Reklama

Reklama

Špunti na vodě

  • Česko Špunti na háčku (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodiče bratrů Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), povahou tak trochu dobrodruh. Bratry napadne, že nejlepší by bylo vyrazit za rodiči na kánoích po řece jen ve třech, tak, jako za starých časů. Jenže od dob společných spanilých jízd se leccos změnilo. Třeba to, že Igor a David jsou ženatí a mají děti. Uvítací večeře pro Ondru, který přijíždí se svou mladou přítelkyní Zlaticou, se nezadržitelně mění v katastrofu. Zlatica, která touží po dítěti, se dozvídá, že Ondra má dceru, o které se jí nezmínil. Igor své ženě Nele (Tatiana Vilhelmová) a jejich dcerám výměnou za pánskou jízdu slíbil rodinnou dovolenou, na kterou kvůli práci nemůže odjet. Davidova manželka Alice (Anna Polívková) si sice nemůže vynachválit manželovu péči o jejich čtyři děti, jenže jinak je její svérázný muž v domácnosti naprosto nepoužitelný. A tak, když slavnostní tabule mizí pod nánosem sazí z komína, který David opět zapomněl opravit, všem ženám dojde trpělivost. Zanechávají pány napospas dětem a vyrážejí na kolech na dámskou jízdu. Tátové se ale nevzdávají a rozhodnou se vydat na vodu v kánoích i se všemi dětmi. A tak nyní již desetičlenná expedice vyplouvá na dvoudenní plavbu vstříc dobrodružstvím a spoustě bláznivých zážitků... (Bioscop)

(více)

