Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Recenze (362)

Matty 

všechny recenze uživatele

Snesitelné hlavně díky stopáži. Postavy se chovají zvláštně (údiv mužů tím, že si manželky chtějí užít dámskou jízdu; dělání naschválů teenagerům, kteří se provinili jen tím, že dělali návrhy své vrstevnici), některé vtipy nejsou pořádně vytěženy („boyfriend“ trička), důvody pro ospravedlnění jednání jsou občas poněkud pochybné (když je někdo oběť nebo se octnul v nebezpečné situaci, nevadí, že se dosud choval jako kokot) a konec je moc hrr. Vykreslení ženských postav jako sobeckých, nepříjemných, útočných a nekompetentních bytostí, po kterých se ani vlastním dětem nestýská (zato po křečkovi ano) a s nimiž trávíme čas jen proto, abychom se mohli smát tomu, jak opilé padají na kolech do rybníka, nikoliv proto, abychom je lépe poznali a pochopili (na rozdíl od mužů), není sice v českých komediích žádnou novinkou, ale to neznamená, že by to s každým dalším podobným filmem bolelo míň. 40% ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si to na rovinu, to, co na filmu hlavně oceňujeme, je, že Marcel Bystroň dvacet let od TV Bomba stvořil něco, co má hlavu a patu, i když je to, jak poznali i ostatní, ehm, ehm, plagiát. Pan scénárista se dal poslední dobou na zakázky pro jiné režiséry, třeba je to cesta k tomu, že bude dělat klasické, občas vtipné, občas stereotypní filmy se současnými populárními herci. Ti se vyblbnou, diváci to ocení tím, že napíšou, že už viděli mnohem horší věci a everybody happy. 50%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak postavy blbý jak sezení v Dejvickým divadle a už vidím jak jsem v létě na řece sám, ale fenomén léta a pohody na mě docela zabírá + skvělý casting. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Překvapení z dimenze, kde český film není esencí upachtěné trapnosti a tvůrčího diletantství, ale naopak žánrové trefy. Ta (ne)chtěná předzvěst letního klonu „české komedie století“ ale paradoxně funguje ve všech myslitelných polohách. Od přesného dětské castingu, který jede pohodu, tak i dospělého, který ten prvoplánový manželský humor trefuje se samozřejmostí běžného života. Jasně, má to občas tendence sklouzávat k prvoplánovitosti a třeba linie s namachrovanými vodáky by ještě potřebovala vyztužit, ale pořád je to v kategorii rodinného filmu o hlavu výš, než běžná produkce. Možná proto, že díkybohu nemá nic dalšího za lubem. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Za mě teda zklamání. Pokud to měla být jakási novější varianta S tebou mě baví svět, tak bohužel selhala na mnoha frontách, počínaje nedotaženým scénářem a konče hereckým obsazením (jakkoliv bylo hvězdné). Zasmál jsem se asi 3x a to si ani nejsem jist, zda to bylo na těch správných místech, kde to tvůrci zamýšleli. Dvě * jsou strop. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po herecké stránce naprosto perfektní. Lepší casting by fakt asi ani nemohl být. Po haha stránce už je to ale docela průměr, což je škoda, protože využití potenciálu postav, jako jsou Liška, Čermák nebo Polívková, si o pořádnou komedii vysloveně koledovalo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„O NAŠÍ VÝPRAVĚ NIKDY NIKOMU NEŘEKNEME! TAK PŘÍSAHÁME!“ /// Chlapi se chovaj jako chlapi (z toho mám radost) a ženský jako ženský - takže útočí na naší důstojnost (z toho… vlastně proč né?). Pánská jízda s děckama a dámská jízda s kolama (jako že šlapou). Chlápci vyhlásej válku dvěma kokůtkům a ženský se fajnově střískaj. Prostě život. A vobčas fór. Jen ti parchanti se chovaj jako parchanti… A to je tak jediný, co tady zvedá náladu. Jinak je to prázdná nádoba, naplněná plytkostí. „POJĎTE VŠICHNI, UDĚLÁME SI SPOLEČNOU RODINNOU FOTOGRAFII!“ … jen běžte, aspoň budete mít nějakou vzpomínku. A ne jako diváci, kteří za 5 minut nebudou vědět, co se tady dělo (a zbytek dne budou hořekovat, nad projebanou hodinou dvacet!). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že jen moje stará má debilní nápady. 2.) Myslím si, že můj chlap se nechová jako chlap. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Čekal jsem peklo, nakonec z toho vyšel kupodivu bezbolestnej (teda skoro) rodinnej film s pár moudry a vyloženě povedenou atmosférou. Co by za to dali Bajkeři. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Davide, zopakuj, co jsem právě řekla." Ať se na mě dámy nezlobí, ale po této rozzlobeně vyslovené větě směrem ke mně, bychom se už patrně nikdy neviděli. Mně zkrátka trojice hlavních ženských postav hrozně štvala a tak si nejsem ani jist, jestli bych je nazval rodovým jménem přežvýkavců či drůbeže. Oni pánové na tom nebyli o moc líp, ale jejich zabržděnost mi připadala chvílemi i vtipná. A když se k tomu přidaly "dokonale" přehrávající děti, tak jsem dostal nálož takové rodinné nepohody, jakou jsem si snad ani nezasloužil. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Kuneš po odvykačce, Kouba s titulem a jeden idiot si hrají na Rafťáky. Bohužel jim není sedmnáct jako Kotkovi s Mádlem, takže se není čemu smát. Dámská jízda je úplně o ničem, ale musím uznat, že Bystroň už na papír vyblil horší kačeny. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Poledňákování na vodě, které sice neirituje, ale nemá nic, co by jej nestáhlo pod válec jezu českých rodinných komedií posledních dekád. Úporná snaha stvořit nesmrtelnou hlášku jak z expedice Ydykseb a Brouskova hudba avizující dramatický moment či blížící se vtipnou chvíli, pádlovaly neomylně přímo k němu.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

