Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

Gig 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal: Humbaba hů..... Nu a díky senzačnímu Krampolu a báječné Janžurové a milé Bohdalové tu máme krásnou pohádku. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba. Nezapomenutelný Krampol ve své životní roli spolu s Čenským a Janžurovou v Královském reggae jako hvězdy českých hitparád. Dáda spíše v pozadí. Ačkoliv je to naprostá chujovina, jako Princové jsou na draka a jiné budovatelské pohádky, tak na to nelze nikdy zapomenout a melodie nám již navždy zůstanou hrát v hlavě. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Písnička v podání Jiřího Krampola a o urozeném "ER" je prostě klasika , kterrrou nelze překonat a tím pádem celou pohádku!!!! ()

FantoMaSk 

všechny recenze uživatele

Po mnoha, mnoha letech, kdy jsem tuto pohádku v dětství viděl naposled, jsem ji konečně shlédl i v dospělém věku a nestačím se divit, jak příjemně na mě působila. Krásné písničky Zdeňka Rytíře (zdaleka nejen "umbaba ů"), netradiční obsazení, které ale funguje na jedničku, roztomilá Dáda, a i ten Honza Čenský, až bych to do něj po jeho výkonu v pohádce Princové jsou na draka v životě neřekl, taky zpíval i hrál docela hezky. Z letošních Vánoc vedle klasiky s Čerty nejsou žerty asi nejhezčí pohádka, na kterou jsem zatím v TV narazil. A to prosím prakticky v pěti lidech před kamerou. Bravo! ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 4/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 4/10. ()

Lilith03 

všechny recenze uživatele

Krásná, sice nízkorozpočtová, ale neskutečně zábavná pohádka, která byla mé dětství. Čenského mám moc ráda a s Patrasovou mu to v pohádkách sedí. Janžurová byla moc zábavná a Bohdalka je sice neskutečně toxická bába, ale tady mi nevadí. A Krampol byl fajn. ()

Salman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá hudba a solidní herecké výkony, jinak slabší průměr. V kontextu novodobých (myšleno cca po roce 1980) je to jedna z lepších ()

savra 

všechny recenze uživatele

Někdo ráčí kráčet v brnění má na něm rádoby er, když není urozen rychle je prozrazen, když neříká krásné er, tak ten si říká o malér. Moudrý král princeznin bratranec když vdával svých pět dcer, řek to dál nesnesu a prchnul do lesů žádný ženich nemá er, kdo nemá er ztrácí charakter. KRÁLOVSKÉ REGGAE... ()

Reklama

Reklama