Reklama

Reklama

Potíže s Harrym

  • USA The Trouble with Harry (více)
Trailer

Jakéže jsou Potíže s Harrym? Faktem je, že Harry je mrtev, ale přestože tato skutečnost nikomu příliš nevadí, všichni se cítí být vinni. Poté, co je s typickým Hitchcockovským humorem tělo několikrát vykopáno a milostné vztahy mezi hlavními postavami se rozhoří, pravá příčina smrti je odhalena a s Harrym už potíže nikdo nemá. Film nabízí příjemnou zábavu a mnohé překvapí svou odlišností od děl, na která jsme od tohoto mistra napětí zvyklí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úplně vidím, jak tuhle konverzační frašku nastudovávají naši místní ochotníci, až tak divadelně se tváří: jen několik málo scén (s moc krásně zbarveným podzimním listím), pár herců, dlouhé, břitké, vypointované dialogy, černohumorná absurdita většiny situací… V jejich repertoáru by se Potíže s Harrym určitě vyjímaly svěže a netradičně, ostatně stejně jako u Hitche, ale copak mohou tihle jít poměřovat? ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

STrašně roztomilá černočerná komedie točená v barvě. Podstatou filmu je reakce kohokoliv kdo právě přijde do styku s mrtvým Harrym. Všichni takové "setkání" s mrtvolou považují za naprosto všední věc. Velkým kladem jsou tradičně velmi dobří herci v čele s začínající Shirley MacLaine a samozřejmě samotná režie MISTRA. Záporem je hmm jednoduchost děje. A ne každému takový druh humoru sedne. Na to musí být trochu nostalgická relaxační nálada. Navíc já sám pochybuju že se na Harryho ještě někdy podívám ikdyž se mi líbyl. Oddochovka na jedno zkouknutí se slabšími 4 hvězdičkamy. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Potíže s Harrym zůstaly tak trochu na půli cesty, protože to není moc napínavé a ani dostatečně vtipné. Nedivím se nízkým hodnocením, osobně také dávám také přednost trochu divočejšímu montypythonovskému či southparkovskému humoru a tento film hodnotím tak na 3,5 *. Ale už proto, že to je můj oblíbený Alfred a že záběry barevného anglického podzimu jsou tak krásné, zaokrouhluji nahoru. Pohodový film jako dělaný pro deštivé nedělní odpoledne.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Až neuvěřitelná komediální bláznivina se správně poťouchlou hudbou a vtipným scénářem. V životě by mě nenapadlo, že Harryho natočil tvůrce spousty napínavých thrillerů a dvou hororů (Psycho, Ptáci) - Alfred Hitchcock. Velice zajímavý a zábavný příspěvek a bílá vrána v jeho nabité filmografii. P.S. Pány určitě zaujme i tehdy mladičká Shirley MacLaine. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Abyste věděli, tři hvězdičky nejsou špatné hodnocení. Mám ten film nahraný, jednou za rok nebo dva si ho pustím, mám ho rád. Ale nic to nemění na tom, že je o dvě třídy slabší než Hitchcockovy vrcholné kousky. Mistr černého humoru ho paradoxně právě v komedii nedokázal dostatečně uplatnit. Příběh o putovním nebožtíkovi byl zpracován mockrát a jeho kouzlo od nepaměti spočívalo ve zlomyslnosti. Někdo zdánlivě bezúhonný se střetl s mrtvolou, myslel si, že je vrah, probudil se v něm pud sebezáchovy, a tak nebožtíka opřel o sousedovy dveře atd. Postavy z Harryho nemají negativní vlastnosti. Je to skupinka slušných a milých venkovanů, kteří jen chtějí Harryho ve vší tichosti pohřbít, aby byl klid a mohli jít na nějaký čajový dýchánek štěbetat o počasí. Jsou trochu jako roztomilé vraždící tetičky z komedie Jezinky a bezinky. Jen nevraždí a nemají žádného výrazného protivníka. Na konci sice na něco takového ještě dojde, ale to už je skoro pozdě. Takže proč mám ten film rád? Pro Shirley MacLaineovou, třebaže svůj sarkasmus sem propašovala spíše navzdory scénáři. A pro úžasnou Mildred Natwickovou, která mě opakovaně rozesmívá v komedii Bosé nohy v parku a její zdejší roli beru jako bonus. 60% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • První problémy, které s filmem byly, se objevily na podzim 1954 v Nové Anglii. Tehdy jel natáčecí štáb do Vermontu, aby do filmu dostali padající listí a podobně, ale zrovna byl rok, kdy listy ne a ne opadat. Hodně pršelo, a tak se muselo natáčet v interiéru. Tvůrci postavili scénu v tělocvičně ve městě a pak se museli vrátit zpět do Los Angeles, kde postavili velkou scénu ve studiích Paramountu č. 12 a 14 s pozadím se stromy a listím. Scény, které se odehrávají venku, se tak natáčely ve studiu a interiéry se dělali venku. [Zdroj: Vždyť je to jen film] (Pavlínka9)
  • Poslední film Philipa Treuxe. (Kulmon)
  • Harry je čtyřikrát vykopán z hrobu. (Kulmon)

Reklama

Reklama