O Českých komedií a nebo spíš filmech obecně nemám nijak dobré mínění nebo vysoká očekávání, možná i proto považuji toto dílo, ač vcelku obyčejné, za nadprůměrné. Děj sice není nijak složitý, ale je funkční a příjemně se klikatí jako ta řeka na které se odehrává, herecké obsazení je také velmi sympatické a co se vtipu týče jsem se i několikrát při sledování pobavil. Ačkoli to v našem lese vidím jako vysoký nadprůměr, celkově tedy hodnotím zhruba 55% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Sestava se to sešla velice pěkná, ale takhle nestydatě vykrádat S tebou mě baví svět, Rafťáky a další bez nějakých invencí a bavičského umu mě opravdu extra nezaujalo. Potenciál tam byl, docela jsem se i těšil, ale na to, že se jedná o rodinnou komedii jsme se extra nezasmáli. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Předchozí Chlumského rodinný film Martin a Venuše víceméně fungoval, ale tohle je naprostý omyl. Vylouhovaný čaj toho, co jsme ve špatných českých filmech viděli už mnohokrát. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dámy se připijí, přijdou o světla na kolech a na cestě spoléhají na hostinského, až nakonec skončí v potoce. Trojice taťuldů má větry z dvojice neškodných blbečků, kteří krouží okolo jedné dcery. Jiné dvě dcery dostanou alergickou reakci, na pohotovosti způsobí tyjátr. V hlavě toho však zůstane víc, ovšem není to pochvala, ale naprosté rozčarování. Světe, div se, ale takhle to v českých domácnostech snad nefunguje. Pokud ano, ať to raději zabalí. Zabalit to ovšem nechce trojice příbuzných (dva bratři a bratránek), kterým po sérii menších nehod partnerky zatrhnou pánskou jízdu na Sázavě. Samy se spontánně rozhodnou pro cyklovýlet, pánové se však o vodu připravit nenechají. Tátové ovšem kromě vody musí ukočírovat i podrážděné puberťáky, jenže veškeré trable jsou totálně vycucané z prstu. Co si budeme malovat, Marcel Bystroň má za sebou scénáře ke dvěma Kameňákům, neoslnil ani tím, když se hodlal zbavit nevěsty (2016). Mnohé situace nemají pointy, mají otřesné dialogy, a když už jde o akci, je natočená dost zoufale a lacině. Zkušeným dospělým hercům není co vytknout (ač dialogy skřípou), s dětmi je to tak půl na půl. Za mě ve výsledku prázdné a nahodilé, ovšem respektuji, že si to své diváky najde. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jakmile vidím žánr Rodinný / Komedie, pojmu podezření. Bohužel se v takových 90 % moje podezření potvrdí ...Špunti na vodě se tváří jako pohodová letní komedie a také jsou pohodovou letní komedií. Bohužel s naprosto předvídatelným scénářem. Děj si tak nějak plyne, od počátku jsou rozdané karty - každá postava se proflákne hned v prvních scénách, takže každý ví, co od ní může očekávat ato také dostane. Ani míň ani víc. Měl by přijít nějaký moment překvapení, ale ten se utopil někde v Sázavě nebo zemřel spolu s Ferdou v první třetině filmu. U každé repliky mi hned naskočí možná odpověď a ta také zazní. Zdá se, že pan režisér dobře studoval, ví, jak se má napsat scénář a velice dobře ví, co funguje u jiných autorů. Film nemá originální ani příběh ani prostředí nebo postavy. Pak už to záleží pouze na rozpoležení a náročnosti diváka. Někdo se pobaví, u jiného to proplyne, ale ani jeden z těch dvou si za rok nevzpomene, o čem to vlastně bylo. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemne prekvapenie. S tebou mě baví svět nepovažujem za žiadnu super komédiu (iba celkom fajn), takže toto mi príde iba trochu slabšie. Príjemná letná atmosféra, pár fajn hlášok, uvoľnení herci a hlavne sympaticky krátka stopáž. Myslím, že to je omnoho viac, než sa dá od súčasnej českej komédie očakávať. Československých žánrových 7/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem měl možnost vidět v letním kině v Jívce. Bylo krásné počasí, ale v polovině filmu mi už byla poněkud zima, ale není nad to si sednout kamkoliv chcete a ještě k tomu s vlastní pohodlnou židlí, točeným pivem a brambůrkami. :-) Film je takový průměr. Pár vtipných scének, jinak klasická, současná česká komedie. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Ano je to takové S tebou mě baví svět na vodácký způsob, možná trochu střihnut Rafťáky, ale Špunti na vodě i tak dokáží ve své kategorii pobavit. Jen se mi něco nezdálo. Liška dokáže přeprat medvěda? ()

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama