Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (41)

Tosim 

všechny recenze uživatele

70%. Tradiční Woody pro tradičního fanouška, jako jsem já. Upřímně, už jsem dlouho litoval, že Allena nevidím hrát jeho klasickou roli v klasickém prostředí s klasickými fóry. Jeho spojení s Miley Cyrus mi prišlo dost fajn. OČEKÁVÁM BRATRY MARXOVY! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo má Woodyho nakoukaného od šedesátek do současnosti, bude mít paradoxně nevýhodu. Stačí si totiž vzít seznam jeho nejznámějších trademarků a jenom si všechna témata odškrtávat. Válka, víra, psychiatrie, paranoia, hypochondrie, literatura, scenáristika - to všechno tu je. Ne ale ve formě čistokrevného seriálu, ale spíše v podobě rozkouskovaného filmu o celkové délce půl třetí hodinky. Televizní forma Allenovi sedí o to méně, že točí opět stejným tempem a v nejobvyklejší náladě, kterou jsme zažili u každého jeho retra nebo nostalgického ohlédnutí, což v době streamovacích služeb působí téměř až nepatřičně a poprvé v kariéře bohužel i trochu manýristicky, protože žánru a koneckonců ani sobě nic nového nepřináší. To všechno bych ale moc rád odpustil, nebýt obřího castingového omylu v podobě Miley Cyrus. Moc jsem si přál, aby tenhle nepochopitelný tah vyšel, jenže jakákoli scéna s bývalou dětskou hvězdičkou je pravým utrpením a ukázkou nefalšovaného neherectví. Trochu problém mám i s Elaine May, kterou moc rád vidím po Mistrově boku celých šestnáct let od legendárních Darebáčků, ale které zároveň při vší její sympatičnosti a snaze bohužel není rozumět každé druhé slovo. Díky vpravdě bláznivému finále se mi po těle užuž začal rozlévat blažený pocit, ale ačkoli chci jít v hodnocení výš, byl bych potom jen slepý fanboy a to si Allen za roztomilou, ale stále pouze jen recyklaci, bohužel nezaslouží. Pokud ale právě tohle bylo jeho poslední herecké představení v hlavní roli, těžko se mohl předvést lépe, protože i za hranicí osmdesátky umí své neurotické koktání na jedničku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Kay, Bůh nás za to potrestá.“ - „Bůh tě nepotrestá, jsi ateista.“ - „Jo, ale jestli se pletu, tak máme velký problém.“ No, seriál...spíš 2hodinový film. Což stihl Woody shodit hned v úvodu (stejně jako vtipně naznačit kritikům, že hodlá pokračovat v opakování se). Rozjezd byl trochu těžkopádný, ale kvalita stoupala, a to s každým dílem. Ovšem až na pár výjimek (např. debaty čtenářek či klientů) seriál opravdu baví hlavně tehdy, když je v záběru na Jamese Deana ostříhaný Allen (který nikdy neskáče nikam, kde funguje gravitace, a rozhodně nepodvádí při daních…jen nepřiznává všechno). Bez něj to bohužel není úplně ono. Politické narážky mě ale nenudily, zejména zaklínací „Předseda Mao říká…“ (a dorazilo mě, když jeho výroky Sidney označil za „fortune cookies“). A závěr s každým dalším zazvoněním hezky gradoval, i díky němu dávám slušné 4*. „Víš, kdo taky hraje baseball?“ - „Wilt Chamberlain?“ - „Ne, Fidel Castro, tvůj hrdina.“ - „O tom pochybuju.“ - „Říkám ti, že Fidel Castro hraje baseball…když teda zrovna nepoužívá stadion ke střílení lidí.“ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom nuda .. nemastné, neslané. Sem-tam sa tam objavilo aj niečo vtipné a typické pre Allena, ale málo toho bolo. Škoda. 2,5* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Woody sází vtipy do pusy všem, ale stejně jsou legrační jenom obrazy, v nichž koktá on. Miley Cyrus není sexsymbol, spíš těžká kuřačka co mluví, jako kdyby měla o tři čísla větší rovnátka. Témata jdou dost mimo mě, vůbec se nemůžu naučit, že seriál se má odehrávat v sedmdesátých, a ta témata jsou popravdě hodně vyčpělá. Díl od dílu horší, zatím jsme skončili čtyřkou. Pátý díl docela ušel, asi proto, že Miley tu byla všudy všeho pár vět. KONEC. Slabé, s Woodym vtipné, bez něj nijaké. Zůstaneme na třech. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Typický Woody, veľmi veľa dialógov, v podstate nezastaviteľný tok slov a frkov, v medzipasážach klavírna hudba a pohľady na ulice New Yorku. Ale veľa som sa nezasmial, navyše vírus Cyrus nie je žiadna herečka, nech sa hrá na neomarxistickú aktivistku koľko len chce, tie jej grimasy poznáme už z Hannah Montany a nič sa odvtedy nezmenilo. Nikto však už Allenovi nezoberie titul najlepšieho scenáristu všetkých čias. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Slabota na zakázku. Chcem veriť tomu, že Woody si spravil z Amazonu prdel, aj preto tam hrala katastrofálna otrasná nesympatická a neviemešteaká neherečka Miley Cyrus. Je tu všetko čo máme na Woodyho filmoch (starých aj novších) radi, ale bohužiaľ tu sa šuští papierom a zbytočných scén/postáv/dialógov je tu viac ako by sa patrilo. Allenove podarené hlášky/scénky treba hľadať medzi záplavou balastu a nudných kecov (za mňa vedie skvelá úvodná scénka piateho dielu napr.). Tento "seriál" sa dá pozerať, len ked je na scéne sám autor, inak sklamanie veľké (hoci úprimne, nič svetoborné som ani neočakával). ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Spíš než seriál je to další Woodyho film rozsekaný na dvaceti minutové části, což na mě působilo trochu zvláštně, protože to fakt je vyloženě neseriálové. Ale stylově mi to sedlo, je to prostě Woody jak má být a kupodivu mi tu vůbec nevadila ani Miley Cyrus. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Woody nám pomalu, ale jistě senilní. Náznaky můžeme vidět už v některých jeho celovečerácích, tento seriálový omyl to ale ukazuje naplno. Nemotorný koktejl allenovských trademarků bez tempa a jakéhokoliv ospravdelnění seriálové formy. Kdyby tohle můj milovaný tvůrce pustil do kin sestříhané na hodinu a půl, vzal bych to jako další výplňový film, kterých má ve filmografii spoustu. V této podobě je však Crisis in Six Scenes ukoktaným utrpením pro všechny Woodyho fanoušky. Druhou hvězdičku přidávám za fajnově crazy závěrečný díl, jinak děs a bída. 35 % ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašne mi to pripomínalo jeho ranné filmy. Kedy absurdné scény a politické výroky sa neustále miesili s podivnými vzťahovými problémami a filozofickými úvahami. Naháňačka po streche je výborná, rovnako ako finálny rozhovor s policajtom. Woody ukazuje to najlepšie zo svojho povestného suchého neurotického humoru a čo si cením najviac je, že sa znova postavil aj pred kameru. Jeho neurotik mi už chýbal. Možno nie výborné, alebo nadčasové, ale určite príjemne nostalgické. Cyrus kupodivu fungujúca. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak mam za sebou vsetkych 6 dielov a vôbec to na mna nepôsobi ako serial ale ako dvojhodinovy film umelo rozdeleny na 6 casti. Akurat to vyzera neskutocne lacno a väcsinou sa to odohrava v jednom dome v ktorom rozhovory niekolkych ludi zabera jedna kamera. Amazon holt nie je Netflix. No a dej? Zapletka je dost chatrna. Stary manzelsky par tam zazije par prihod behom ktorych riesia problemy inych postav. A cele je to poprepletane klasickymi Allenovskymi dialogami. Ale chyba im poriadna stava a temy sa preberaju dost povrchne. Az to pôsobi umelo a dost roztahane. Vtipny mi pripadal len napad s citatelskym kruzkom starych babiciek, ktore nadsene preberaju Marxa, Maa a spol. Pri ich rozhovoroch som sa konecne niekolkokrat zasmial. Herecky ma dost srala Miley Cyrus a Elaine May. Allen uz pôsobi dost staro. Najviac ma pobavil v kratkej epizodke Michael Rapaport. Vysledok je velmi slaby odvar stareho dobreho Allena. Pôsobi to ako keby mu dosiel dych nielen pred kamerou ale aj za nou. 4/10. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Poslední elenovka předtím, než vypukla mítů hysteria, znovu vyplulo na povrch to absurdní obvinění, který na svět vytáhla Mia Farrow v 92 poté, co zjistila, že se wůdy zaláskoval do sůnji, tak si vymyslela tu absurdní historku o tom, že wůdy sexuálně obtížil jejich adoptivní ceru, to celý si vymyslela jen proto, aby se mu pomstila, že jí dal kopačky a nabrnknul si její adoptivní vjetnamku. Pak střich. Je rok 2017 a wůdyho vlastní syn Ronan Farrow pomůže odhalit sexuálního predátora Hárvy wajnštajna a rozjíždí se mítoo wave která kromě skutečnejch rejpistů semele i ty, kerý byli dřív obvinění, což je případ elena. Nyní už dospělá dylen vyleze před kamery a sehraje srcervoucí divadýlko o tom, jak jí wůdy molestoval když jí byli čtyři, fajn, jistě si to živě pamatuje, co na tom, že je to celý fejk a vymyšlený act, nevadí, přece budeme rači věřit jí než starýmu prasákovi, kerej beztak obtěžoval holčičiky celej život, jenom to dovedně skrýval, ostatně ve filmech měl vždycky vztah s mladšíma holkama, takže to určitě musí bejt pedofil jak brno ne? Takže co udělá Amazon, potažmo celej filmovej svět alespoň in US? Okamžitě zavrhnou wůdyho, stejně jako pár trotlů herců, je snadný házet na někoho špínu, abych si nezadal. Takže z Elena se udělá netvor, pomalu jak ten Němec, co držel ve sklepě tu holku, co snad byla jeho cera a vesele s ní plodil debily. A to celý jen proto, že se Mia před 30 lety nakrkla, že jí wůdy utek s její vjetnamkou. Kvůli ní teď wůdy pomalu nemůže ani na vzduch, a v usa už si ani neškrtne a vypadá to, že si neškrtne už nikde. Hlavně že je spravedlnosti učiněno za dost...jak to řekl apolo kríd rokymu ve trojce, až bude po všem, I thing evrybády will owe you a big apology! Big faking epolodžy budou wůdymu všichni dlužit, akorát, že to už bude pozdě, po smrti samozřejmě, dokud bude naživu pudou po něm jak supi, jakoby se to už milionkrát nestalo a vopakuje se to furt dokola. Takže fakjů mijo ferou, fak jů a celej tvůj klan. Seš jen parazit, bez wůdyho by si na tebe nikdo ani nevzpomněl, bez něj bys nebyla nic a dneska kdo si na tebe vzpomene jinak než na tu kerá neunesla to, že tě wůdy opustil? Sem fakt nasranej, že to takhle funguje, ale co, každej amádeus má svýho salieriho že? ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Woodyho nezavazna serialova sestihubka. Miley Cyrus me tam sice vylozene otravovala, nicmene vtipne to obcas je, hlasky to ma a bavilo me to. Vic od Woodyho v jeho veku necekam. 6/10 ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Minisérii Crisis in Six Scenes jsem sfoukl na jedno posezení a musím přiznat, že je to mnohem větší zábava než Rogue One. Téma je prakticky totožné... mladá dáma (Miley Cyrus) na útěku před zákonem se snaží zvrátit běh vesmíru a svrhnout krutovládu zlého impéria, přičemž jí v tom pomáhá jeden manželský pár v důchodu a čtenářský klub zanícených aktivistek. Pesimismem hýřícího droida tu nahrazuje Woody Allen ve vrcholné formě, fádní válečné běsnění a rádoby osudové okamžiky pak zastupuje příjemný humor vytapetovaný atmosférou 70. let. Korunu všemu nasazuje finální epizoda, která střemhlav graduje do úžasně absurdního vyvrcholení. Pro fandy obrýleného intelektuála je to šité přímo na míru a je úplně fuk, že se mistr v mnoha partech opakuje... ten jeho břitký vtip totiž nikdy neomrzí. PEW PEW, viva la revolución! ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Jako by mi přinesli již natřikrát vylouhovaný čaj. Ve skleničce. Navíc bez cukru. Takhle špatnej pocit jsem měl naposled při sledování House of Fools. ___ Původní komentář obsahoval i jistou nemístnou poznámku k autorovi, ale kvůli respektu k Allenovi si ho budete muset domyslet sami (klíčová slova: Yung, Bucket, Neurotics Boys). ()

mickyreed 

všechny recenze uživatele

Je tam moc politickýho blábolení ... přijde mi to jako vata proto, aby z toho mohl být seriál a ne jen film. Miley je strašná 'herečka'. Ale bylo fajn zase vidět klasika Woodyho a ty jeho absurdně komický zápletky :) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Nebýt posledního dílu a hlavně ženského čtenářského kroužku, tak bych tentokrát Woodyho asi odstřelila jednou hvězdičkou. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Sumarizácia najslávnejších Woodyho trademarkov do troj hodinovej úsmevnej a zabudnuteľnej rutiny s fakt zle obsadenou Miley. ()

Reklama

Reklama