Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

Dětem se to muselo moc líbit a to je hlavní.Mě se to nelíbilo vůbec.Přišlo mi to naprosto dementní.Prostě už nejsem dítě. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka, která by dávno upadla v zapomnění nebýt nápaditých písniček. A kdo nemá errrr tak je amatérrrr! ()

Bobšule 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek mého končícího dětství, na které patrně nikdy nezapomenu. Přirozeně že kvůli Jiřímu Krampolovi a Královskému reagge. :-) ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Televizní klasika s roztomilými hereckými výkony, písničkami a hlavně i příběhem. Přehrávající Bohdalová a Krampol v tomto případě vůbec nevadí, mladí pak sedí také ve svých rolích. Prostě televizní povinnost:-) ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Stěží uvěřitelná pitomost, která baví i po třiceti a více letech. Láce z toho stříká na všechny strany, ale zejména ústřední skladba Umbabů, umbaba-umba-umba patří do zlatého fondu české televizní pohádky. Přehlídka roztomilých kreténů sestává z úlisného rádce Krampola, nesnesitelné královny Hypochondrie I., její debilní dcery a zoufalého panice-zahradníka. Tahle kombinace funguje lépe nežli sledování Výměny manželek. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Mně to baví, Krampol tady je nezapomenutelný. Navíc mě zaujala i píseň po které princezna prozřela a zamiloval se do zahradníka. Byla proti obvykle užívaným písním taková jiná, líbivější, až skoro rocková nálada... ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka se mi vždycky hrozně líbila. A najdeme zde vynikající herecké obsazení. Janžurová, Bohdalová, Krampol... To je přece krásné a určitě to stojí za podívání, nejen kvůli písničce, která už doslova zlidověla. Staré TV pohádky pro mě mají nesmírný půvab. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která je tak šíleně uhozená až si v ní člověk najde v některých částech zalíbení. Ať už to je všudypřítomné ráčkování, písničky, či výborný výchovný podtext, který mnohým pohádkam chybí. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Jedna z Nej.... studiovek, plná legendárních hlášek, postav a hudebních šlágrů :) pan rádce Krampol je perfektní stejně jako dvojice Čenský a Patrasová. Pohádkovejch 100% důkaz toho že za pár šušní a s minimem herců se dá natočit nezapomenutelný příběh, který zahřeje u srdce :) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem to viděl a nevěřil vlastním očím, co postačí ke vzniku naprosto geniálně debilní pohádky. Příběh je postavený na imbecilním nápadu, který mohl vzniknout v hospodě zhruba mezi sedmým a devátým pivem. Herci navlečení do směšných kostýmů, kterým vládne úžasný převlek Jana Čenského se slušivou helmou. Kdyby se v tomhle někdo prošel jenom po dvoře, tak skončí v nejbližším blázinci. K tomu přidejme zvrácenou choreografii připomínající cvičení chovanců ústavu pro duševně choré, v tanci vyniká nejenom tanec Jiřího Krampola připomínající povyk paviána kříženého s medvědem, ale též noblesní balet Jana Čenského. A když začne do písničky pištět nezaměnitelná Iva Janžurová, je všemu nasazena koruna. Celé je to navíc prošpikováno dadaistickými nápady, jako je slavení 4 narozenin do roka, nebo propracovaných dialogů, za jejichž květnatou stylistiku by se nemusel stydět ani Shakespeare. Úžasná zvrácenost :-) ()

Vikinec 

všechny recenze uživatele

Krásná pohádka o snobismu okořeněná pěknými písničkami. No a Krampol konečně nehrál komunistu. Oskare, s tebou soucítím. Tvůj hořký příběh mě skoro dojal :-). ()

Reklama

Reklama