Reklama

Reklama

Zahradnictví: Rodinný přítel

  • Česko Zahradnictví: Tři sestry (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Filmová trilogie Zahradnictví se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky (1999). Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů. Rodinný přítel je melodrama odehrávající se ve 40. letech za německé okupace. Tři mladé ženy a dvě děti čekají na návrat svých vězněných mužů a otců. Válkou vynucenému rodinnému společenství obětavě pomáhá rodinný přítel a lékař Jiří. Film je příběhem lásky, která nesměla být naplněna, vypráví o věrnosti, touze, vině a lásce, o odchodech a návratech, o rodině, rodičích a dětech. Jde o rodinný portrét viděný pohledem žen, které osud svedl dohromady. (CinemArt)

(více)

Recenze (250)

janka007 

všechny recenze uživatele

Další díl nekonečné řady rádoby strhujících historických pláten, kde hrají stejní herci jako v Českém století, Bohémě a Masarykovi, takže se vám to plete. Aňa Geislerová je prostě strašně okoukaná a nudná, vše, co hraje, už jste dřív viděli, akorát to trvá déle. Příběh ok na televizní film, napětí žádné. Na druhý díl si počkám, až půjde stáhnout a nebo bude v ČT, peněz za lístek do kina je škoda. ()

Kuthas 

všechny recenze uživatele

Líbilo...film měřím na počty podívání se kolik je hodin, tady sem se mrknul jen dvakrát:-) Nebudu soudit část z trilogie a počkám si na celek, kdy se vše určitě spojí a tvůrci nám osudy postav dotvoří. ()

TWANG1977 

všechny recenze uživatele

hodně scén je ve tmě nebo ve stínu proč ? hodně záleží v jakém rozpoložení film uvidíte mě to zrovna moc nebralo navracející z lágru neměl ani číslo ne moc uvěřitelný příběh 2,5 hvězdy ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Dobrá podívaná, moc mile mně překvapil Ondřej Sokol, kterého jsem měl až do teď za otlemeného klauna, tím jak se s touto ovážnou rolí popasoval. Nevím co se mi na filmu vyloženě líbilo, asi ta atmosféra sounáležitosti a téměř až klidu navzdory tomu v jakém období sem film odehrává. Malinkomně překvapil Fingerův návrat, ale bez něj by film vlastně ztratil hlavní dějovou linku. Hodně kladných bodů za úžasně skvěle maloměstskou Remundovou. Hodně záporných bodů za Sokolovo konec, ten mi přišel dost výrazně urychlenej, jako kdyby tvůrci nevěděli co s ním. ()

sportx 

všechny recenze uživatele

Dávám 2 hvězdy pouze za to, že jsem z filmu neodešel. Obrovská předvídatelná nuda. Škoda, že to takhle musím říct, protože herecké obsazení slibovalo velké představení a nakonec z toho bylo plytké nezábavné nic. ()

bowow 

všechny recenze uživatele

Bohuzel. Velky tesing zakonceny smutnym potvrzenim faktu, ze cim vetsi reklama, tim horsi film. Ja vlastne ani nevim proc, vzdyt predpoklady to melo...scenar,rezie,herci...Pripomina mi to americke hokejisty na ms ... indivindi nabite jmeny ale dohromady velky pruser...pribeh jde od nikud nikam,nevime proc se co deje,dejovy zvrat nefunguje, stejne vsichni vi ze presne tak to prijde,protoze Pelisky, ze... Neni napeti, je nekolik scen, kdy vylozene sedim a rikam si "proc? A rovnou si odpovidam protoze bagr.." protoze lepsi zduvodneni jednoduse neexistuje. Hvezda za kostymy,druha za kulisy. Tak spatne to bylo, ze jsem ve tretine usinala a v polovine mela nakrocene z kina do hospody a neodesla jen proto, ze jsem sedela veprostred rady a nechtelo se mi zvedat tri lidi vlevo nebo dva vpravo. Celkove se bojim, ze na dalsi dily trilogie nenam nervy. Mozna jeste nejake nervicky vyskrabu v pripade, ze budou listky zdarma, ale to si sednu na kraj a udelam rezervaci v hospode. ()

Hirogen 

všechny recenze uživatele

Nejprve co se mi líbilo: Atmosféra. Film je natočen tak, abych pochopli co se děje a ne, aby mi to museli ve filmu připomínat komentářema. Líbilo se mi, že se lékař o ženy opravdu postaral a ne, že by se s každou vyspal. Co ale nechápu, jak se mohl jeden vrátit po šesti letech z německého kriminálu a mít na sobě špeky. Když už je herec má, má udělat kameraman takové záběry, kde by to nebylo vidět! Taky nechápu, kde si ty ženský vydělaly na tu vilu, neboť se domnívám, že kadeřnický salón Macháčka to nemohl udělat a nakonec se přes válku zase tak špatně neměly, nemluvě o jejím umístění uprostřed ničeho. Totéž si myslím o supermoderní vile Novotného (zahradníka). Stačilo pár těchto zbytečných chyb vyřešit a mohlo se jednat o pěkně emotivní film. Tohle to ale sráží. Za mně 50%. ()

jurkee 

všechny recenze uživatele

Výborný film. Značka Hřebejk Jarchovský nikdy nezklame. Laskavost, lidství, pokora, víra, řád, rodina. Pro mnoho lidí dnes už neznámé hodnoty. ()

