Reklama

Reklama

Spojení Shaolinů

  • Česko Napij se se mnou (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Banda zločinců přepadne statní úřad a zajme jednoho z jejich vysoce postavených úředníků. Hlavním důvodem je zajetí jejich vůdce, kterého chtějí dostat na svobodu výměnou za uneseného úředníka. Golden Swallow, která je zaměstnána ve stejném úřadu, je vyslána Guvernérem osvobodit svého bratra. V převleku za muže se setkává s únosci, kde poznává, že vyjednávat s jejich vůdcem Jadem Faced Tiger nebude snadné. Golden Swallow poté najde nového spojence v Drunken Cat a společnými silami se pokusí tuto krizi překonat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Disk 

všechny recenze uživatele

Nuda na kvartál. Žádný humor, souboje nudí a titulky dělal nějaký debil, protože hlavní hrdinka bůhvíproč mluví v mužském rodě. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan by měl být údajně jedním z dětských zpěváků, ale nemohu potvrdit, protože se mi ho nepodařilo identifikovat. Tvrdí to jak oficiální stránky tak autobiografie. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavní hrdinka a její "drunken master" kámoš film celkem slušně táhnou dopředu a mnohé z wuxia soubojů jsou taky fajn, ale obzvlášť šermovačky dost przní masivní prostříhávání kterým si filmaři zjednodušili práci. Příběh pak působí úplně stejným, přespříliš sestříhaným, dojmem, což filmu bohužel dost podráží nohy, a bizarní fantasy prvky ke konci raději ani nerozebírat.. Na dobu svého vzniku nepochybně výborná záležitost, dnes už se na něm ale stáří dost podepisuje. 6/10 ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Tuhle klasiku od Kinga Hu stárnutí (alespoň v mých očích) poškodilo o něco víc, než třeba starý dobrý Dragon Inn od téhož režiséra - ale pořád je to velmi příjemné pokoukání. I Come Drink With Me vděčí filmové wuxia za mnohé, a že je to jeden ze základních kamenů žánru, o tom není sporu. Člověk, který čeká kung-fu film (neřkuli něco o shaolinských mniších a odboji proti zlým copatým Mandžuům), bude nevyhnutelně zklamán - takže se nenechte zmást debilním českým distribučním názvem a kung-fu film od Come Drink With Me nečekejte. Zato na velmi solidní porci fajn old-school wuxia se těšit můžete. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

