Reklama

Reklama

Spojení Shaolinů

  • Česko Napij se se mnou (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Banda zločinců přepadne statní úřad a zajme jednoho z jejich vysoce postavených úředníků. Hlavním důvodem je zajetí jejich vůdce, kterého chtějí dostat na svobodu výměnou za uneseného úředníka. Golden Swallow, která je zaměstnána ve stejném úřadu, je vyslána Guvernérem osvobodit svého bratra. V převleku za muže se setkává s únosci, kde poznává, že vyjednávat s jejich vůdcem Jadem Faced Tiger nebude snadné. Golden Swallow poté najde nového spojence v Drunken Cat a společnými silami se pokusí tuto krizi překonat. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, čím Ang Lee exceloval s filmem "Tygrem a drak", nebylo něco naprosto nového, ale jen znovuobjevení a dotažení do vizuální dokonalosti toho, s čím přišel již v 60. letech King Hu. Výborná akční podívaná, která má překvapivě skvělé momenty a souboje, které jsou i na svou dobu velmi dobré. Pro milovníky akčních filmů krásná ukázka toho, že to šlo i před 50 lety. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavní hrdinka a její "drunken master" kámoš film celkem slušně táhnou dopředu a mnohé z wuxia soubojů jsou taky fajn, ale obzvlášť šermovačky dost przní masivní prostříhávání kterým si filmaři zjednodušili práci. Příběh pak působí úplně stejným, přespříliš sestříhaným, dojmem, což filmu bohužel dost podráží nohy, a bizarní fantasy prvky ke konci raději ani nerozebírat.. Na dobu svého vzniku nepochybně výborná záležitost, dnes už se na něm ale stáří dost podepisuje. 6/10 ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale toho Jackie Chana jsem tam nějak nepostřehnul... I když je fakt, že v době natáčení mu bylo dvanáct let, takže jsem ho nejspíš nepoznal... Jinak průměrný kung-fu film, který je spíše než bojovou choreografií zaměřen na kulturu a filozofii staré Číny, takže čistě záležitost pro fanoušky žánru... ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že se do naší distribuce dostává spíše slabší kousek z filmografie King Hua. Spojení... ne, říkejme raději Come drink with me... není klasický kung fu film, ale jeho subžánr Wu Xia, který patří k mým oblíbeným. Bohužel... přes čtyřicet let je opravdu hodně znát. Pokud je pro vás synonymem tohoto žánru Tygr a drak či spektákly Čang I-Moua, budete stejně zklamaní jako já a možná ještě zklamanější. Co první udeří do očí, jsou naprosto nikoho neohromující triky, jejichž identifikace nebude dělat potíže ani školčátku. Nezachrání to ani tryskání páry. Jediné, co stojí skutečně za pochvalu, je Drunken cat a speciálně jeho souboj, ve kterém mu spíše překáží bezvědomá hrdinka... ()

mortak

všechny recenze uživatele

Pro připomenutí, jak se začínalo. Je to vlastně amaterský filmeček, nikdo tehdy neuměl nastříhat souboje, aby vypadaly realisticky (s akcí si tehdy neuměl moc poradit ani Hollywood), a tak se prostě jen odvyprávěl šestákový dobrodružný příběh. Dívat se na Come drink with me je stejný zážitek, jako číst příběhy Leona Cliftona, jako si v muzeu prohlížet exponáty, jako se projet starým autem. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Jackie Chan údajně hraje jednoho z dětských zpěváků na začátku filmu. Cheng Pei-pei, která hraje hlavní roli, však zvěsti o jeho obsazení ve filmu popřela. (Raztubyl)
  • Když Yueh Hua (Fan Ta-p'i) poprvé vstoupí před kameru, tak v sobě má dvě láhve čínského vína, chtěl totiž dokonale vystihnout charakter své role. (Epistemolog)
  • Choreografiu bojových scén vytváral Han-Ying Chieh a Sammo Hung Kam-Bo. (Michal123)

Reklama

Reklama