Pamprdol 

všechny recenze uživatele

Film se mi líbil, vtáhnul mě do děje, a ani mě nenapadlo přemýšlet o postavách, které se objeví v budoucnu v Pelíškách. To, že Jindřich přežije a vrátí se, jsem věděla, ne proto, že v Pelíškách ho hraje Kodet, takže přežít musel, ale proto, že v ukázkách a traileru je záběr, jak spolu s Vilmou sedí na posteli, a tato scéna tam před zatčením nebyla. Jinak Sokola mám ráda, ale ten vážnej obličej jsem mu moc nevěřila. Jinak miluju Krobotovou, Novotného a děti moc hezky hrály. Výprava a retro super. Trošku jsem měla chaos s postavama, ale později jsem si to pospojovala. Jo, bavilo mě to, mám ráda české filmy. ()

xmarco 

všechny recenze uživatele

Tak ok - neviem vo tym chcel basnik povedat a preco sa vychvaloval tym ze tato trilogia konci peliskami... mozno dalsie dve casti k nim povedu ale to sa uz ja bohuzial asi nedozviem lebo uz jednitka ma okradla o viac ako dve hodiny zivota. Ano, dve hodiny ktore som mohol stravit radsej so svojim psikom a bolo by to hodnotnejsie. Film mal dej ktory sa dal obsiahnut v pol hodine ale ono to bolo zbytocne roztahane, bez stavy, nudne... herci boli fajn no to bolo asi vsetko... u mna obrovske sklamanie ()

Richmond 

všechny recenze uživatele

Poviem úprimne čakal som od toho viac. Pútavý plagát, ktorý bol vystavený pred vchodom do kina je jediné čo ma na tomto filme zaujalo. Jediné čo ma zaujalo je scenár, ktorý bol napísaný fenomenálne Petrom Jarchovským. Výborné obsadenie detských rolí do filmu to sa mi vždy na Hřebejkovi páčilo. Dej je však prepletený často sú niektoré súvislosti nejasné. Vsádzam na to, že tie ďalšie diely budú stáť za to. 55% 3* ()

TragyCZ 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že film kvalitou odpovídá svému hodnocení zde. To znamená, že je to tak 50 na 50. Na jednu stranu (a to tu pozitivnější) jsou ve filmu opravdu precizně zpracované dobové kostýmy, prostředí i rekvizity. Avšak na druhou a to tu horší stranu má film neskutečně pomalý spád děje, velmi úzké pojetí děje (tím mám na mysli, že popisuje jen situaci v jedné určité rodině), ale to by mi ani tak nevadilo v případě, že by byl film podle skutečné události (což není). Jediné co se mi na filmu líbilo byl dojemný konec. Avšak než jsem se ho dočkal, tak jsem měl co dělat, abych v kině neusnul... 50% ()

Keywee 

všechny recenze uživatele

Za mě doslova odtrpěné dvě hodiny. Alespoň jsem neplatila za listek, to by mi bylo líto i tech 200. Možná za to ale mohou moje očekávání "druhych Pelíšků". Nikomu nechci dopředu kazit dojem z filmu. ()

Montaigne 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání splaskly jako bublina. První díl více jak šestihodinové trilogie (!) ve mně vzbudil rozpaky a nudil. Že nejdu na Pelíšky, jsem věděl od začátku. Nicméně srovnání se člověk neubrání. V Pelíškách fungovalo vše skvěle (příběh, herci, načasování apod.), zde nefunguje téměř nic. Příběh zabředá do vedlejších kratších i delších epizodek, které působí vytrženě. Dle mě slabý scénář nezachrání ani pár úsměvných scének a Hřebejkovi bezesporné kvality. Marně v sobě hledám chuť jít na další 2 pokračování. ()

Thamilka 

všechny recenze uživatele

Bohužel musím dát opravdu jen 1 hvězdičku. Asi prostě nechápu smysl tohoto filmu, nevím, co tím chtěli říct... Na začátku vše rychle odbydou, člověk skoro ani nechápe, co se děje... Půlhodinová scéna s Vánocemi - nerozumím, příliš dlouhé, nic se tam nedělo... Exteriér - neosobní, zvláštní... dům uprostřed "ničeho"... Prostě velice nudný a dlouhý film... ()

malahradna 

všechny recenze uživatele

je to strašná nuda...za celý čas som sa ani raz nezasmial a teda lákali na to, že to má byť vo svete, v ktorom fungujú Pelíšky...ak porovnám tie dva filmy, tak Pelíšky by museli mať milion hviezdičiek, aby som tomuto mohol dať 5. Postavy sú nezaujímavé, ba niektoré dokonca nesympatické, je to nudné a zbytočne naťahované...škoda ()

LoneGunman 

všechny recenze uživatele

Já se špatným hodnocením opravdu hodně šetřím, vím, že každý film stál hodně úsilí a tvůrci do něj vložili spoustu práce. Pokaždé se snažím hledat to pozitivní. Tentokrát ale nemůžu jít přes dvě hvězdy, na prstech jedné ruky bych spočítal případy, kdy jsem byl z nějakého filmu takhle zklamaný. Technicky je sice film výborný, ale jinak... Ten příběh má v sobě silných dějových linek na deset celovečerních filmů. Tak proč se jich vždycky jen letmo dotkne a hned od nich dává ruce pryč? Všechno je strašně povrchní, kádná z těch potenciálně silných dějových linií dostane jen chvilku prostoru a pak je - bez jakéhokoliv rozuzlení či ukončení - nahrazena jinou. No a pak je tu ten podraz - marketing filmu byl zcela cíleně založený na tvrzení, že existuje propojení mezi Pelíšky a Zahradnictvím. Je to lež jako věž. Jakto, že je z Krause Rohn? Kde je "bratr, který létal v Anglii"? Kde byli v Pelíšcích další bratři odbojáři? Nejde o to, že tvůrci nenatočili skutečný prequel, jde o to, že tu představu schválně vypustili, podporovali a sprostě využili k tomu, aby do kina nalákali víc lidí. ()

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama