Reklama

Reklama

24 Hodin: Nezastavitelný

(seriál)
  • USA 24: Legacy
Trailer
Akční / Drama / Mysteriózní
USA, 2017, 8 h 21 min (Minutáž: 40–43 min)

Tvůrci:

Manny Coto, Evan Katz

Hrají:

Corey Hawkins, Dan Bucatinsky, Anna Diop, Charlie Hofheimer, Miranda Otto, Teddy Sears, Jimmy Smits, Ashley Thomas, Sheila Vand, Kathryn Prescott (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hodiny už zase tikají a čas běží nezadržitelně dopředu! Na slavný seriál 24 hodin volně navazuje pokračování s podtitulem Nezastavitelný. Začíná adrenalinový závod, ve kterém jde o všechno. Podaří se zabránit zničujícímu teroristickému útoku na půdě Spojených států? Před šesti měsíci v Jemenu zemřel vůdce teroristů Sheik Ibrahim Bin-Khalid. Zabila ho speciální jednotka Rangerů pod velením seržanta Erica Cartera (Corey Hawkins). Bin-Khalidovi stoupenci přísahali Rangerům krvavou pomstu. Carter, jeho muži i jejich rodiny doufali, že se jim podaří zmizet díky programu na ochranu svědků. Jenže když se Cartera někdo pokusí připravit o život, rychle si uvědomuje, že byli odhaleni. Ve snaze předejít dalším útokům a zastavit teroristy Carter požádá o pomoc Rebeccu Ingramovou (Miranda Otto), která pracovala na odstranění Bin-Khalida ze zákulisí. Tato geniální a ambiciózní tajná agentka před časem odstoupila z postu národní ředitelky protiteroristické agentury CTU, aby podpořila manžela, senátora Johna Donovana (Jimmy Smits) a jeho kampaň za zvolení na post prezidenta Spojených států amerických. Díky několika dekádám bezesných nocí a zmeškaných rodinných oslav konečně stojí na vrcholu. Bílý dům je na dosah. Ale dokáže přijmout novou roli První dámy? Nebo ji znovu svede láska k akci? Společně s Carterem odhalují složitou teroristickou síť a musí se sami sebe ptát: Komu můžeme věřit? Zuřivý boj s Bin-Khalidovými stoupenci je přinutí konfrontovat vlastní identitu, rodinu i minulost. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Wysch k tomuto seriálu (2)

24 Hodin: Nezastavitelný (2017) 

V zásadě bych sem mohl zkopírovat komentář k prvním dvěma epizodám, a nic by se nezměnilo. Legacy si opravdu vzalo z původní Čtyřiadvacítky pouze formuli šesté a sedmé řady, přidalo k tomu trochu zbytečnýho harašení mezi Carterovou ženou a bráchou, a završilo to totálním zazděním hlavního faktoru úspěchu prvních řad Čtyřiadvacítky - totiž jeden den v životě jednoho agenta. Zpočátku se opravdu zdálo, že se totiž autoři poučili z komentářů na sociálních sítích Čtyřiadvacítky a věnují polovinu času na obrazovce hlavní postavě, se kterou si divák musí vytvořit pouto. Bohužel postupem času Carter začal dostávat třetinu, druhou třetinu dostala Miranda a třetí se rozdělila mezi zbylé linky. Když už jsme u těch vedlejších linek, některé jsou zbytečné (Nicole a Isaac), jiné zase rychle zabité (sexy Kathryn Prescott), a některé kompletně neutažené - a to jsou hlavně ty politické. Jinak je ale Legacy v zásadě kopií šesté a sedmé řady Čtyřiadvacítky, a to až tak moc, že nemá ve své druhé polovině žádný silnější okamžik, ani setkání s Tonym, ani finálová scéna Mirandy Otto, a dokonce ani rozhodnutí jejího muže uctít její památku svou kandidaturou. Je pravda, že by bylo možná zajímavý sledovat v další řadě vztah Carter / Donovan, jako měli Bauer / Palmer, jenže tak jako tak to vypadá, že by se k tomu ani autoři nedostali, protože Čtyřiadvacítka je zkrátka a jednoduše dnes už jen akční seriál s politickým podtextem. Honem rychle hrrr střílet teroristy, buď z Ruska nebo z Blízkýho Východu, to je šumafuk, hlavně aby měli bombu a hrozili zabitím některé z hlavních postav. Přitom kouzlo Čtyřiadvacítky je v osobitosti postav a jejich přežívání toho jednoho dlouhého dne - a to ne na politický scéně. Doufejme jen, že pokud by náhodou se snažil ještě někdo někdy oživit Čtyřiadvacítku, vy-ere se z vysoka na všechno to politikaření a korupci a globální terorismus a bude se soustředit opravdu na ty postavy a uzavřený příběh, který diváka vtáhne spíš než nějaké stovky mrtvých na mostě. ()

12:00 p.m.-1:00 p.m. (2017) (E01) 

[komentář k prvním dvěma epizodám:] Bohužel si to vzalo formuli Čtyřiadvacítky ze sezóny šest a sedm, což samo o sobě stačí v uvozovkách JEN na nadprůměrný akční seriál. Stejně tak bohužel Corey Hawkins zkrátka a jednoduše nemá charizma Kiefera Sutherlanda, a když to vezmu kolem a kolem, nemá ani charisma JB Dalea. Na druhou stranu to má zaplaťpámbu zase černobíle silnou ženskou představitelku v podání Mirandy Éowyn Otto, která může mít stejný potenciál jako měl Dennis Haysbert. Což je samozřejmě pozitivum. Pokud měla Čtyřiadvacítka dostat soft-restart/reboot, měla ho dostat v podobné formě jako byla první řada, a ne se vrhnout okamžitě do tryskovýho skákání mezi jednotlivými složkami příběhu, i.e. přílišný důraz na politikaření v sekundární příběhový linii - výsledkem je chybějící osobitost, vizáž, a samozřejmě fakt, že s hlavními postavami divák nemá absolutně žádné spojení (zkrátka chybí prožitky první / druhé / třetí řady Čtyřiadvacítky). V zásadě si tak Legacy po dvou dílech bere ze Čtyřiadvacítky jen formát real-time, rozdělení obrazovky, dva bílé charaktery (Carter, Éowyn), jeden černý (Sheik alam salám z Oxfordu) a nutnou terciální linku, která tak jako tak brzy skončí (sexy Kat Prescott jako Amira z Čečny). Zatím sice spokojenost, obávám se ale, že globálně Legacy zapadne do průměru, pokud nedostane nějakou injekci. Pozitivum nicméně je tempo (je subjektivně lepší než šestá řada 24ky) a jako vždy padnoucí kamera, střih a hudba. ()

Související novinky

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Reklama

Reklama