Reklama

Reklama

Zahradnictví: Rodinný přítel

  • Česko Zahradnictví: Tři sestry (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Filmová trilogie Zahradnictví se skládá ze tří samostatných filmů odehrávajících se na pozadí nejdramatičtějších období minulého století a časově předchází oblíbenému snímku Pelíšky (1999). Vypráví o třech rodinách: rodině leteckého radiotelegrafisty, rodině majitele kadeřnického salonu a rodině majitele zahradnictví. Obsáhne 20 let života postav, které musely v těchto pohnutých časech prožít nejlepší léta svých životů. Rodinný přítel je melodrama odehrávající se ve 40. letech za německé okupace. Tři mladé ženy a dvě děti čekají na návrat svých vězněných mužů a otců. Válkou vynucenému rodinnému společenství obětavě pomáhá rodinný přítel a lékař Jiří. Film je příběhem lásky, která nesměla být naplněna, vypráví o věrnosti, touze, vině a lásce, o odchodech a návratech, o rodině, rodičích a dětech. Jde o rodinný portrét viděný pohledem žen, které osud svedl dohromady. (CinemArt)

(více)

Recenze (250)

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Napad dobry,ovsem dialogy a herecke vykony podprumerne. Nikdy nevim,zda se mam hercum smat nebo to mysli vazne.Divne prostredi,stroha komunikace,takto se urcite na tu dobu nemluvilo-spisovna cestina tomu fil mu dosti chybi. Davam dve hvezdy za napad a kostymy. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Pojďme na to, nechce se mi sepsout český film, ale nejde to jinak. Tady je od začátku všechno špatně. Katastrofální herecké obsazení, které se vůbec nehodí do svých rolí, pokračuje přes neskutečně nudný příběh bez jakékoli pointy, to vše lemované vysloveně trapnými scénami, kdy jsme zvažovali jestli tvůrci nejsou na drogách. Ne, film, který musíte přetáčet, protože jinak byste to nedali si více než * nezaslouží. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

První díl trilogie mě nezklamal, zvláště druhá polovina snímku. Melodramaticka podívaná, která ale ne a ne se pořádně rozjet. Nicméně závěr byl krásně tragický. Nacistická okupace nebyla tím nejhorším co naše hrdiny potkalo. To nejhorší je teprve čeká. Až komunisté ukážou, jaké zlo si lidé jednoho národa dokážou vzájemně udělat... ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Jako nenáročný divák podobných žánrů musím uznat, že se mi první díl líbil. Příběh hezky plynul, zahrané to nebylo špatně, prostě český solidní průměr. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Povzbuzen výroky mé ségry, že je to osvěžující, jsem si pustil první díl prequelu k Pelíškům. Prvních dvacet minut mi přišlo skutečně příjemných, říkal jsem si, že rozjezd prima. Pak film skončil a následovala hodina a čtyřicet minut obrázků, které měli pěknou výpravu, ale všechno ostatní bylo špatně. Příběh, který se udál ve dvou hodinách by se dal prostřihat na půlhodiny. Bojím se, že po shlédnutí všech tří dílů budu mít pocit, že kdyby místo tří filmů vznikl jeden, tak by to bylo fajn. Takhle jde o špatný pokus. ()

Hannibal1913 

všechny recenze uživatele

Proč se to kadeřnictví odkazuje na Pelíšky? To je vyloženě nechutná klamavá reklama... A jak někdo může Ondřeja Sokola angažovat do hlavní role? Vždyť ten člověk nehraje, on se chová ve všech filmech, pořadech a videjkách pořád stejně... Stejně přitepleně ()

existimi 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že základem filmu je děj. Ale evidentně ani ten už není potřeba. Aspoň tedy podle Jarchovského. Pokud jediná zápletka vašeho filmu je smrt postavy, o které ale diváci od začátku ví, že není mrtvá, tak filmový moment "on žije!" v podstatě nemá smysl. Rodinný přítel nedisponuje vůbec ničím zajímavým, a Svěceného památná hláška: "nuda, nuda, šeď, šeď" je tak namístě. Hřebejk zde sází na Sokola, který se pro změnu snaží hrát seriózně a zběsile mu to nejde. Většina postav je silně nesympatických, ale bohužel ne záměrně. Prequel k Pelíškům je tak očekávaně nesrovnatelný s jeho předkem/nástupcem a jedinou hvězdu dávám za opravdu povedenou hudbu Petra Ostrouchova. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Nečekaně špatné až se mi tomu věřit nechtělo. Ve své podstatě vždy se odlišující Hřebejk s Jarchovským velice silně zapadli do tuctovosti dnešního českého filmu či seriálu. Milostné drama, což je žánr, který se dá zvládnout, pokud je dobrý scénář, ale v tomto případě si Petr Jarchovský velmi nepříjemným a neopodstatněným způsobem zahrává s brakem červené knihovny a pro ně tak typickou formou milostného trojúhelníku, přičemž ho v konečném důsledku ani nechce rozvinout a nechá ho prošumět opravdu šíleným způsobem a nepochopitelným zacházením s postavami. Přičtěme k tomu, že ani režisér Hřebejk nerežíruje dobře. Bezeslovné scény, v nichž se pouze někdo na někoho upřeně dívá jsou velice hloupé, samoúčelné a patetické scény uměle vykonstruované, kdy děti probíhají mezi záhony ve skleníku, topornost některých vět, jenž zní z úst postav jako z chodících knih či opravdu nesmyslně zdlouhavá štědrovečerní večeře (i kvůli níž se stopáž dostává za dvě hodiny), při níž jen rezignovaně kroutíte hlavou. Stamilionový rozpočet se nejvíce projevuje ve skvělé výpravě (a nejspíš v honorářích herců), ale opravdu to nic neznamená a jsem až zděšen, kam se ti kdysi dobří tvůrci poděli a dopustili tento snímek, který se jmenuje Zahradnictví, ale absolutně pro to není důvod. 20% P.S. Ondro Sokole, drama opravdu ne! ()

