Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (171)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Další z cyklu "hudebních pohádek", kde se neustále zpívá a jejíž děj se odehrává pouze v interiérech. Ano mladá Dáda Patrasová je krásná, Jan Čenský má obvyklou nálepku prince, Iva Janžurová je stejně dobrá jako vždy, "Bohdalka" je prostě "Bohdalka", ale ve spojitosti s touhle pohádkou si nejde nevybavit výborného Jiřího Krampola ve stupidním oblečku s ještě stupidnějším kloboučkem na hlavě a společně zpívanou píseň "Královské reggae". Verdikt: 3* a 60 %. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Čenský v jedné z mála sympatických rolí, Bohdalová jako obvykle fenomenální v každém detailu, Dáda moc pěkná, byť nikoliv tak erektilně podnětná jako v případě Xénie či "Čertovské" princezny sviňky Dany Bartůňkové. Králem, byť nekorunovaným, je ovšem majitel nejvděčnější role Racionálně-Retardovaného-Rétora-Rádce, jemuž kultovní status neunikl ani přes televizně maximálně nevýpravný háv. Krampolovo Humbabahuuu s jeho rozkošně "progresivním" tancem je chytlavé samo o sobě, a skvělý text to pak jen umocňuje v hit hitů. 80% ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem to viděl a nevěřil vlastním očím, co postačí ke vzniku naprosto geniálně debilní pohádky. Příběh je postavený na imbecilním nápadu, který mohl vzniknout v hospodě zhruba mezi sedmým a devátým pivem. Herci navlečení do směšných kostýmů, kterým vládne úžasný převlek Jana Čenského se slušivou helmou. Kdyby se v tomhle někdo prošel jenom po dvoře, tak skončí v nejbližším blázinci. K tomu přidejme zvrácenou choreografii připomínající cvičení chovanců ústavu pro duševně choré, v tanci vyniká nejenom tanec Jiřího Krampola připomínající povyk paviána kříženého s medvědem, ale též noblesní balet Jana Čenského. A když začne do písničky pištět nezaměnitelná Iva Janžurová, je všemu nasazena koruna. Celé je to navíc prošpikováno dadaistickými nápady, jako je slavení 4 narozenin do roka, nebo propracovaných dialogů, za jejichž květnatou stylistiku by se nemusel stydět ani Shakespeare. Úžasná zvrácenost :-) ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Jedna z trojice mých nejoblíbenějších předrevolučních televizních pohádek (+ O chytrém Honzovi + Kačenka a Zlatovlásek). Královské reggae, stejně jako Krampolův rádce, nemají chybu a Patrasová je tu ve svých nejlepších letech přímo rozkošná :-) 85 % a být tam více vtipných písniček ve stylu první a zmíněného Královského reggae, jdu klidně na *****. ()

savra 

všechny recenze uživatele

Někdo ráčí kráčet v brnění má na něm rádoby er, když není urozen rychle je prozrazen, když neříká krásné er, tak ten si říká o malér. Moudrý král princeznin bratranec když vdával svých pět dcer, řek to dál nesnesu a prchnul do lesů žádný ženich nemá er, kdo nemá er ztrácí charakter. KRÁLOVSKÉ REGGAE... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Královna (Iva Janžurová) si čte v knize z roku 1923 „Domácí lékařka“ od Jenny Springer. (Nick321)

Reklama

Reklama