Reklama

Reklama

Obsahy(1)

U madridské policie spolu v oddělení vražd jednom v týmu pracují komisaři Luis Velarde (Antonio de la Torre) a Javier Alfaro (Roberto Álamo). Při vyšetřování vražd dvou starých žen v městském centru zjišťují podle podobností mezi oběma činy, že by se mohlo jednat o hromadného vraha. Stop po pachateli je však málo, a tak nezbývá než čekat, zda neudělá při dalším činu chybu. Vyšetřování se komplikuje, neboť město je zmítáno nepokoji v souvislosti s probíhající návštěvou papeže. Vrah ale znovu udeří... (mac000)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (76)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Španělácké počiny jsou většinou dost dobré a ani Que dios nos perdone není výjimkou. Není to totiž vůbec učesané, záběry jsou neotřelé, postavy jsou... kuriózní a vraždy dost humusácké. Máme zde poměrně štědrou stopáž 126 minut, ale troufla bych si říct, že ani jeden záběr není zbytečný. Je to jeden z těch filmů, ze kterých vám není moc dobře po těle, ale o kterých víte, že jsou prostě jedinečné. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Na španělských filmech je fajn, že si dovolí věci, které by si Američani z mnoha různých důvodů nedovolili. Třeba udělat dvě hlavní postavy, které divákovi současně jsou i nejsou sympatické. Třeba Alfaro prostě JE agresivní magor. A ten druhý opravdu JE koktavý asociál. Oba by za určitých okolností mohli být snadno na druhé straně zákona. Nahodit do vyšetřování náhodu, ale přitom jí nedat v tom celém žádnou roli. Po dlouhé době to byl krimi film, který mě dokázal překvapovat a bavilo mne ho sledovat od začátku do konce. Pokud mám výhrady, pak jen drobné. Tohle je poctivých 4,5. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Excelentná kriminálka! Veľmi dobre funguje samotný prípad s extra odporným vrahom, ktorý akoby sa zhmotnil z talianskych giallo hororov z prelomu 70. a 80. rokov, ale ešte lepšie sú osobné línie ústredných dvoch detektívov. Napokon, obidvaja sú skvele napísané a zahrané postavy - jeden znepokojivo čudný koktavý polo-Monk, druhý agresívnejšia a nepredvídateľnejšia verzia Buda z L. A. Prísne tajné alebo Vicka z The Shield. Je to brutálne, je to napínavé, má to super čierny humor a sú tam neokázalo, ale pritom veľmi nápadito zrežírované scény. Toto bezpochyby dostane americký remake a režiséra budú ťahať do Hollywoodu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nevšiml sis ničeho?“ - „Je léto, teplo a všichni trochu víc smrdíme, ne?“ Od filmu jsem měl jen ta nejvyšší očekávání. Španělští tvůrci jsou totiž v mých očích velkým příslibem do budoucna. Nadějí, že tu a tam se ještě dá natočit kvalitní (krimi) thriller, a to i v dnešní době. A Que Dios nos perdone tohle splňuje do puntíku. To, že je film chytlavý, chvílemi solidně napínavý a dobře ukončený je jedna věc. Druhá je ta, jakou hlavní dvojici se podařilo přenést na plátno, to jsou skutečně parťáci k pohledání. Vznětlivý rapl a koktavý asociál sice na pohled působí nesourodě, ale sehraně, často si vystačí jen s všeříkajícími výměnami pohledů. Díky (nejen) jejich chemii film navíc obsahuje slušnou porci humoru, a pro mě je vždycky nesmírně osvěžující, když se můžu u kriminálního thrilleru od srdce zasmát něčemu (záměrně!) vtipnému. I když na depresi také dojde…slabší, ale zasloužený plný počet směr Španělsko (jen tak dál, pěkně prosím). „Představ si, že...že ho máš před sebou. Co bys udělal?“ - „Vždyť víš, co bych udělal. Co bys udělal ty?“ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Trochu se bojím, kam až se budou tyto temné detektivky posouvat, protože brutálně zabíjet mladá děvčata zřejmě nestačí, tak tu, ve snaze šokovat, máme perverta s preferencí na důchodkyně. Nemůžu se zbavit dojmu, že to tvůrcům proteklo mezi prsty. Kvalitní film to je bezesporu a verva s jakou svoje postavy máchá v největším dně zaslouží uznání. Přece jen mi ale vztahy mezi ústřední dvojkou nepřišly přesvědčivě vykreslené a občas je to až trestuhodně zkratkovité či hrající na náhodu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 2016 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu ve Španělsku. (Rominator)
  • Za nízké daně vztahující se na filmaře si tvůrci vybrali Kanárské ostrovy. Téměř všechny scény odehrávající se v interiéru (domy, policejní stanice) byly natočeny na Tenerife. (vojacekr)

Reklama

Reklama