elimS 

všechny recenze uživatele

20% - komentář 20ti slovy: 2 Hodiny o tom, jak se obědvá, večeří, rozbalujou dárky a kecá prázdně o hovnech. To měl někdo potřebu roztáhnout "jednoduchý" děj na 3 filmy. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jak toto hodnotit viděl jsem zatím jen tento první díl trilogie.. Jako samostatnej film... mě to rozhodně nezaujalo... Hlavní mužské postavy tam jsou sotva pár minut..žádné vysvětlení jen náznaky..pak dlouhá nudná stopaz .. nemá to náboj..jiskru..chybí tady to co Hřebík tak dokonale ovládá..chytit diváka za srdce.. Žádné emoce.. jednoduchá ohrana zápletka ..která tady bohužel vůbec nezafungovala...upřímně mi je šuma fuk s kým Geislerka skončí v posteli.. a Sokol mi tady zrovna dvakrát nesedí - ač nehraje špatně... ale tohle hold není jeho parketa..vážná role.. s velkou nedůvěrou sčíhnu pokračování..20% tohle byl silnej podprůměr.. Jeden z nejslabších filmů od Hřebejka.. nezanechalo to ve mě nic na co bych si vzpomněl.. ()

wolverine 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí celé trilogie nusím usoudit, že se jedná o jeden z lepších počinů české filmařiny. Rodiný přítel musí působit sám o sobě divně. Hodnotím ho až v kontextu celé trilogie. Myslím, že se Hřebejkovi povedlo zrežírovat kroniku scénáristovi rodiny. Děj se odehrává od roku 1939 až do konce války. Vztah mezi doktorem a místní rodinou je hodně zvláštní. Samotný návrat Jindřicha nepůsobí tak dobře, jak by měl, což byl asi záměr. Konec byl dost uspěchaný. ()

mar11 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem drama o zákazané lásce, kde bude tento motiv zajímavě a napínavě zpracován. Místo toho jsem však viděl plochý příběh, který je vlastně o ničem, a je přehlcen scénami, jež jsou pro děj snímku naproto zbytečné. To, že se většina děje odehrává v nelehké době protektorátu je zde poznat jen podle pár scén s příslušníky gestapa a podle obrazů Adolfa Hitlera. Protektorátní atmosféra zde tudíž není vůbec využita, což je škoda. Tvůrcům nelze upřít snaha, ale tohle se nepovedlo. ()

Maara0 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorsich filmu, na kterych jsem byl v kine. Priserna nuda. Nekdy mi bylo za ty herce az trapne (Krobotova, Sokol). Ve filmu se nic nedeje. Zbytecnych scen je tam vic nez je zdravo (nejmarkantnejsi je scena kdy Meliskova jede za Sokolem do nemocnice, ta vubec nedavala smysl!). Proste des a hruza. Jednu * davam za Geislerovou a detske role. Nebyt jich, tak z kina odejdu. ()

kelto44 

všechny recenze uživatele

Na moj vkus velmi dlhe a nudne, no som celkom spokojeny ze nasi natocili nejaky film, ktory sa da pozerat (oproti napriklad letosnej sracke Cuky Luky) /40%/ ()

Hjuud 

všechny recenze uživatele

Mám z toho notné ambivalentní pocity. Mínusy jsou za totálně přemrštěnou stopáž a občasné nedovysvětlené zákruty děje. Nějak jsem se nebyl schopen zorientovat po celou dobu filmu, kdo je vlastně kdo. Mínus dávám také za divné kulisy a emocionální plochost první půle snímku. Druhá půlka však byla výrazně lepší. Plusy jsou také za herecký výkon malé zrzečky, stejně jako nad očekávání kvalitní performaci Ondřeje Skola a již tradičně dobré Ani Geislerové. Líbila se mi také hudba. Nicméně pachuť nad stavem českého dramatu tak nějak z úst vytěsnit nelze. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Celou trilogii zařadila ČT do vysílání ovšem jako seriál. Nutno podotknout, že úvodní film, či dva díly seriálu chcete-li, se mi asi líbil nejvíce. Humornější nádech filmu/seriálu dodává jak David Novotný, tak Sabina Remundová. Kvalitní je i scénář, nejvíc povedená je však hudba. Jsem si jistý, že skvělé herecké výkony jsou dané velmi kvaitním obsazením a musím dodat, že na dobu, žánr a příběh jsem docela překvapený nízkým hodnocením. Osobně ale musím zmínit, že se mi moc nelíbí nápad natáčet příběhy před Pelíškami - mnohem úspěšnějšími, které navíc s tímto filmem a dějem v podstatě nesouvisí. A nutno dodat, že už po prvním dílu, tedy dvou dílech v ČT, už vím, že ani Zahradnictví nebude lepší, ba co víc ani zdaleka se Pelíškům nepřibližuje. ()

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama