Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Lucy Cunninghamová se ještě nikdy nelíbala s chlapcem, nikdy nepracovala a nikdy neměla opravdové přátele. Lucyinou nejlepší – a nejspíš taky jedinou – kamarádkou je její matka Claire, která se ji na světě snaží ochránit před vším zlým včetně své vlastní nevyléčitelné nemoci. Lucy, která tuší, že se s její maminkou něco děje, se rozhodne vyrazit vstříc světu dospělých a na své Vespě zamíří do Clevelandu na pracovní pohovor. Tam narazí na skvělý a bizarní festival filmů úžasného italského režiséra Federica Felliniho, kde zhlédne jeho oscarový snímek Silnice z roku 1954, který ji naprosto uchvátí. Tajemná tragikomedie Lucy silně rozruší a přiměje ji hledat odpovědi. Dívka sebere veškerou odvahu a opustí rodné městečko ve snaze vypátrat filmového tvůrce a rozklíčovat nejen jeho tajemnou záhadu, ale i tu svou. Následuje podivná a velkolepá cesta napříč romantickou snovou krajinou v Itálii, na níž Lucy nepotkává jen postavy z Felliniho filmů, nýbrž i režisérovy příznačné fantazie a noční můry. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Nostalgické drama o dospívání. Dívčí okouzlení Felliniho filmy. Snímek je poměrně sympatický. Zájem diváků živí pouze Ksenia Solo alias Lucy. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Chudák holka - nejspíš i po bizarním tripu do Itálie, který by jí mohl závidět i Jack Kerouac, zůstane stejně prostomyslná jako předtím. Ledaže uvidí nějaký film od Jacquese Rivetta (který je už také po smrti), a vyrazí na další trip do Francie... Přemíra korpulentních podobenství, fádních dialogů, zastávek v půli cesty, bloudění po Silnici. Všechno to, a mnohem více, bohudík přežije a dostane se jí romantické odměny. Hůř je na tom bohužel divák. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš jistě, že tě zabíjí rakovina a ne tyhle filmy?"Felliniho filmy jsou pro mě výzvou, kterou patrně nikdy nedokážu překonat. Slavné kusy z jeho dílny jsem totiž viděl, nepochopil jejich genialitu a odmítám se k nim vracet. Naproti tomu taková Lucy je pochopila, což jí přeju a vydala se do Itálie, kde to mám rád. Jenže tohle byla jiná Itálie - ta Felliniovská. Mě to zkrátka moc nebavilo, což je při kombinaci rakovina - vyčleněnost - zhýralost skoro až nemožně, ale kdyby Lucy v cukrárně nepotkala cukráře s nejsladšíma koulema ve městě, tak bych se snad ani nezasmál. A to se v Itálii obvykle směju pořád. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádný filmový zázrak, který by se dal kvalitou přirovnat třeba k Bio Ráj v rámci podobné tématiky. Na druhou stranu se stále jedná o hezký odkaz ke starým italským filmům Federica Felliniho. Taková filmařská jednohubka a pocta italskému režisérovi v podobě jedné nesmělé holky, jejíž cesta do Itálie, a setkání se samotným režisérem, s sebou nese setkání s řadou postaviček z jeho filmů v různých italských městech. Nemá to tu správnou poetickou atmosféru, ač se o ní pokouší, ale i přesto se na to koukalo poměrně hezky. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama