Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvacetiletá Lucy Cunninghamová se ještě nikdy nelíbala s chlapcem, nikdy nepracovala a nikdy neměla opravdové přátele. Lucyinou nejlepší – a nejspíš taky jedinou – kamarádkou je její matka Claire, která se ji na světě snaží ochránit před vším zlým včetně své vlastní nevyléčitelné nemoci. Lucy, která tuší, že se s její maminkou něco děje, se rozhodne vyrazit vstříc světu dospělých a na své Vespě zamíří do Clevelandu na pracovní pohovor. Tam narazí na skvělý a bizarní festival filmů úžasného italského režiséra Federica Felliniho, kde zhlédne jeho oscarový snímek Silnice z roku 1954, který ji naprosto uchvátí. Tajemná tragikomedie Lucy silně rozruší a přiměje ji hledat odpovědi. Dívka sebere veškerou odvahu a opustí rodné městečko ve snaze vypátrat filmového tvůrce a rozklíčovat nejen jeho tajemnou záhadu, ale i tu svou. Následuje podivná a velkolepá cesta napříč romantickou snovou krajinou v Itálii, na níž Lucy nepotkává jen postavy z Felliniho filmů, nýbrž i režisérovy příznačné fantazie a noční můry. (HBO Europe)

(více)

Recenze (8)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o žádný filmový zázrak, který by se dal kvalitou přirovnat třeba k Bio Ráj v rámci podobné tématiky. Na druhou stranu se stále jedná o hezký odkaz ke starým italským filmům Federica Felliniho. Taková filmařská jednohubka a pocta italskému režisérovi v podobě jedné nesmělé holky, jejíž cesta do Itálie, a setkání se samotným režisérem, s sebou nese setkání s řadou postaviček z jeho filmů v různých italských městech. Nemá to tu správnou poetickou atmosféru, ač se o ní pokouší, ale i přesto se na to koukalo poměrně hezky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš jistě, že tě zabíjí rakovina a ne tyhle filmy?"Felliniho filmy jsou pro mě výzvou, kterou patrně nikdy nedokážu překonat. Slavné kusy z jeho dílny jsem totiž viděl, nepochopil jejich genialitu a odmítám se k nim vracet. Naproti tomu taková Lucy je pochopila, což jí přeju a vydala se do Itálie, kde to mám rád. Jenže tohle byla jiná Itálie - ta Felliniovská. Mě to zkrátka moc nebavilo, což je při kombinaci rakovina - vyčleněnost - zhýralost skoro až nemožně, ale kdyby Lucy v cukrárně nepotkala cukráře s nejsladšíma koulema ve městě, tak bych se snad ani nezasmál. A to se v Itálii obvykle směju pořád. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nostalgické drama o dospívání. Dívčí okouzlení Felliniho filmy. Snímek je poměrně sympatický. Zájem diváků živí pouze Ksenia Solo alias Lucy. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Chudák holka - nejspíš i po bizarním tripu do Itálie, který by jí mohl závidět i Jack Kerouac, zůstane stejně prostomyslná jako předtím. Ledaže uvidí nějaký film od Jacquese Rivetta (který je už také po smrti), a vyrazí na další trip do Francie... Přemíra korpulentních podobenství, fádních dialogů, zastávek v půli cesty, bloudění po Silnici. Všechno to, a mnohem více, bohudík přežije a dostane se jí romantické odměny. Hůř je na tom bohužel divák. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pocta filmom genialneho rezisera Federica Felliniho, mohla byt aj pocta jeho manzelke Giulii Massine, privital bych, silne na mna zaposobili cesty romantickoym zasnenym Talianskom. Som si myslel, ze Barbara Bouchet este raz natoci kvalitny film : 70 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa oslava filmov F. Felliniho nedopadla podľa predstáv. Film pôsobí trošku chaoticky a bez väčších režisérskych nápadov. To podobné sa dá povedať aj o scenári a Bohužiaľ, aj o hereckých výkonoch. Osobné hodnotenie: 58% (*) ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Snové a miestami podmanivé ale ako celok málo nápadité. Ako pocta európskej kinematografie to tiež príliš nefunguje. ()

Reklama

Reklama