[4,5/10] (Shaw Brothers) (Barevný /// Produkce: Run Run Shaw /// Scénář: Ye Yang) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dej by určite ušiel, ak by tento milý filmík tak poriadne nezostarol, na rozdiel napríklad od Dotyku Zenu, predsa len väčšej klasiky od King Hu-o. Ide o také vtipné guilty pleasure, kde žena v hlavnej úlohe bojuje naraz proti dvadsiatim chlapom a tí proti nej nemajú šancu. Súboje sú už dnes skôr na smiech, ale ako vravím, ide o smiech v tom pozitívnejšom zmysle slova, Spojenie Shaolinu je predovšetkým tá previnilá zábava. Ešte viac od veci sú nadprirodzené vlastnosti bojových majstrov, vďaka ktorým sa ale zase ten zábavný koeficient poriadne zvyšuje. Hlavný mužský hrdina je že vraj alkáč, ale celý čas je triezvy a najschopnejší bojovník zo všetkých... no proste opäť musím zopakovať, že je to fakt zábava... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se do naší distribuce dostává spíše slabší kousek z filmografie King Hua. Spojení... ne, říkejme raději Come drink with me... není klasický kung fu film, ale jeho subžánr Wu Xia, který patří k mým oblíbeným. Bohužel... přes čtyřicet let je opravdu hodně znát. Pokud je pro vás synonymem tohoto žánru Tygr a drak či spektákly Čang I-Moua, budete stejně zklamaní jako já a možná ještě zklamanější. Co první udeří do očí, jsou naprosto nikoho neohromující triky, jejichž identifikace nebude dělat potíže ani školčátku. Nezachrání to ani tryskání páry. Jediné, co stojí skutečně za pochvalu, je Drunken cat a speciálně jeho souboj, ve kterém mu spíše překáží bezvědomá hrdinka... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Zlatá vlaštovka musí zachránit svého bratra ze spárů Nefritového tygra. A protože by na něj sama nestačila, pomůže ji žebravý mistr kung-fu Opilá kočka. Film má pěknou výpravu, typickou pro vrcholné filmy Shaw Brothers. I přes pár krvavých gejzírů je Come drink with me spíš pohádka než přehlídka soubojů. Jistou zvláštností je jedno hudební zpívané číslo (s dětským sborem), kterým si Opilá kočka vydělává na živobytí. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Westernovka, nebo spíš easternovka, s bandou lupičů, kteří si chcou vymoct puštění svého šéfa zadržováním rukojmí, jenže do města (jestli tam teda nějaké je, lokace jsou ve filmu všehovšudy tři) přichází nový "šerif", či "šerifka" Zlatá vlaštovka, aby situaci pořešila i když nemá v puse desetkrát sežvýkanej vajgl od doutníku :). Šermuje se docela dost a je v tom i nějaký ten vtip, ale co v tom moc není je příběh :). Zlatá vlaštovka je dobrá, místní opilec jménem Opilá kočka je taky frajer, zlouni jsou takovým tím oldschool způsobem komicky "badassoví", Opilá kočka tam s dětma zpívá songy a jako šermuje se tam pěkně, ale víc v tom prostě není. Jako ta zápletka je prostě taková jen jako aby se neřeklo, že v tom filmu není vůbec žádná zápletka a podle toho se jen děj tak nějak uměle posouvá od šermovačky k šermovačce až je nakonec konec :). Sice příběh v martial arts filmech není úplně to nejpodstatnější obvykle, ale ty šermovačky až tak dobré a dynamické taky nejsou, aby jen na tomhle autoři utáhli celý film, takže to bude za *** pro pohodový, ale takový plochý akční film. :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ze začátku zajímavé. Wuxia v plenkách. Ale ke konci jsem u toho už trošku pospával. K českému distribučnímu názvu se netřeba vyjadřovat. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Krásu bojových choreografií, silu symbiózy pohybu bojovníkov, kamery a jump-cutového strihu si divák v plnom rozpuku užije až v mladších Huových filmoch. __ Da zui xia je skôr film o úsvite sily žánrového génia, kde najzapamätateľnejším ostáva podklad jednoduchého diania, zložený z tónovania farieb na plátne, citu pre nasvietenie scény, rámovania obrazu, kúzelnej artificiálnosti kulís. __ Tieto zložky vytvárajú sled obrazov s osobitým kúzlom, dodávajú snímke silný výtvarný nádych a naozajstnú vizuálnu krásu, do ktorej je zapustená raná podoba vlajkových Huových trademarkov. __ Tiež nemožno prehliadnuť postavu silnej ženskej bojovníčky. Tá taktiež naberie silnejšie kontúry v nasledujúcej Huovej tvorbe. __ Da zui xia je snímka zaujímavá skôr pre divákov, ktorých zaujíma vývoj a celková podoba diela Kinga Hu. Pre ľudí, ktorí chcú zažiť okázalejšiu a vyššie skákajúcu podobu autorovej wuxia-virtuozity, sú lepšou voľbou filmy Dragon Inn alebo Dotyk Zenu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe by mal tento Shàolín snímok ešte väčší úspech. Ženská naklepáva ( hlavne v závere ) mužským šovinistickým prasatám rite. Čo je dnes viac v móde? Napriek tomu je to film nudný, nezaslúžene doceňovaný ( nechcem byť jedným z tých prasiatok prosím ! ) a vo svojej bojovej choreografii lacný. Shaw Brothers bolo už v určitom štádiu tvorby filmov jedno, čo točia! Money, money, money! ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale toho Jackie Chana jsem tam nějak nepostřehnul... I když je fakt, že v době natáčení mu bylo dvanáct let, takže jsem ho nejspíš nepoznal... Jinak průměrný kung-fu film, který je spíše než bojovou choreografií zaměřen na kulturu a filozofii staré Číny, takže čistě záležitost pro fanoušky žánru... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, čím Ang Lee exceloval s filmem "Tygrem a drak", nebylo něco naprosto nového, ale jen znovuobjevení a dotažení do vizuální dokonalosti toho, s čím přišel již v 60. letech King Hu. Výborná akční podívaná, která má překvapivě skvělé momenty a souboje, které jsou i na svou dobu velmi dobré. Pro milovníky akčních filmů krásná ukázka toho, že to šlo i před 50 lety. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

od tak známého názvu jsem čekal trošku víc - sice se může pyšnit trošíčku zamotanějším scénářem než většina mlátiček, ovšem souboje i samotné zpracování celého filmu jsou mdlé a bez náboje. ()

mortak

všechny recenze uživatele

Pro připomenutí, jak se začínalo. Je to vlastně amaterský filmeček, nikdo tehdy neuměl nastříhat souboje, aby vypadaly realisticky (s akcí si tehdy neuměl moc poradit ani Hollywood), a tak se prostě jen odvyprávěl šestákový dobrodružný příběh. Dívat se na Come drink with me je stejný zážitek, jako číst příběhy Leona Cliftona, jako si v muzeu prohlížet exponáty, jako se projet starým autem. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

No jo, je to starý, ještě neuměle sestříhaný a příběh je ke konci už doposlepovaný tak nějak z povinnosti, ale právě proto to pro mě, diváka žánrem wuxia prakticky nepolíbeného, ale zato milujícího autenticitu a energii začátků čehokoli, mělo atmošku jak bejk. Zlatá Vlašťovka a Kocour Ožrala byli párek k pohledání, hudební vložky mile živelné (úplně jsem koukal, jak se dá taky řádit na starou dobrou čínskou pentatoniku), kamera příjemně překvapila a jak pravila má dobrá žena, oni ti Mandaríni jsou fajn v tom, že na sebe furt neřvou jako nějaký Kurosávové. 70 % ()

Reklama

Reklama