Reklama

Reklama

Poslední dny

(TV film)
  • USA Marilyn Monroe: The Final Days

Obsahy(1)

Díky rozhovorům, dosud neuveřejněným záběrům a sestříhané rekonstrukci filmu se můžete podívat na fascinující záznam o životě a ve své době světově proslulé a zbožňované hvězdy MARILYN MONROE.
MARILYNIN poslední projekt, "Something´s Got To Give (Něco musí prasknout), je jedním z nejzajímavějších snímků filmové historie. MARILYN. Jediné slovo a vybaví se vám nejsmyslnější symbol Hollywoodu. Byla skutečnou divou a citlivou odzbrojující ženou s půvabnými ženskými křivkami a provokativním sexy úsměvem. Jako průkopnice posunovala hranice flmařského umění pro herečky, které pak mohly kráčet v jejích stopách. Byla, a do dnešních dní stále je, sexuální bohyní známou nejen ve Spojených státech a milovanou po celém světě víc jak půl století. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vyborny dokument analyzujici posledni dny Marilyn Monroe. Atmosfera produkcniho zakulisi zlate ery Hollywoodu a velka exklusivni porce zaberu z nataceni posledniho filmu Marilyn, ktery vzhledem k predcasne smrti nikdy nebyl dokoncen "Something's Got to Give". Podle techto zaberu zde i pres vsechny problemy a nemoci paradoxne MM vypadala fantasticky (mnohem lepe, nez za dob sve nejvetsi slavy napr. v Some Like it Hot). Skvela a pusobiva piano hudba jen podporuje celkove velmi dojemny feeling a posmutnelou naladu smrti jedne z nejzasadnejsich herecek vsech dob, ktera v sobe i pres role stupidnich blondyn mela neskutecnou magii. Jedine co mi chybelo byla hlubsi analyza jeji smrti, konspiracni teorie, kontroverzni nazory, CIA, mafie, vrazda atd. Ac jsou to spekulace, podobne pribehy v sobe maji dokonalou atmosferu a je skoda, ze se tomu The Final Days dokument zamerne komplet vyhybal. 7/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny dokument o jednej precenovanej herecke, ktora vyrabala same problemy. Pikosky z nedokonceneho filmu su fajn, ale toto je fakt len pre skalnych fans Marilyn Monroe, co ja rozhodne nie som. 58 % ()

sator 

všechny recenze uživatele

Potíže s potížistkou by se to mohlo jmenovat, kromě pikantních záběrů z nedokončeného filmu mě dokument moc nezaujal... ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Doposud nepřekonaný dokument o MM. Důsledné rozebrání téměř dne po dni působí velice zdlouhavě, ale je to natolik zajímavé, že jsem to jen hltal a hltal. Nejzajímavější je asi poslední část, tedy nedokončený film "Something's Got to Give", který byl v roce 1999 vytáhnut z archívu FOXu a sestříhán do přijatelné podoby. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Detailní rozbory spolupráce se studiem a problematického natáčení. Závěrem je téměř celý film "Something's Got to Give"...Trochu rozvláčné, přednostně pro fanoušky MM. ()

Reklama

Reklama