Recenze (362)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Naprosto do puntíku to splnilo moje očekávání. A teď ...je to pochvala? Názorná ukázka potlačení rozdílu mezi filmem a plakátem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle další z rodinných komedií, kdy ,,udřené'' mamky nechají děti hlídat lenošivým taťkům - aby si odpočinuly a jedou na vejlet. Tím tu máme střet, ženské versus chlapi a navíc správní tátové nečtou jak je známo instrukce a řadu věcí řeší svérazněji tzn. jednodušeji než mamky. Např. na vodu na kterou jede mužská část - dětem bere na několik dní jedno tričko zatímco mamky by naplnily každému dvě konve prádlem. A tak chlapi vyrazí s dětmi na vodu, zatímco ženské na kola. Voda sama pak nabízí celou řadu humorných situací, takže by se mohlo zdát, že tu máme další - S tebou mně baví svět. Nemáme. Herci sice super a to včetně dětí, ale humoru - toho opravdu dobrého - tam bylo pomálu. Jako by se tvůrci nemohli rozhodnout zda je to komedie pro dospělé, nebo pro děti a tak v tomto rodinném filmu máme sem tam humor i opravdu jednoduchý... Oceňuji, že PP tentokrát nijak nerušil . Dosti šílená byla symfonická hudba O. Brouska, který neváhal z jednoduché melodie hrané na foukací harmoniku u sjezdu jezu sáhnout k rozpohybování celého symfonického tělesa... To mi tam vážně nesedělo. Celé to vnímám jako dost nevyužitý potenciál, nicméně s přihlédnutím k soudobým českým komediím to patří k té lepší polovině. Točeno je to na Sázavě a člověk tak nějak zalitoval, že teplé léto už asi nadobro skončilo.... Tři poháry s kiwi. * * * ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nic extra nás nečeká, pár úsměvných scén, ale jako jednohubka dostačující. Viděl jsem i daleko horší české komedie. Liška neměl chybu, ten pobavil nejvíc. Jeho hlas je geniální a jedinečný .. 6/10 = 65% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu ne tak hrozné, jak dávalo předem tušit jméno scenáristy či příšerný plakát. Žádný zázrak to ale taky není - humor je zde dost jednoduchý (byť pár fórům jsem se zasmál), herecké výkony dle očekávání dosti rozkolísané (Čermák & Langmajer & Liška & Polívková & Vilhelmová dle očekávání všichni skvělí, naopak Kvantiková je tragicky hrozná, Goldflam v pidiroli dědy mi tam přišel spíše jako trapas, většina dětských herců je dost bída, a nepochopil jsem, proč - v době premíéry 19 letá - Coufalová hraje ve filmu 14 letou postavu - proč místo ní prostě nemohli obsadit nějakou 14 letou holku? na 14 ve filmu fakt nevypadá ani omylem), děj celkově zrovna nějakou extra scenáristickou invencí neoplývá (podobnost se snímky S TEBOU MĚ BAVÍ SVĚT a RAFŤÁCI už zde byla zmíněna nespočetněkrát), a film je protivně prolezlý product placementem, jak se už u nás bohužel stalo běžným zvykem. Celkově si tedy myslím, že kdybych si to nechal ujít, o nic bych nepřišel, za vyloženou ztrátu času to ale nepovažuji, pár světlých momentů se tam přece jen najde. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Šprcky ve vodě. Langoš, Lišák a Čermi vyrážejí na český tok Sázava, aby naservírovali poctivý vodácký zážitek, ehm, přežitek. Čas od času přijde vlna, kdy se uloupí námět z jiného proslulého filmu, nejlépe z komedie (minulého) století, který i s jubilejní existencí desítek let může fungovat stejně dobře v létě a o prázdninách. Obrácený koncept, v němž by do jeskyní, lesů a hor vyrazily se svojí drobotinou hormonálně nevybalancované a převelice nepůvabně otylé čtyřicátnice, je krajně zavrženíhodný. Proto vždy uvidíte převelice nepůvabné padesátníky, kteří si hrají na starostlivé taťky jen do okamžiku, než své potomky vítězoslavně předají až do příštích filmových prázdnin svým manželkám. A stát se na řece i mimo ní může leccos. Třeba vaše dvě děti dostanou život ohrožující alergii po požití ovocného poháru, nebo vaše pubertální dcera, jejíž rozbouřené hormony by spoutaly i pedofilního dědu, se kterou jste ale odcizen, protože jste se nikdy nepodílel na její výchově a její dětská léta jste trávil v zahraničí, a vůbec nejhorší je, když na prázdninách střetnete dva výrostky, kteří vilně krouží kolem vaší dcery do doby, než jim paragrafy vyhlásí válečný stav. Tak tohle jsou tři momenty, které si lze z filmu úspěšně zapamatovat. A dál už toho moc není. Vodáci si do přírody sice přinesli dobrou náladu, jen ten scénář byl v zásadě líný. Marcela Bystroně vzít po hlavě pádlem. Moc kvalitních scénářů na kontě nemá, jestli vůbec nějaký, tudíž by byl zázrak, kdyby stvořil něco extra. Režisér Jiří Chlumský režíruje podle současného trendu, kdy se tak nějak všechno uplácá do jedné hroudy, z níž si divák něco odkrojí, co se bude zamlouvat. Nikdy z toho ale nevznikne nic kompaktního a fakt zábavného. Aby ženský prvek nepřišel zkrátka, drahé polovičky (Anna Polívková, Tatiana Vilhelmová a Slovenka Jana Kvantiková) výletníků se až nesmyslně pohybují kolem jejich trasy, samozřejmě se s nimi neustále míjejí, jen je občas zahlédnou v dálce, aniž by je identifikovaly, z čehož pramení pár vtipů, pro někoho to ale vůbec nemusí být vtipné. Když už film sahal po šesti bodech, přišel krkolomný závěr, prostě pro babičky ve věku šedesáti let. Ostatně si dost dobře nedovedu představit, že by do kina na film přišly mladší ročníky. Ten film je tak zaprděný nemoderní starobou. A co ten název filmu? Čtrnáctiletá slečna, která je na vodě přítomna též pod přísným dohledem rodiče, je "špunt"?! Do příslušné kategorie už moc nespadala ani odrostlá Nelly Řehořová coby Langošova dcera. Chyběl vám vůbec takový film? Mně rozhodně ne. V televizi s podobným triviálním konceptem strašil prázdninově seriálový Matonoha a spol. Jelikož je Langoš, Čermi a Lišák jiná herecká kategorie, dotáhli jej do kin. Pro domácí projekci se tenhle film hodí víc. Jeho osmdesáti minutovou přítomnost lze strpět. Utopit se můžete za jiných, podstatně závažnějších okolností. 4/10 ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není infantilní peklíčko ve stylu "poledňákovských" českých rodinných komedií posledních mnoha let, jak název naznačuje - je to "jen" strašně nijaké a nezajímavé. Žádný aspoň trochu hmatatelný konflikt, výrazný vtip, gag, prostě nic. Obsazení sice hvězdné, ale Langmajer s Liškou mi do svých rolí skoro vůbec nepasují. Ukázkový příklad filmu, který kolem vás proletí a vůbec nic ve vás nezanechá. Ani špatného, ale bohužel ani nic dobrého. 40 % ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Evidentní důkaz, že česká komedie jde do kopru! Z těch několika desítek filmů, co se za rok natočí by se spíše měl natočit jeden nebo dva pořádné bijáky. Tímhle tempem se český film sníží na úroveň venezuelských telenovel. ___ (Provizorní letní kino, Chlumec nad Cidlinou) ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Ako celok ničím výnimočný, no príjemný film. "Špunti Na Vodě" má veľmi klasický koncept a vieme kopec vecí, ktoré sa stanú odhadnúť, no musím sa priznať, že som sa pri sledovaní úprimne zabavil. Postavy sú sympatické a možno ich je tam trošku moc a človek sa nepotrebuje sústrediť na všetky, tak si myslím, že dokážu film celkom dobre posúvať. Pozerá sa na to dobre, atmosféra je fajn a dokonca je fajn aj vidieť ako sa naše tri holky strieskajú pod obraz Boží. Podľa mňa to fungje. Najviac za to môžu postavy. Príbeh je trošku klišé, no pozerá sa na to dobre a človek sa aj zabaví. Ak máte radi ľahké komédie, tak si podľa mňa film užijte. Za pozornosť stojí. Hodnotenie: B ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Také my v rodině už několik let pravidelně vyrážíme do Čech nebo na Moravau na vodu (i když nikoliv na kánoích, ale vypůjčených lodích) a moji rodiče, se kterým jsem Špunty sledoval, podobné filmy milují. Ale ani to zdaleka nedokázalo zabránit tomu, abych většinu času film sledoval s pocity polonudy a k tomu povětšinou správným tipováním, jak daná situace / zápletka asi vyvrcholí. ;o) Filmová tvorba v podobných žánrech prochází dneska krizí, oblíbeným způsobem je recyklovat dávno x-krát zpracované motivy (zdaleka nejen S tebou mě baví svět), ale zdá se, že část publika je spokojena a tvůrci, stejně jako promítač kin u podobných snímků, dobře vydělávají. // Druhý den jsem během návštěvy viděl cca 15-minutové sestříhané rodinné video z lodních projížděk (šlo o video cizí rodiny, uveřejněné na youtube.com), sice zdaleko nenabídlo tak načasovaný humor a divoce komediální situace ani nebylo tak profesionálně natočeno jako Chlumského celovečerák, ale jeho výpovědná hodnota byla (bohužel pro film) přibližně srovnatelná. Vlastně, když mrknu do filmografie scenáristy Marcela Bystroňa, nemám se proč divit... ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že dno product placementu předvedlo Dědictví 2, ale Špunti na vodě to dno zase posunuli trošku níže. Film je nevtipný, nechtěně trapný, chemie postav nefunguje, dětské postavy jsou nesnesitelné. Liška a Langmajer zase hrajou stejný typ postav jako po celou jejich kariéru, a hlavně v případě Lišky je to škoda, protože narozdíl od Langmajera herecký talent má. Pokud máte rádi předchozi tvorbu Chlumského, tak budete spokojeni. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem se strachoval, když se v titulcích objevil Marcel Bystroň. Zbytečně, tentokrát se (poprvé) povedlo. A ten kdo psal dialogy, zaslouží metál, Špunti jsou totiž hodně dobře napsaná komedie s rozhovory lehkými jak život v létě. Je to sice ten typ humoru, kdy si vtip jde hodně daleko naproti, ale není to trapné, fekální, prostě se vymyká tuzemskému průměru současnosti. Hodně si to do pointy nabíhá, ale je jí dosaženo velmi efektivně. A nepamatuju si, kdy jsem se takhle hodně u filmu zasmál. Letní kino v papírnách Velké Losiny. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hodně sponzorských výrobků. Blbé je, že člověk film srovnává se zajímavějším filmem S tebou mě baví svět. