Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

predators 

všechny recenze uživatele

Cesta kolem světa za 2 hodiny:-) I tak by se dal charakterizovat příběh vynálezce Fogga a jeho cesty za dodržením sázky. Skvélá trojka hrdinů, které po jejich 79 dnů napadne, přivítá nebo jim pomůže několik známých tváří, jako třeba bratři Wrightové nebo sultán Árnie:-) Jistou zábavnost této cestě nejde popřít a já se ani chvíli nenudil... A proč se vám nelíbí jeho příběhy pane Froggu?:-) 75 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na toto som sa veľmi tešil, ale výsledok nebol taký, ako som si myslel. Niečo tomu proste chýba. Samozrejme je to veľmi humorné, ale mám dojem, že by to mohlo byť lepšie a to o dosť, ľudia dokázali natočiť omnoho lepšie príbehy a domnievam sa, že práve na motívy Verna by to nemal byť problém. Tento film nie je adaptáciou románu od Julesa Verna, je to len komédia pre deti. A ako taký sa jednoducho musí brať. Nenudí, je plný bláznivého Jackiho Chana, navyše sa tam objaví veľa hviezd, ako Arnold Schwarzenerreg, Rob Schneider, Owen Wilson.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Problém tohoto filmu nepramení v tom, že obsahuje plno invencí a snaží se odlišit od originálu, který tu mnozí znají od dětství vlastně i pozpátku. Já osobně třeba vnímám to, že Steve Coogan toho Filifase Froga hraje jak hňup a nějak mi to nejde přes rukáv. Fogg byl vždycky inteligentní gentleman a najednou je z něj takovej cajdák, kterej má v hlavě spíš nasráno, než aby se v ní skrýval génius. Nicméně scény s Arnoldem Schwarzeneggerem jsou luxusní a série scének v Číně jsou taky parádní. Jackie Chan se tady rozhodně vyšvihnul. Ono ale vlastně celý film je docela fajn, ale nejlíp mu sedí slušné tříhvězdí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Docela svižná komedie s podle mě velice dobrým Stevem Cooganem a roztomilou Cécile De France. Jinak je to takový guláš spíš pro dětské publikum (osmiletý z toho musej šílet blažeností). Jackie ale už přece jenom stárne a tak jeho kopance a rány nemají takové grády jako zamlada a navíc nemá ani tolik prostoru jako v jeho starších filmech. Arnold je se svým hárem vtipný což se dá celkem říct o všech cameo rolích (dokonce i Rob Schneider mi nevadil a to je co říct). Prostě příjemná komedie s občasnýma hláškama typu "držíte mě za bradavky". ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie, která ale splnila svůj účel - pobavila :-) překvapila mě spousta mých oblíbených herců ve vedlejších rolích (Kathy Bates, John Cleese, Jim Broadbent, Owen Wilson). Choreografické souboje Jackieho Chana bych klidně oželela, ale moc se mi líbily všechny ty mezititulky a mapy, kde se hrdinové zrovna ocitali. Taky bych se k takové cestě kolem světa dala přemluvit! ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Kromě této verze vznikaly paralelně i dvě další adaptace Verneova románu, od jejichž natáčení však již bylo upuštěno. První měl v merku mumiofil Stephen Sommers a druhou Stephen Herek. (imro)
  • Socha prince Hapiho, ztvárněného Arnoldem Schwarzeneggerem, má ve skutečnosti připomínat Terminátora (narážka na Arnoldův kultovní film Terminátor, 1984) v momentě, kdy se po průchodu časem ocitne v této skrčené poloze v blýskající kouli kdesi na předměstí. (TomKey)
  • Film je extrémně neférový k Lordu Kelvinovi, který je vykreslován jako zpátečnický cynik, který věří, že už není možné provést žádné vědecké objevy. Realita je zcela jiná. Williamu Thompsonovi, Lordu Kelvinovi z Largs, vděčíme na poli vědy za mnohé: například za termodynamickou (Kelvinovu) stupnici teplot či Druhý termodynamický zákon. Celkem za svůj život vydal 661 vědeckých publikací. Dále získal celkem 70 patentů a podílel se na projektu pokládání transatlantického kabelu. Výrok: „Všechno, co mohlo být objeveno, už objeveno bylo“, který od Kelvina ve filmu zazní, je ve skutečnosti připisován Charlesi Hollandu Duellovi, řediteli Patentového úřadu USA na přelomu 19. a 20. století... ale ani u něj není jisté, že ho doopravdy řekl. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama