadný Andy uvěřitelným a zároveň překvapivě odhodlaným ajťákem od vedle. Eric sám tak ve výsledku občas působí jako sympatický hybatel děje, kterému se ale spousta věcí odehraje spíš náhodou. Čtvrtá hvězda do hodnocení zapadla nejen za provázání s jednou z nejoblíbenějších postav originálu, ale hlavně za dojmy z posledního dílu, který sice zbytečně ošidil finální přestřelku, ale o to důraznější pocity přinesl v následcích pro všechny zúčastněné. Prudce klesající sledovanost a následné zrušení tak mrzí, protože tady se dalo snad jen stoupat. ()

Související novinky

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Reklama

Reklama