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Pavel Liška hraje dvacet let stejného idiota, s naprosto stejným výrazem, mluvou i chováním napříč desítkami rolí a divákům to furt stačí, aby tuhle zrůdnou debilitu vytlačili na neskutečných 62%. Ze začátku to nevypadalo tak zle, Nováckej look už tak nějak k těmhle filmům patří a první Liškova hláška ve vlaku byla fajn, jakmile ale skupinka fotříků vyrazí s ratolestmi na vodu jde všechno úplně do prdele. Všichni dětští herci jsou naprosto příšerný, scénář nenabízí vůbec žádné dobrodružství, ale jen slet scén, ve kterých vystupují příšerně nesympatické postavy, které na sebe neustále jen křičí. Liškova dcera je naprosto na přesdržku a jednou mi říct kreténe, tak jí přetáhnu pádlem po tlamě a utopím jí. Vrchol hnusu dokonají Langmajerovi dcery, tohle předvést dítě u doktora, vezmu tu injekci a píchnu jí jim do oka. Dlouho a podotýkám fakt hodně dlouho jsem neviděl tak ubohý film, plný příšerných dialogů, nesympatických postav a naprosto bez děje. Moje žena miluje České filmy a když tenhle brak skončil, mlčky sem se podíval jejím směrem a ona jen znechuceně a docela nahlas pronesla ''co to bylo kurva za sračku?'' a to má dámy a pánové opravdu nízký metr jakým hodnotí České filmy. Bylo mi z toho doslova zle. Tenhle film nemá žádný význam ani smysl a když si pomyslím, jak ho ten náš ubohej národ vidláků vynáší a vynášel do nebes, je mi zle ještě víc. Nejhorší film v dějinách české kinematografie, ano, i na takových hovnech jako jsou Babovřesky nebo Kanárská spojka, či dalších výjmečnostech jako Eliška má ráda divočinu, nebo Ještě větší blbec, než jsme doufali se dá najít smítko něčeho, co se v hlubině odpadu bude vznášet jako kus tvrdýho hovna uprostřed toxických sraček. Tenhle film je pouze toxická sračka. Než hrát v tomhle, raději bych jezdil s hovnocucem. Neksutečný, ubohý, odporný, příšerný....žumpa. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V rámci české produkce, překvapivě snesitelné. Bohužel jako rodinný komedie nepříliš zábavné, bez památných hlášek a zapamatovatelných scén. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdy. Bavíme se o žánru: vypnout mozek a podívat se v létě na něco, co nás, nevytočí svoji trapností až k nepříčetnosti. Fajn výběr herců. Jiří Langmajer velmi příjemný. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Letní rodinná komedie. Potěší stopáží a hereckými výkony dospěláků. Režisérské vedení dětských herců, nebo jejich talent jsou (pod)průměrné. Nabízí se srovnání s expedicí Apalucha. Tatínkové a děti versus maminky. Proti přirozenému vtipu stojí ovšem opakované používání vulgarit. Zkuste spočítat, kolikrát se ve filmu vyskytnou slova jako vůl, debil, kretén, idiot... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Docela fajn filmeček s povedeným humorem, který však doplácí na několik hloupých momentů. Nevím, proč filmaři musí za každou cenu přicházet s takovými hloupými "jakože zvraty" (viz to uplavání věcí). Vidím tady hodně nevyužitý herecký i příběhový potenciál. Přitom z toho sálala fajn pozitivní letní nálada a nenudil jsem se. No nic, tak snad příště to bude lepší. 70% ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Krátce po premiéře Špuntů na vodě jsem dělal pro časopis, pro kterej pracuju, rozhovor s režisérem Jiřím Chlumským. Bylo to nesmírně zajímavý povídání o Fellinim a našich dalších oblíbených klasicích, o smyslu použití filmové hudby a podobně. Vrtalo mi hlavou, proč tak inteligentní člověk točí samý hlouposti. A pak mi to sám objasnil: kdyby měl točit jenom ty filmy, které chce, nikdy by se prý neuživil. Špunti na vodě (zase naprosto zrůdnej název českýho filmu) je přesně z toho ranku - prostě zakázka. Ovšem zpracovaná schopným režisérem do co nejlepšího výsledku. Jistě - okatá vykrádačka "komedie století" je tak moc vidět, až to bolí. Vlastně není ani moc vtipná, je Bystroněm mizerně napsaná a najdou se v ní otravnosti jako dva vodáci, co koukají po Kateřině Coufalové (dceři Pavla Lišky), celá ta linka byla dost otravná, nebo nadrženej slovenskej majitel penzionu, co vyjede po Janě Kvantikové (která je ovšem mimořádně rozkošná, vyjel bych po ní taky). Naštěstí je celý film složený z fajn herců (prima, až na Goldflama, ten sice má minimum prostoru, ale i tak přehrává, až to bolí) a kupodivu sympatických dětí. A hlavně - a to právě přičítám hlavně režisérskému umu - krásná letní prázdninová atmosféra. Především to bych na Špuntech vyzdvihl jako nejlepší. Pohoda, klídek, prázdniny. Při sjíždění jezu nebo na scéně na kolotoči jsem měl pocit, že je mi zase deset a mám prázdniny. No a co chtít víc. ()

Související novinky

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

Týden nejúspěšnějších filmů BEST FILM FEST

13.07.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 13. do 19. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama