Reklama

Reklama

Zmatené dny

(festivalový název)
  • Estonsko Päevad, mis ajasid segadusse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmadvacetiletý Allar si spolu s kamarády život na estonském maloměstě krátí bezcílným poflakováním, popíjením a zběsilými vyjížďkami auty. Když jedna z nich skončí nehodou, Allar se začne zamýšlet nad životem. Cesta k nalezení jeho smyslu však bývá trnitá... Za pomoci výrazné hudební i vizuální složky bere talentovaná debutující režisérka diváka na energickou jízdu divokými devadesátými léty i na cestu tápající myslí. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (2)

jhrasko

všechny recenze uživatele

...jednoznačne najviac opúštaný film 51.kviff...a šiel som i ja, po necelej hodine, takže objektívne neohodnotiteľné. Zlaté reťaze, Adidas teplákovky, plechovice coca-coly a blá blá blá.... ()

Fajla 

všechny recenze uživatele

Vidím, že film má od diváků velmi rozporuplné hodnocení, a nedivím se. Děj je občas opravdu zmatený, jak název filmu napovídá, drsný a nemusí se každému líbit. Já ale musím smeknout. Tvůrci filmu, kteří film "uvedli" (režisérka se minutu smála do mikrofonu a nevěděla, co má říkat :-)) na KVIFF, byli velmi mladí (režisérce je 28), a proto velký respekt. Film vůbec nepůsobí jako celovečení režisérský a scénáristický debut a mě osobně do děje naprosto vtáhnul. Myslím, že by se dal velmi zjednodušeně svým ražením přirovnat k našim Kobrám a užovkám. Tohle je ale více syrové, místy možná i více surové a tak nějak to působí jako víc jako "jízda". Určitě jeden z nejlepších filmů, co jsem letos na KVIFF viděl. Za mě 75%. ()

Reklama

Reklama